استراتژی به زبان ساده – ۳
استراتژی به زبان ساده – ۳
تصمیم گیری
تا الان باید متوجه شده باشید که بعضی مواقع در فرآیند تصمیمگیری اونقدر تعداد و تنوع متغیرها زیاد میشه که واقعاً تصمیمگیری رو غیرممکن میکنه.
چیزی که موضوع رو یه کمی بغرنج تر میکنه اینه که اختیار خیلی از این متغیرها دست ما نیست و ما هیچ نیرویی برای کنترل و یا حتی پیشبینی این متغیرها در دست نداریم.
پس چه باید کرد ؟
برای اینکه بتونیم تصمیمات بهتری بگیریم ، ۳ انتخاب اصلی داریم :
- کاهش نیاز به پیش بینی
- افزایش توان پیش بینی
- دگرگون کردن مفهوم تغییر و کنترل
تو دنیایی که ما توش زندگی میکنیم ، پیشبینی آینده کار خیلی سختیه. چونکه قواعد تغییر در دنیای امروز عوض شده. همونطور که برای انجام هر کاری ـ مثلاً بازی فوتبال ـ باید قواعد اون کار رو بدونیم و اون کار رو مطابق قواعدش انجام بدیم، برای تصمیمگیری هم باید قواعد تغییرات رو بدونیم و بر اساس اونها تصمیمگیری کنیم.
قواعد ـ یا به اصطلاح علمیش : ” پارادایم” ـ تغییرات رو میشه در دو جمله خلاصه کرد : اول اینکهآینده ، الزاماً در امتداد گذشته نیست و یا به عبارت دیگر ، توالی رویدادها از حالت پیوسته به حالت گسسته تغییر شکل دادهاند.
دوم اینکه تغییرات در تمام سیستم جهان هستی به هم مرتبط هستن یا : یک تغییر کوچک در یک جای این کرۀ خاکی ، میتونه تأثیرات باور نکردنی بر کل سیستم بشری داشته باشه که به این میگیم : اصل اثر پروانهای.
.
یکی از راههای کاهش نیاز به پیشبینی ، دگرگون کردن مفهوم تغییر و کنترل از طریق تدوین قوانین و استانداردهای عملکرد افراد در مواجهه با محیط تصمیمگیریه. این استانداردها ، انتظارات شما رو در مورد رفتار و نحوۀ عملکرد خودتون و بقیۀ کسایی که در یک فرآیند تصمیمگیری ذینفع هستن ، به روشنی بیان میکنه. به این قوانین و استانداردها چی میگن ؟
استراتژی به زبان ساده
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد نظرات: 1
احتمالاً از مطالب زیر هم خوشتون بیاد:
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
اون چیزی نبود که میخواستم.