استاد مهربان و رویکرد سیستمی +دانلود فایل صوتی مقاله
استاد مهربان و رویکرد سیستمی ، داستانی واقعی است که نمونه های دیگر آن را در جاهای دیگر هم می توان به وفور مشاهده کرد :
دوستی دارم که استاد ورزشهای رزمی است و در چند باشگاه تدریس میکند. به کارش و همینطور هنرجوهایش علاقهمند است و با همه ارتباطی دوستانه و خوب دارد. بهتازگی باشگاهی هم برای خودش راه انداخته است؛ و چه از این بهتر که استاد باشی و باشگاه خودت را هم داشته باشی.
فایل صوتی این مقاله را همین جا بشنوید.
(۴.۳۳Mb)
منتها این دوست ما، یک ویژگی دارد که دارد به کسبوکارش ضربه میزند: اهل حسابوکتاب نیست و با همه فقط دوست است!
نمیگویم دوست بودن با همه، چیز خوبی نیست. نه، این خوب نیست که دوستی، مانع کسبوکار شود.
استاد، فقط به دیوارهای باشگاهش کاغذی چسبانده است که لطفاً شهریههایتان را اول هر ماه پرداخت کنید و برای گرفتن شهریهها، هیچ سیستمی طراحی نکرده است.
منشی باشگاه نیمهوقت میآید. در نتیجه خودش باید پشت دخل بنشیند و از طرف دیگر، رابطه دوستانه و شأن استادی هم اجازه نمیدهد که حرفی از شهریهها بزند.
مشکل وقتی بیشتر خودش را نشان داد که قبضها و اجاره محل، بیشتر از درآمد باشگاه شد و استاد مجبور شد از پولی که به خاطر تدریسش در باشگاههای دیگر دریافت میکند، اینها را بپردازد.
بازرس آمد، باشگاه را دید و گفت باید شهریهها را بیشتر کنید و از ۳۵ هزار تومان بشود ۵۰ هزار تومان! بازهم استاد دلش نیامد که این کار را بکند و گفت شاید بعضیها نداشته باشند که این هزینه را بپردازند.
به استاد گفتم که اگر همین روند را ادامه دهید، برای خودتان که هیچ، برای شاگردانتان هم بد میشود. مجبور میشوید باشگاه را ببندید و اینهمه هنرجو، آواره میشوند!
استاد فقط از همدردی من تشکر کرد و گفت شاید بچهها پول نداشته باشند و درست نیست که شهریه را گران کنیم.
خلاصه اینکه استاد مهربان، فاصله کمی تا ورشکستگی و جمعکردن باشگاهش دارد.
استاد مهربان و رویکرد سیستمی
استاد، فقط به این فکر میکند که شاید بعضیها نتوانند شهریه را بپردازند، پس گران نکنیم، ولی به این موضوعات فکر نمیکند که این شهریه برای خیلیهای دیگر اصلاً زیاد نیست و میتوان اعلام کرد که هرکسی ندارد، کمتر بپردازد و …
استاد به این فکر نمیکند که اگر باشگاه دوام نیاورد، علاوه بر ضرری که بر خودش تحمیل میشود، انگیزهاش را هم از دست میدهد و همینطور اساتید و هنرجوهای دیگر مجبور میشوند باشگاه را ترک کنند و …
بیشتر که فکر کردم، دیدم این مشکل در خیلی از کسبوکارهای دیگر هم دیده میشود.
کسبوکارهای کوچکی که با دلایل مختلف (مثلاً رقابت) قیمتها را پایین میآورند و یادشان میرود که کمی آیندهنگر باشند؛ و چند وقت بعد، بدون اینکه دلیلش را متوجه شوند، شکست میخورند و کارمندانشان را هم بیکار میکنند.
باید در هر مسئلهای با رویکرد سیستمی بنگریم. همیشه قیمت بالا بد نیست؛ همیشه سود بالای بانکی خوب نیست؛ ساختن سدهای فراوان شاید بعداً باعث خشکسالی شود؛ شاید زیادشدن مشتریهای شرکت در شرایط فعلی برایمان ضرر آفرین باشد؛ و شاید گرانتر کردن شهریهها، بتواند باعث ماندگاری باشگاه، دور افتادن جوانان از اعتیاد و حتی امکان حمایت مالی از هنرجوهای ضعیفتر هم بشود.
با نگاه و رویکرد سیستمی، فقط امروز را نمیبینیم، دور و نزدیک، و امروز و فردا را در کنار یکدیگر میبینیم و تصمیماتی پختهتر و جامعتر خواهیم گرفت.
شاهین شاکری – مدیران ایران
اگر موضوع «تفکر سیستمی» برای شما هم جذاب است، شاید بد نباشد فیلم سمینار آن را با سخنرانی «پدر تفکر سیستمی ایران، پروفسور بیژن خرم» ببینید:
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 3.4 / 5. تعداد نظرات: 5
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تمام آنچه باید درمورد اهمال کاری بدانیم.
اهمال کاری ، دلایل و راهکارهای عملی آن . یک گزیده عالی از تمام آنچه بایددر مورد اهمال کاری بدانیم در این مقاله گرد آوری شده است .
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
10 مهارت برتر و ضروری برای سالهای آینده
مجمع جهانی اقتصاد در سالهای مختلف نتیجه پژوهش هایش را برای لیست کردن مهارتهای ضروری برای سالهای آینده منتشر می کند لیست 10 مهارت برتر که افراد و سازمانها در سال 2025 به آنها نیاز دارند، یکی از مهمترین منابع برای کسانی است که علاقمند هستند مهارتهای به روز را برای خود و سازمانشان ایجاد کرده باشند .
تحول فردی چگونه می تواند بهره وری فردی و سازمانی را افزایش دهد ؟
تحول فردی، فرآیندی پویا و منحصر به فرد برای گسترش آگاهی است که به موجب آن افراد به طور انتقادی از دیدگاههای قدیمی و جدید خود آگاه میشوند و انتخاب میکنند که این دیدگاهها را در یک تعریف جدید از خود ادغام کنند.
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
روش ایجاد لیستهای کاری قابل انجام
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
عالی دست شما درد نکنه
سلام خیلی عالی و خوب بود
با سلام و احترام
ضمن تشکر بابت ارائه مطالب و ارزشمندتون، در صورت امکان لطف بفرمائید منابعی رو در خصوص تفکر سیستمی به بنده معرفی نمایید
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع
دانشگاه علم و صنعت ایران
با سلام و احترام ازتوجه شما متشکریم
کتاب پنج فرمان پیتر سنگه از کتابهای خوب در این زمینه است .
کتاب رویکرد سیستمی راسل ایکاف هم عالی است .