از اعتبار و نیک نامیتان مراقبت کنید.
چگونه از اعتبار و نیک نامیتان مراقبت کنید؟
نکته ای که باید نخست و بیش از هر چیز دیگر به خاطر بسپارید این است که شما تنها با پنجاه نفر در دنیا سروکار دارید. گرچه این به مفهوم حقیقی کلمه درست نیست. اما بهطورمعمول چنین احساسی را تجربه میکنید.
فردی که کنارتان نشسته ممکن است روزی مدیر، کارمند و یا مشتری و یا باجناغ شما شود. به بیانی دیگر در طول زندگیتان افراد خاصی در نقش های مختلفی با شما ارتباط برقرار خواهند کرد.
حسن شهرت سرمایهی زندگی است. پس با دقت هرچهتمامتر از آن مراقبت کنید. اما اگر دچار لغزش شدید حرصوجوش نخورید و یا فکر نکنید که دنیا به آخر رسیده است. هیچکس مصون از لغزش نیست و میتوان بهمرورزمان اعتبار آسیبدیده را ترمیم کرد.
ارتباطات مثبت بهمنزلهی قطرات تمیز و شفاف و برخوردهای منفی در حکم قطرات قرمز بوده و پرواضح است که تأثیر این دو یکسان نیست. به این معنا که تعداد زیادی از قطرات شفاف تنها میتواند یک قطرهی قرمز را رقیق و کمرنگ کند و این تعداد با توجه به خصوصیات افراد متفاوت است.
به تجربه دریافتهام آب بعضی از استخرها هرگز شفاف و تمیز نمیشود. در چنین شرایطی بهتر است از ارتباط و تعامل با آن فرد جدا خودداری کنید.
تردیدی نیست که نمیتوانید همیشه همه را راضی و خشنود نگهدارید و یا کسی نمیتواند مدعی باشد که همواره همه کارهایش موردپسند دیگران است.
یکی از راههای رتقوفتق روابط دشوار آن است که در ذهن مجسم کنید بعدها، پس از فروکش کردن احساسات تند و لجامگسیختهتان چگونه آن اتفاق را برای دیگران توصیف خواهید کرد.

پیشبینی پیامدهایی که با آن روبرو خواهید شد موجب میشود تصمیمی بگیرید که در آینده از بابت آن پشیمان نشوید.
اشتباه مهم نیست. مشروط به اینکه بیدرنگ به خاطر خطایتان پوزش بطلبید و برای رفع خسارت ناشی از آن کاری صورت دهید.
لازم نیست به جزء خطایتان اشارهکنید. تنها کافی است بگویید:”کارم درست نبود و از این بابت عذرخواهی میکنم”. هرچه زودتر این کار را بکنید بهتر است. بهعکس هرچه برای عذرخواهی وقت بیشتری از دست دهید خسارت بیشتری را متحمل خواهید شد.
نکته: پذیرفتن مسئولیت در قبال اعمال و رفتارمان آمادگی برای یادگیری از خطای خویش در برقراری روابط مؤثر نقش کلیدی دارد.
افراد راغب به یادگیری میتوانند بر شرایط منفی بهشدت تأثیر گذاشته و آن را به موقعیتی مثبت سوق دهند.
مثال: مصاحبه سه گروه متقاضیان “گروه بی رهنمود”، “گروه مصمم برای اثبات شایستگی” و “گروه آموزنده از تعاملات” با مصاحبهکنندگانی “بادید منفی”
مذاکره یکی از فنون ضروری زندگی است که بهندرت در مدرسه آموزش داده میشود. چراکه بیشتر تعاملات ما با دیگران از طریق مذاکره انجام میشود. هرچه بهتر مذاکره کنیم، مسئولیتهایمان بهتر به مرحلهی اجرا درمیآید و درنتیجه در حرفهی خود موفقتر بوده و درآمد بیشتری کسب میکنیم.
در بیشتر موارد دو طرف مذاکرهکننده، بهرغم اینکه تصور میکنند دربارهی موضوعی خاص در دو قطب مخالف هستند، خواستهها و علایقشان مشترک است و تنها تعداد انگشتشماری از موارد برای یکی از طرفین اهمیت بیشتری دارد.
کلید مذاکرهی موفق ارزیابی خواستههای تمام افراد ذینفع است تا بتوان در حد ممکن منافع همه را فراهم کرد.
بیشتر افراد بر این باورند که با پنهان کردن خواستههایشان هنگام مذاکره موضعشان محکمتر میشود و ازآنجاییکه بیشتر خواستههای دو طرف بهطور کامل همسو و هماهنگ است این کار جز انحراف و گمراهی فرجامی دیگر ندارد.
استن کریستنسن مدرس روشهای مذاکره در استنفورد:”به اعتقاد وی فرضیههای نادرست موجب میشود که افراد بسیاری از دستاوردهای ارزشمند را پشت میز مذاکرات از دست بدهند”.
استن کریستنسن توصیه میکند با توجه به علایق و تیپ شخصیتی طرف مقابل روش مذاکره را برگزینید و هرگز با برنامهای روشن و دقیق پشت میز مذاکره حاضر نشوید. بهجای این کار به سخنان طرف مقابل بهدقت گوش کنید و ببینید چه عواملی او را برمیانگیزد و شور و شوق را در وجودش بیدار میکند. پیروی از این راهکار به دستاوردهای خوبی برای دو طرف منجر میشود.
نکته: والدین قادرند فرصتهای بیشماری را برای تقویت مهارتهای مذاکره در اختیار فرزندانشان گذارند.
منبع : خلاصه ای از کتاب کاش و قتی بیست ساله بودم می دانستم- مدیران ایران
چگونه از اعتبار و نیک نامیتان مراقبت کنید
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد نظرات: 1
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
خلاصه کاربردی “کتاب مینیمالیسم دیجیتال”
بهترین کتابهای سیستم سازی کسب وکار
بهترین کتابهای سیستم سازی کسب وکار و خلاصه ای از هر کدام از آنها
خلاصه کتاب «اخبار را دنبال نکنید»
چاپ بولت ژورنال مدیران ایران
خلاصه کتاب بازاریابی در خرطوم فیل
« هکرهای رشد » جای معاونین بازاریابی را خواهند گرفت!
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
دیدگاهتان را بنویسید