اینترنت سازمان تربیتی بدون متولی
چهار عنوان زیر در غرب شاید بدرستی شناسایی شده است و برای آن برنامهریزی کردهاند:
- هنر با جهتگیری سینما و با ماهیت مدیریتی
- ورزش با ماهیت مدیریتی
- زنان با ماهیت فکری و پژوهشی
- جوانان با ماهیت فکری و پژوهشی
پدیده دوره جوانی پدیده کاملا جدیدی است.
آموزش و اشتغال: بین بلوغ و مسئولیت رسمی زندگی (اشتغال و ازدواج) جوانان ۱۵ سال فاصله است و این فاصله طولانی شده است، و اتفاقاتی در این فاصله میافتد، یکی از این اتفاقات موضوع آموزش است که جوانان در این فاصله مبادرت به آموزش برای دسترسی به اشتغال میکنند.
از جمله اتفاقات برای جوان در این ۱۵ سال، ۱۵ سال فرصت تجربه جنسی دارد! ۱۵ سال در جهت اشتغال حرکت میکند. در محیط دانشگاه اجتماعی میشود.
جوان مشکلات جسمی، جنسی، عاطفی، دینی، اجتماعی دارد و در پیک جوانی، اشتغال و ازدواج است (که در انتهای جوانی است.)
نظامهای موجود کارکرد خود را متناسب با این پدیده ندارند. روحانیت هم همینطور کارکرد خود را متناسب با این پدیده ندارد.
در غرب وَندالیسم (به معنای تخریب کنترل نشده اشیای و آثار فرهنگی باارزش یا اموال عمومی است که یک ناهنجاری اجتماعی به حساب میآید و دلایل متعددی برای آن عنوان میکنند.)ناشی از عدم مدیریت این جمعیت بوجود آمده است.
در این ۱۵ سال تقابل در ارزشها و هنجارها اتفاق میافتد. برای این ۱۵ سال باید مدیریت اجتماعی کرد ولیکن مدیریت اجتماعی در ایران نداریم. یا بقولی مدیریت جمعیت نداریم.
مدیریت جمعیت یعنی چه؟
برای مثال یکی از این عوامل مدیریت جمعیت، مدیریت اوقات فراغت جامعه است و در جامعه ایران این مقوله نیز به بوته فراموشی سپرده شده است و یا در لابلای تصمیمهای نادرست مفقود شده است.
تمرکز مسئولین بر کمیت است (تعداد جوانان) و تمرکز مسئولین بر کیفیت نیست. برای مثال در کشورهایی مثل آلمان و سویس با تعداد کم جوان سازمان برای ساماندهی اجتماعی این گروه کم تعداد وجود دارد.
برای سازماندهی اجتماعی میتوان عنوان پوششی اوقات فراغت را بگذاریم و از این طریق مبادرت به مدیریت «تقابل در ارزشها و هنجارهای جوانان» کنیم.
وَندالیسم ایرانی چیست؟ بدیهی است وَندالیسم ایرانی با وَندالیسم غربی یکسان نیست و تفاوت دارد برای مثال در دهه آینده زنان ایرانی از دین فاصله خواهند گرفت. حوزه حقوقی مساله زنان خواهد بود. رفع تبعیض مساله زنان خواهد بود و ….
تعداد بیوههای پسر و دختر جوان مشکل مدیریت جمعیت ایران خواهد بود.
نرخ طلاق %۱۶ برای کشور و نرخ طلاق در تهران %۳۲ و نرخ طلاق در شمیران %۵۰ آماری است حاکی از افزایش تعداد بیوههای پسر و دختر جوان که نشانه بروز و حادتر شدن این مشکل در سالهای آتی است.
خانواده امروز نقش تدارکاتچی را عهدهدار شده است. تربیت زنان، جوانان، در خانواده فراموش شده است و خانواده این نقش خود را از دست داده است. علاوه بر خانواده یکی از ارکان تربیت روحانیت بوده است حالا چی؟ همانطور که ملاحظه میشود روحانیت نیز این نقش را از دست داده است.
خانواده خود فاقد تربیت، چگونه مترتبی خواهد شد؟
مدرسه فاقد تربیت، چگونه مترتبی خواهد شد؟
لذا نیاز به انقلاب در آموزش و پرورش نه رفرم و ۶-۳-۳ است. نیاز به سازمانی که تصدیگری مدیریت اجتماعی را عهدهدار باشد، وزارتخانه نسل جدید میخواهیم. چگونه میتوان سر برای این هیکل بنام جمعیت ایجاد کرد؟
دانش جوانان، دانش میان رشتهای است و حداقل از پنج رشته ۱- جامعه شناسی ۲- روانشناسی ۳- علوم حوزوی ۴- علوم سیاسی و ۵- مدیریت تشکیل شده است.
مدیریت اجتماعی باید مدیریت مواردی همچون
- احزاب
- سمن (NGO)
احزاب و گروههای اجتماعی جدید در مقابل احزاب و گروههای قدیمی و ریشهدار به تقابل ایستادهاند، این پدیده را در روسیه، مصر، تونس، ج.ا.ا میتوان دید.
مراجع دینی، چگونه مراجع بینالمللی میشوند؟
اینترنت فردگرائی میکند ولی شبکه اجتماعی را در این فرد گرائی هم شاهدیم.
محل تربیت از خانواده، روحانیت، مدرسه و … به اینترنت نقل مکان داده است.
چگونه از این ظرفیت استفاده میشود؟
متولی این سازمان تربیتی کیست؟
نحوه تولید محتوی در این سازمان تربیتی چگونه است؟
(متاسفانه نمی دانیم که نویسنده ی این مطلب ارزشمند کیست اما بسیار به نکته ی بسیار مهم و حیاتی اشاره شده است ، نظر شما در این مورد چیست ؟لطفا در بخش کامنتها نظر خودتان را بفرمایید)
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
با سلام و تقدیر از نویسنده این مطالب
این دغدغه ها را بنده سالهاست در ذهن دارم و در آموزش و پرورش بخش کوچکی از ایران بزرگ راهکارهایی ولو اندک و محلی یافته و به بوته اجرا گذاشته ام.
ما با ابتکاری جالب سه حوزه دین، تحصیلکردگان، خانواده ها را به بحث آسیب های اجتماعی حساس کرده ایم.
راهکار این است که با هماهنگی انجمن بخش اولیای اداره آموزش و پرورش منطقه و اعضای مشاورین مجرب و تحصیلکرده، جلساتی را با اولیای دانش آموزان (هر جلسه یک الی دو مدرسه) در مسجد محله مدرسه و با حضور روحانی محل هماهنگی و تدارک دیده ایم که استقبال بسیار خوبی از آن شده و انتهای جلسه به پرسش و پاسخ ختم می شود.
رفتن به مسجد و روحیه تقدس حاکم بر آن محلی بسیار مناسب برای بحث بر آسیب های اجتماعی است که ما برنامه ریزی کرده ایم و نتایج خوبی از آن گرفته ایم و هر روز اولیا و مدارس برای تکرار این جلسات و توسعه در سایر مناطق مخصوصا حاشیه شهر و حتی روستاهای بزرگ اطراف شهر داوطلب می شوند و ما دعوتشان را پذیرفته و خدمتشان شرفیاب می شویم.
سلام
من معنی این جمله رو متوجه نشدم،
“لذا نیاز به انقلاب در آموزش و پرورش نه رفرم و ۶-۳-۳ است.” میشه بگید ۳-۳-۶ به چی داره اشاره می کنه؟
سلام آقای گل آقایی عزیز ..راستش ما هم نمی دونیم یعنی چی …چون نویسنده راهم نمی شناختیم نشد بپرسیم …اگر فهمیدیم حتما عرض می کنیم..:)
ممنونم از توجه شما
فکر کنم منظور سال های آموزش تحصیلات باشه که جدیدا شده ۶ سال ابتدایی و۳ سال راهنمایی و۳ سال دبیرستان
سپاسگذارم
سلام ممنون . به نظر که برداشت درستی می آید 🙂
سپاسگزارم
باسلام
مطلب مهم وضمنا جسورانه ای است به نظرمن درحال حاضر :
۱- از حاکمیت (شامل دولت ، قوه قضاییه ،مجلس و……) هیچکس حوصله وانگیزه ای برای ورود به این مباحث ندارد بیشتر دغدغه هایشان مسایل رفاهی ونان شب وبعضا مسایل سیاسی داخلی وبین المللی است .
۲- احزاب ، گروه ها، سمن ها و…. نیز همچنان به دنبال کسب قدرت در ساختار حکومت هستند ( برای چی می خواهد حاکم بشوند معلوم نیست) خصوصا که این مبحا ث ورود بر حوزه هایی می کند که ممکن است به تکفیرشان بیانجامد لذا ورود نمی کنند.
۳- روحانیون غالبا سرگرم امور اجرایی وجاری هستند ضمن این که ایشان نیز برای ورود به این مباحث احتیاط می کنند خضوضا هرجا موضوع زنان وجوانان وسن وسال ونیاز ها مطرح باشد به نوعی حریم ممنوعه است .
۴- دانشگاهیان وپژوهشگران ودانشجویان روزنامه نگاران وجامعه شناسان نیز به دلیل عدم دسترسی به رسانه ها برای درج مطالبشان برای انجام تحقیقات اساسی وارائه تیوری های مناسب بی انگیزه هستند.
۵- پدرها ومادرها واولیای تربیتی متاسفانه اصولا از مشکل بی اطلاع هستند وبنابراین مساله که وجود نداشته باشد راه حل هم نیاز ندارد.
۶- مخاطبین بحث که جوان ها (دختران وپسران ) باشند اصلا هیچکدام از ردیف های بالا را قبول ندارند .
پس فعلا مثل بقیه مسایل ومعضلات مربوط به نسل آینده دستور بایگانی صادر می شود.