برنامه ریزی منابع سازمانی (Enterprise Resource Planing) چیست؟
جهانی شدن رقابت سازمان ها و شرکت ها جهت عرضه محصولات و خدمات خود، آن ها را ناگزیر به پیوستن به بازارهای جهانی کرده است. یکی از ابزارهای مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات که نقش مهمی در یکپارچگی اطلاعات در سازمان دارد و از شروط اصلی پیوستن به بازارهای جهانی است، سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (EPR) است. این سیستم هم اکنون به عنوان جدیدترین و موثر ترین ابزار برنامه ریزی کل منابع سازمان مطرح بوده و شامل یک نظام به هم پیوسته اطلاعاتی، مهندسی و مدیریتی است که همه نیازهای سازمان را با نگرشی فرایندی(در جهت نیل به اهداف سازمان و یکپارچه سازی تمام عملیات) برآورده می کند.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد!
سدی در برابر توسعه، فرازهایی از توسعه منابع انسانی در کشور
ERP با یک نگاه متفاوت، روند کلیه فعالیت های شرکت را از حالت وظیفه گرایی به فرایند محوری تغییر جهت می دهد. پیاده سازی ERP علاوه بر پر هزینه بودن و وقت گیر بودن، با ایجاد تغییرات بنیادین در فرایند ها باعث ایجاد تنش هایی در اکثر بخش های سازمان می شود که اگر سازمان بدون توجه و اطلاع از مشکلات و چالش هایی که هنگام پیاده سازی ERP با آن ها مواجه خواهد شد، اقدام به پیاده سازی کند، قطعاً با شکست مواجه خواهد شد.
نظر به هزینه های بسیار بالای پیاده سازی ERP در سازمان ها، اغلب آنها انتظار دارند پس از نصب و راه اندازی، بتوانند منافع مورد نظر خود را سریعاً از این سیستم کسب کنند و به دنبال آن کاهش چشم گیر هزینه ها را داشته باشند. ولی چنین خواسته ای در بدو امر امکان پذیر نیست و لازم است مدت زمانی از نصب و اجرای سیستم گذشته باشد و بهبود هایی در فرایند موجود نیز حاصل شده باشد تا زمان بازدهی این پروژه آغاز شود.
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
هفت پیشنهاد اصلی پروفسورسعیدخزایی برای آینده اقتصادی کسب وکارها در سال ۱۴۰۳
آینده اقتصادی کسب و کار ها یکی از مواردیست که پیوسته از سوی مدیران و رهبران هوشمند پیگیری می شود تا بتوانند در سناریوها و برنامه ریزی های آینده آن آماده شوند.
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی همانند پایگاه دانشی و تصمیمسازی متمرکز و منسجمی عمل میکند، منابع سازمان را تمام و کمال و با کمترین پرتی در خدمت تحقق اهداف سازمانی و مشتریمداری قرار میدهد. در حقیقت پشتوانهای قوی برای شناسایی کردن نقاط ضعف، نقاط قابل بهبود، دوبارهکاریها و کارهای زاید سازمان به حساب میآید.