ایران و صحنه ی تجارت جهانی
از زمان افتادن پرده ی آهنین در سال ۱۹۸۹، بازگشت ایران، بیست و هشتمین اقتصاد بزرگ جهان، به صحنه ی تجارت جهانی، بزرگترین تغییر دهنده ی بازی اقتصادی است. بعد از سالها مذاکره، جامعه جهانی در نهایت تحریم ها علیه ایران را در اواسط ژانویه برداشت.
سوای آثار امنیتی و سیاسی این توافق، آثار اقتصادی و تجاری هم در ایران و هم در سراسر جهان در چند سال آینده مشاهده خواهد شد. اگرچه بازگشت مجدد ایران بدون مانع نخواهد بود و تعدادی پیش بینی های احتیاطی با توجه به برداشتن تحریم ها باید مد نظر قرار بگیرد.
اول اینکه، در صورتی که ایران به تعهدات خود در زمینه مسائل هسته ای عمل نکند، تحریم ها مجددا اعمال خواهند شد. در این صورت تحریم ها مجددا برای ده سال اعمال خواهد شد، که ممکن است ۵ سال دیگر نیز به آن اضافه شود. به علاوه در ۵ سال آینده برخی تحریم ها همچنان وجود خواهند داشت.
مهمتر از آن، تعدادی از تحریم ها مربوط به قبل از مذاکرات هسته ای است که به ماجرای تسخیر سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۹۷۹ برمیگردد که احتمال برداشتن آن تحریم ها در میان مدت بسیار کم است. موسسه ی Dun & Bradstreet پیش بینی می کنند که کنگره ی آمریکا که بیشتر کرسی های آن در اختیار جمهوری خواهان است تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند. ممکن است این تحریم ها توسط اوباما وتو شود، اما اگر در انتخابات آینده ی آمریکا یک جمهوری خواه انتخاب شود، شاید از تحریم های جدید کنگره علیه ایران حمایت کند. به همین دلیل شرکت های آمریکایی منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.
به علاوه بانک های اروپایی در تبادلات برون مرزی با ایران به علت ترس از جریمه شدن به علت نقض قوانین تحریم های آمریکا، بسیار محتاط عمل می کنند.
با وجود اینکه اقتصاد و تجارت ایران بدون شک از برداشتن تحریم ها سود خواهد برد اما باید جوانب احتیاط را نیز سنجید و مد نظر قرار داد. ممکن است بعضی عوامل فعالیت های تجاری را محدود کند مثل استانداردهای ترکیبات هیدروکربن و فساد اقتصادی و برخی مسائل سیاسی در داخل ایران.
همچنین این توافق اثرات مثبت و منفی بر منطقه خواهد داشت. کشورهای منطقه فرصت های بیشتری برای تجارت و صادرات به ایران خواهند داشت. با این حال به علت کاهش قیمت نفت رشد اقتصادی در این کشورها کاهش خواهد یافت.
در سطح جهانی، توافق هسته ای باعث تقویت تجارت و سرمایه گذاری می شود، آن هم در شرایطی که به علت برخی مسائل در اقتصاد جهانی، هر دو ضعیف هستند. تجارت جهانی برای حضور ایران آماده و مشتاق است امیدواریم که ایران هم برای این حضور آماده باشد.
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید