آینده شهرها و اینترنت اشیاء – بخش اول
اینترنت جهان را متحول کرده است، حالا نوبت وب است که میخواهند فرصتهای بزرگ ایجاد کنند و انقلابی در نحوه زندگی، کار، تفریح و یادگیری ما به وجود آورند.
اینترنت رایانه ها را به هم متصل میکند درحالیکه وب انسان را به هم مرتبط میسازد.
مرحله بعدی اینترنت اشیاء (اینترنت همهچیز) است. اینترنت اشیاء عبارت است از ایجاد ارتباط هوشمندانه بین افراد، روندها، دادهها و اشیاء.
اگر چه این ایده زمانی دشوار مینمود اما امروزه برای تجارتها، دولتها و مؤسسات آکادمیک تبدیل به واقعیت شده است.
امروزه، نیمی از مردم به اینترنت دسترسی دارند، در سال ۲۰۲۰ این رقم به یکسوم خواهد رسید.
به معنایی دیگر امروزه ۱۳.۵ میلیارد وسیله الکترونیک به اینترنت متصلند و این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۵۰ میلیارد میرسد.
این وسایل فقط رایانه، تبلت و تلفنها نخواهند بود، بلکه فضای پارکینگ ، ساعتهای دیجیتال، ریلهای قطار، روشناییهای خیابانها، سطلهای زباله و اجزاء موتورهای جت نیز به اینترنت متصل خواهند شد.
همه این ارتباطات، مقادیر متنابهی از دادههای دیجیتال ایجاد میکند که هرساله دوبرابر میشود. ابزارهای جدید این دادهها را جمعآوری کرده و به اشتراک میگذارد (هر هفته پانزده هزار اپلیکیشن توسعه مییابد). و با تحلیل، این دادهها به اطلاعات تبدیل شده و هر فردی را قادر میسازد که تصمیم بهتری بگیرد و مفیدتر واقع شود.
ارزشی که این دادهها ایجاد میکند بسیار زیاد است. در واقع، اینترنت اشیاء اعتباری به اندازه ۱۹ تریلیون دلار در دهه بعدی ایجاد خواهد کرد.
برای بخش خصوصی، این یعنی افزایش ۲۱ درصدی در سود شرکتهایشان. دیجیتال کردن شهرها و کشورها میتواند برای بخش دولتی نیز سودآور باشد.
این امر باعث میزان کارآمدی و کاهش هزینهها به میزان ۴.۶ تریلیون دلار میشود. علاوه بر آن، اینترنت اشیاء در حیطه مسائل مهم زیر هم دخیل است:
پیری و رشد سریع جمعیت و مهاجرت آنها به مراکز شهرها، تقاضای روبهفزونی محدودسازی منابع طبیعی و همینطور توازن دوباره رشد اقتصادی بین بازارهای نوظهور و کشورهای توسعه یافته .
محدودیتهای فیزیکی
بیش از نیمی از جمعیت جهان در مناطق شهری یا نزدیک آن زندگی میکنند و این روند مهاجرت در حال کند شدن نیست.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، میزان جمعیت جهان از ۷ میلیارد به ۹.۳ میلیارد در سال ۲۰۵۰ برسد و ۷۰ درصد این جمعیت در شهرها زندگی خواهد کرد.
راهحلهای سنتی مانند ایجاد زیرساختهای فیزیکی به علت کمبود منابع و فضا قابل انجام نیست.
استفاده از فنآوری در خصوص خدمات شهری (مانند جادهها، آب، الکتریسیته، سوخت، فضای کاری، مدارس و مراقبتهای پزشکی) بسیار لازم مینماید.
در آینده، تاکید روی ارتباطات فیزیکی کمتر خواهد شد و بیشتر این تاکید بر روی ارتباطات فضای مجازی خواهد بود.
شهرها درگیر چالشهای بودجهای از قبیل هزینههای روبه فزونی و منابع محدود هستند . شهرهای جهان مسئول تولید ۷۰ درصد گازهای گلخانهای هستند و براساس گزارش یو اِن هابیتت، هزینههای مربوط به انرژی یکی از مهمترین ردیفهای بودجه هستند.
فنآوری میتواند با بروزرسانی سیستم روشنایی شهرها در این مهم کمک شایانی انجام دهد. این باعث بهبود امنیت شهروندان میشود و محیطی مناسب برای سرمایهگذاران علاقمند ایجاد میکند.
مسائلی از این قبیل در سیستمهای لولهکشی آب شهری کهنه و قدیمی نیز وجود دارد. برای مثال، سیستم لولهکشی آب ایالات متحده با داشتن ۲۴۰ هزار شکستگی در هر سال به پایان عمر خود نزدیک است.
هزینه تعمیر این سیستم بالغ بر ۱ تریلیون دلار در طول ۲۵ ساله بعدی است. با قراردادن حسگرهای متصل به شبکه در لولههای آب زیرزمینی، میتوان این لولهها را کنترل کرد و به محض شکستگی آنها را گزارش داد.
جمعیت بیشتر به معنی زباله بیشتر است. میزان پسماند جهان در سال ۲۰۲۵ به میزان ۲.۲ میلیارد تن خواهد رسید و مدیریت آن هزینهای بالغ بر ۳۷۵.۵ میلیارد دلار خواهد رسید.
اینترنت اشیاء میتواند مدیریت پسماند را بهتر کند و از هزینهها بکاهد. برای مثال، حسگرهای تعبیه شده در کانتینر زبالهها میتواند مسوولین را هنگام پرشدن محفظه آگاه سازد و هر صبح، به رانندگان بهترین روش خالی کردن کانتینرها گفته میشود.
این پیشنهادات، در مقایسه با سیستم ثابت سنتی امروز میتواند با افزایش میزان کارآمدی و بهره وری، میلیونها دلار صرفهجویی کند.
مدیریت هوشمند و بهینه شهرهای روبهرشد باید در اولویت قرار گیرد. ارتباط بین اشیاء و مردم که از طریق شبکه مجازی انجام میگیرد، سبب میشود که همه دادهها را به اطلاعات عملیاتی تبدیل کند تا بتوان آنها را بهتر انجام داد. به این صورت میتوان الگوها و روندها را سریعتر کشف کرد.
ما میتوانیم هرچیزی را پیشبینی کنیم و یا برای آن رخداد آماده شویم. این رخدادها می تواند خرابی خطوط مونتاژ باشد و یا حوادث طبیعی باشد.
بخش دولتی
بخش دولتی میتواند از اینترنت اشیاء، به ویژه در بخش شهری منتفع شود. راهحلهای جدید و خلاقانه در حال حاضر مناطق سبز و ممخروبه شهری را تبدیل به شهر الکترونیک میکند.
آمار نشان میدهد که بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۵ تعداد شهرهای هوشمند از ۲۱ شهر به ۸۸ شهر خواهد رسید.
طبق تعریف، شهرهای هوشمند آنهایی هستند که اطلاعات ارتباطی را در سه یا چهار منطقه عملیاتی کند و به بیانی سادهتر، شهر هوشمند آن است که زیرساختهای سنتی شهر (مانند جادهها، ساختمانها و غیره) را با فنآوری ترکیب میکند تا زندگی شهروندانش را غنیتر سازد.
پلتفرمهای خلاق و اپلیکیشنهای مفید توانستهاند میزان ترافیک، انباشتگی پارکینگها، میزان مصرف انرژی و جرم و جنایت. این برنامهها باعث ایجاد درآمد و کاهش هزینهها شده است.
برای مثال، یک سوم چراغهای خیابانها از فنآوری دهه۱۹۶۰ استفاده میکنند. شهرهایی که سیستمهای الکتریکی کهنه خود را با چراغهای حساس به حرکت (motion detect) تعویض میکنند، زمان مدیریت و همینطور هزینه خود را تا ۷۰ و یا ۸۰ درصد کاهش میدهند.
شرکت سیسکو گزارش داده است که روشناییهای شهرهای هوشمند باعث کاهش هفت درصدی میزان جرم و جنایت شده است.
در ضمن، تیرهای چراغ برق میتواند به عنوان نقاط بیسیم برای ایجاد شبکههای مجازی استفاده شوند.
حسگرهای بیسیم تعبیه شده در خطوط الکتریسیته مزایای بسیاری دارد به عنوان مثال سبب میشود که طول آنها از راه دور اندازهگیری شود.
شهرهایی مانند شهر نیس در فرانسه، با به کارگیری چراغهای هوشمند، میزان توانایی لامپها و همینطور ترافیک خیابان را در نظر گرفته و سبب کاهش سرقت خودروها، زورگیری و حتی دزدی از خانهها میشوند.
اینگونه روشنایی هوشمند سبب کاهش هزینه انرژی به میزان ۸ میلیون دلار میشود.
شهرهای هوشمند سبب کاهش مصرف انرژی در مکانهای بسته نیز میشود. حسگرهای هوشمند داخل خانه و همینطور سیستمهای متصل مدیریتی میتواند دادههای مربوط به انرژی را جمعآوری و تحلیل کند.
این فنآوری میتواند میزان مصرف انرژی و هزینهها را به اندازه صد میلیارد دلار در دهه آتی کاهش دهد.
شهرها به علت ترافیک بالا تولید کننده ۶۷ درصد گازهای گلخانهای هستند. برای از بین بردن این معضل، ایالت کالیفرنیا حسگرهایی متصل به شبکه در پارکینگها تعبیه کرده است تا به رانندگان مسیر و فضای دسترسی را بدهد.
این برنامه سبب کاهش ترافیک، آلودگی و سوخت شده است. در ضمن، نرخ پارکینگ میتواند با توجه به ساعت شلوغی تنظیم شود که درآمد بیشتری برای شهر به همراه خواهد داشت.
رهبران خلاق شهرها به توانایی اینترنت اشیاء واقف هستند. در واقع، برخی از شهرهای خلاق مدیران فنآوری اطلاعات دارند.
**********************
نویسنده: جان چمبرز
مترجم: محسن راعی- مدیران ایران
لینک منبع:www.foreignaffairs.com
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شانس زندگی دوباره
شانس زندگی در آینده دور با علم وجود دارد آنهم در واقعیت نه در یک فیلم علمی تخیلی
علمی هست به نام Cryonics از اوایل دهه شصد میلادی آغاز شده است .
پیش بینی اندیشکده شورای آتلانتیک برای ۲۰۲۲؛ از جنگ با روسیه تا توافق با ایران
پیش بینی اندیشکده شورای آتلانتیک برای ۲۰۲۲ ، به 20 مورد اشاره کرده است که با بیان میزان احتمال بیان کرده است . مطالعه این پیش بینی برای مدیران و اندیشمندانی که علاقمند به رصد اتفاقها و سناریوهای آینده هستند بسیار می تواند مفید باشد .
آیا برای یک ایران پیر آمادهاید؟
انعطاف پذیری شرکت برای جهان بعد از پاندمیک
وبینار بایدها و نبایدهای سرمایه گذاران و مدیران در سال ۹۹
۱۰ ترند راهبردی فناوری در سال ۲۰۱۹ به انتخاب گارتنر
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.