تأمین اجتماعی چتری برای همه …..
تأمین اجتماعی چتری برای همه …..
چند روز پیش که یکی از دوستان متنی را نوشت با این مضمون : “رفتم بانک پول بگیرم دیدم موجودی ندارد و کارت دیگر راچک کردم دیدم موجودی ندارد و دیگری … در نهایت منصرف شدم و دنبال کردم دیدم تمام حسابهایم را تامین اجتماعی خالی کرده است ، با یکی از مسئولین تماس گرفتم ایشان هم گفت هیچ کاری نمی شود کرد، گفتم جایی هست که بشود داد زد ؟ گفت نه” .
با خواندن این متن با دوستم تماس گرفتم و او را دلداری دادم اما ذهنم درگیر شد و بیاد یکی دیگر از اقوام افتادم که بدون دیدن هیات بدوی و هیات تجدید نظر بدلیل شرایط ابلاغ نادرست اعلام بدهی ها ، یکدفعه با اجرائیه پانصد میلیونی مواجه شد و جالب تر اینکه بیش از نیمی از این بدهی ها ناشی از شکایت های کارگران در دو دهه قبل بود و تقریبا باید کل کسب و کارش را حراج کند تا جوابگوی این حکم باشد در کنارش بخاطرآوردم که چندین فرد را دیده ام که با سنین خیلی کم توانسته اند با کارفرمایی هماهنگ و شکایتی مطرح و بازنشسته شوند ! خلاصه در این افکار بودم که پیش بینی اقتصاد سال ۹۶ را از زبان متخصصی شناخته شده در کشور شنیدم و نکته جالب این بود که می فرمودند دولت در سال آینده بزرگترین بدهکار خواهد بود و کار کردن با ایشان ریسک های زیادی بهمراه دارد، اخبار را چک کردم متوجه شدم که ” رئیس سازمان تأمین اجتماعی از طلب ۱۳۰ هزار میلیارد تومانی سازمان تأمین اجتماعی از دولت خبر داد.” و بالاخره وزیر اقتصاد سخنانی را دیشب ایراد فرمودند که اگر این ذهنیات قبلی نبود شاید شوکه می شدم : شرکت دولتی یعنی رانت، حقوق نجومی و سفر خارجی!
طیبنیا با تاکید بر خصوصیسازی گفت : تفکر دولتی در مغز مدیران ما نهفته است و مدیران محلی و شهرستانی از این شرکتها نفع میبرند؛ چرا که شرکت دولتی یعنی منبع تولید رانت، سفر خارجی، عضویت در هیأت مدیره، حقوق نجومی، مَفسده و استخدام هر کسی که این افراد لازم دارند، به همین دلیل است که به جای هزار نفر در یک شرکت دولتی، پنج هزار نفر استخدام میشوند که این استخدامها هم به اعتبار ارتباطات دوستی و فامیلی صورت میگیرد.
اما نکته دیگری هم هست آنهم واژه تامین اجتماعی است که در ادبیات بار معنایی بسیار زیادی دارد می گویند : یکی از مهم ترین دستاوردهای سیاست اجتماعی در قرن بیستم می باشد. تامین اجتماعی به هر نوع برنامه حمایت اجتماعی اطلاق می گردد که توسط قانون، و یا هرگونه توافق الزام آور برقرار شده باشد و هدف آن فراهم ساختن میزانی از تامین درآمد مالی در مواجه با مخاطرات دوران بازنشستگی، بازماندگی، از کارافتادگی، بیکاری و یا پرورش فرزندان باشد. تامین اجتماعی باید خدمات درمانی در حوزه پیشگیری و درمان را نیز ارائه کند.
آیا براستی اینگونه است یا همین تامین اجتماعی در منظری دیگر با ورود به پروژه های اقتصادی که سرنوشت آنها مبهم است و گاهی با سخنان وزیر اقتصاد همخوانی دارد سرمایه هایی را که اینگونه وصول می کند به مخاطره نمی اندازد؟ و در آخر چند درصد خروجی درمان و بازنشستگی و سایر خدمات این سازمان با آنچه در تعاریف آمده است همخوانی دارد؟ چرا باید مدیر عامل شرکت فیروز ” در سفر هیئت دولت به قزوین بگوید- آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، جلوی تامین اجتماعی خودمان را بگیرید! ” هزاران چرای دیگر وجود دارد که امیدوارم برایشان پاسخهای مناسبی وجود داشته باشد ،
آنچه مسلم است هم کارگر ناراضی است هم کارفرما،
کلام اخر اینکه خوب است به برنامه غیر محرمانه که از صدا و سیما پخش می شود اشاره کنم ، در یکی از قسمتهایش موانع راه اندازی کسب و کارهای استارتآپی و کوچک را بررسی می کردند ، حتما می دانید که در حوزه حمایتی اینگونه کسب و کارها بیش از ۸۵ درصد قانون نقص دارد و اینکه کارشناسی این موضوع شفاف و روشن است و چرا برایش فکری نمی شود جای پرسش دارد!،
شخصا شاهد آن بوده ام افراد برای راه اندازی درست و قانونی یک کسب و کار به چندین کفش آهنین نیاز دارند ، یکی برای شهرداری ، یکی برای تامین اجتماعی ، یکی برای اداره کار ، یکی برای اداره دارایی ، یکی برای اداره ارزش افزوده و یکی برای اداره ثبت شرکتها وهمینطور ثبت علائم تجاری ، و چندین نفر در استخدام که همزمان پاسخگوی اینها باشند ، خوب با این اوصاف یک یا چند نفر کی می خواهند تیم تشکیل دهند و نیرو جذب کنند ، کی می خواهند فکرکنند و خلاقیت داشته باشند ، کی می خواهند تولید کنند ، کی می خواهند بازاریابی و فروش داشته باشند و واقعا سئوال مهمی که پیش می آید این است ” اصلا ورود به این ورطه عاقلانه است؟!!”
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ! با ارزوی روزی که همه این موانع برطرف شده باشند ،
نظرات و تجربیات شما راهگشاست ، خواهشمند است دریغ نفرمایید و ایمیل بفرمایید m.jafarimanesh@gmail.com
نویسنده :Dr.Mehdi Jafarimanesh
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید