با تصویب مجلس؛ شیوه های پذیرش دانشجو در مقطع دکتری تعیین شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز یک شنبه شیوههای پذیرش دانشجو در مقطع دکتری را تعیین کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح سنجش پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی ماده ۵ این طرح را به تصویب رساندند که بر اساس آن سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع دکترای ناپیوسته بر حسب هر یک از شیوههای” آموزشی و پژوهشی” و “پژوهش محور” انجام میشود.
بر اساس این مصوبه سنجش و پذیرش برای ورود به دوره دکتری ناپیوسته آموزشی وپژوهشی بر اساس معیارهای زیر صورت میگیرد:
۱- آزمون های متمرکز (۵۰ درصد )
۲- سوابق آمزوشی و پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)
۳- مصاحبه علمی و سنجش عملی (۳۰ درصد)
همچنین به موجب این مصوبه سنجش و پذیرش برای دوره دکترای ناپیوسته پژوهش محور بر اساس معیارهای زیر صورت میگیرد:
۱- آزمونهای متمرکز (۳۰ درصد)
۲- سوابق آموزشی و پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)
۳- مصاحبه علمی و بخش عملی (۳۰ درصد )
۴- تهیه طرح واره (۲۰ درصد )
نمایندگان مجلس در تبصره یک ماده نیز مصوبه کردند برگزاری آزمونهای متمرکز زیر نظر هر یک از وزارتین و از طریق سازمان سنجش و مرکز سنجش وزارت بهداشت برگزار میشود.
همچنین شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی میتواند با لحاظ بند ت ماده ۱ از ظرفیت دانشگاههای کشور اعم از دولتی و غیر دولتی در برگزاری آزمون متمرکز استفاده کند . طبق تبصره ۲ این ماده هر یک از وزارتین مکلفند در چارچوب آمایش آموزش عالی کشور سالانه نسبت به تعیین سقف ظرفیت مجاز پذیرش دانشجو برای تمامی رشته محلهای مورد تایید شورای گسترش خود اقدام کنند. به موجب تبصره ۳ این ماده که به تصویب مجلس رسید نیز مقرر شد طرح واره موضوع بند ۴ دکتری پژوهش محور باید در جهت رفع یکی از مشکلات ملی باشد و به تصویب دستگاه اجرایی ذی ربط رسیده باشد.
مجلس در تبصره ۴ این ماده نیز مصوب کرد که شورای سنجش و پذیرش دانشجو میتواند هر سه سال یکبار نسبت به اضافه نمودن معیارهای دیگر و تعدیل حداکثر ده درصد معیارهای موجود اقدام نماید.زمان اعمال این تغییرات حداقل یک سال پس از اعلام عمومی آن است.در جریان بررسی این طرح ماده الحاقی مربوط به سهمیههای مصوب مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای دورههای تحصیلات تکمیلی نیز به تشخیص رئیس مجلس به کمیسیون آموزش ارجاع شد تا مجددا مورد بررسی قرار گیرد.
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
چرا اشتیاق سازمانی مهم است ؟ + فیلم
اشتیاق سازمانی یا دلبستگی کارکنان یکی از مهمترین مواردی است که می تواند بر روی عملکرد و بهره وری سازمانی و نیز نشاط سازمانی اثر گذار باشد .
چطور می توانیم اشتیاق سازمانی را بیشتر کنیم؟ چرا دلبستگی کارکنان کم می شود ؟
مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای کوچک
مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای کوچک یکی از مباحثی است که معمولا مورد غفلت قرار میگیرد . در حالی که اتفاقا شرکت ها و کسب و کارهای کوچک اتکای بیشتری به سرمایه های انسانی شان دارند.
بررسی تاثیرات اختلال و کندی دسترسی به اینترنت بر کسب و کارها
فیلترینگ و کسب و کارهای اینستاگرامی موضوعی است که این روزها دغدغه های بسیاری را ایجاد کرده است . بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی از فیلترینگ به شکلی جدی آسیب دیده اند . در این شریط چه باید کرد؟
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید