جعبهابزار رفع استرس
جعبهابزار رفع استرس
استرس که به آن «مرگ خاموش» هم میگویند، تقریباً به جزئی جدانشدنی از زندگیهای امروزی تبدیل شده است. در اینجا به راهکارهایی برای رفع آن اشاره شد و در این مطلب هم یک جعبهابزار برای رفع استرس میسازیم که وقتی دچار استرس شدیم، به کمک این جعبهابزار آماده، بتوانیم راحتتر و سریعتر استرس خود را رفع کنیم.
برای ساخت جعبهابزار رفع استرس، به ۴ خانه نیاز داریم:
اشخاص | فعالیتها |
نقاط قوت | موفقیتها و درسهای گذشته |
۱ – اشخاص:
وقتی دچار استرس میشویم، بعضیها هستند که صحبت کردن با آنها، ما را آرام میکند. پدر، مادر، همسر، دوست نزدیک و …
نام این اشخاص را در جدول بنویسید تا دفعه بعد که دچار استرس شدید، بتوانید به این اسامی رجوع کنید و از بین آنها، بر حسب حال و شرایط شما و آنها، یکی را انتخاب کنید و کمی استرس خودتان را کم کنید.
این کار یک خاصیت دیگر هم دارد: شما به یاد میآورید که چه گنج ارزشمندی دارید. عزیزانی دارید که نگران شما هستند و همصحبتی با آنها باعث آرامشتان خواهد شد.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد!
چگونه تحت فشار استرس تصمیماتی بزرگ بگیریم
۲ – فعالیتها:
یکی از استادهایم که حدوداً ۷۰ سال سن دارند، یکبار بیان کردند که ۱۲ تا سرگرمی برای خودشان لیست کردهاند. راستش تلنگر بزرگی به منِ جوان بود! استاد ۷۰ سالهام ۱۲ تا سرگرمی دارد و آنها را نوشته است و من حتی درست نمیدانم چه کارهایی را دوست دارم در موقع فراقت یا حتی دلگیری و استرس، انجام دهم!
لیستی از فعالیتها و سرگرمیهایی تهیه کنید که شما را آرام میکنند. مثلاً قدم زدن، شنا کردن، ساز زدن، خرید کردن، تماشای تلویزیون، کتاب خواندن، نقاشی کردن و …
وقتی دچار استرس هستیم، نمیتوانیم به این موارد فکر کنیم، الآن وقت آن است که این لیست را تکمیل کنیم تا در موقع لزوم بتوانیم به آن رجوع کنیم.
۳ – نقاط قوت:
در شرایط بحرانی، حتی ممکن است از خودمان هم ناامید شویم و حس بدی نسبت به خودمان پیدا کنیم. الآن که حالمان خوب است، بهتر است کمی با خودمان خلوت کنیم و با مرور کارهای گذشته و شناختی که از خودمان داریم، نقاط قوت خودمان را بنویسیم. این لیست میتواند در مواقع بحرانی استرس، اعتمادبهنفس ما را بیشتر کند و به ما در عبور از بحران کمک کند.
۴ – موقعیتها و درسهای گذشته:
همه ما با موقعیتهای سخت ِ زیادی روبرو بودهایم که مجبور بودهایم با مشکلات فراوانی دستوپنجه نرم کنیم. از هر موقعیتی هم بالاخره گذر کردهایم و چیزی که مانده است، تجربیاتی گرانقیمت است.
جالب خواهد شد اگر بعضی مشکلات بزرگ و مهم زندگیمان را بنویسیم و بعد راهکار و درسی که از آن مشکل گرفتهایم هم اضافه کنیم.
در مواقع استرس، با مراجعه به این قسمت جعبهابزار، یادمان میآید که این اولین بار نیست که ما با مشکلی روبرو شدهایم. یادمان میآید که انسانی قوی هستیم با کوله باری از تجربه و این بار هم میتوانیم با قدرت و تجربهای که داریم، از پس این مشکل برآییم.
شاهین شاکری – مدیران ایران
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تمام آنچه باید درمورد اهمال کاری بدانیم.
اهمال کاری ، دلایل و راهکارهای عملی آن . یک گزیده عالی از تمام آنچه بایددر مورد اهمال کاری بدانیم در این مقاله گرد آوری شده است .
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
10 مهارت برتر و ضروری برای سالهای آینده
مجمع جهانی اقتصاد در سالهای مختلف نتیجه پژوهش هایش را برای لیست کردن مهارتهای ضروری برای سالهای آینده منتشر می کند لیست 10 مهارت برتر که افراد و سازمانها در سال 2025 به آنها نیاز دارند، یکی از مهمترین منابع برای کسانی است که علاقمند هستند مهارتهای به روز را برای خود و سازمانشان ایجاد کرده باشند .
تحول فردی چگونه می تواند بهره وری فردی و سازمانی را افزایش دهد ؟
تحول فردی، فرآیندی پویا و منحصر به فرد برای گسترش آگاهی است که به موجب آن افراد به طور انتقادی از دیدگاههای قدیمی و جدید خود آگاه میشوند و انتخاب میکنند که این دیدگاهها را در یک تعریف جدید از خود ادغام کنند.
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
روش ایجاد لیستهای کاری قابل انجام
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.