خلاصه مدیریتی آینده محیط کلان پس از انقلاب چهارم
تا سال ۲۰۲۰، انقلاب صنعتی چهارم صنایع روباتیک پیشرفته، هوش مصنوعی، مواد پیشرفته، بیوتکنولوژی و ژنتیک را برای دنیا به ارمغان خواهد آورد. این تحولات موجب تغییر در شیوه زندگی و روشهای انجام کار ما خواهد شد. برخی مشاغل ناپدید خواهند شد، برخی دچار رشد و توسعه میشوند و ممکن است برخی مشاغلی که امروز وجود آنها غیرعادی به نظر برسد، امری عادی در جامعه بهشمار آیند. آنچه مسلم است آنکه نیروی کار آینده نیاز جدی به بهروزرسانی سریع مهارتهای خود خواهد داشت.
ربات ها هم اکنون نیز در بخش های مختلف اعم از کارخانه ها، منازل، بیمارستان ها، فروشگاه ها و حتی مناطق جنگی به کار گرفته شده اند. مجمع جهانی اقتصاد نیز از بین رفتن افزون بر پنج میلیون شغل را در ۱۵ اقتصاد مهم جهان تا سال ۲۰۲۰ پیش بینی کرده است.
در گزارش جدیدی که مجمع جهانی اقتصاد درباره آینده مشاغل منتشر کرده است، مشاغل، مهارتها و استراتژیهای مهم برای نیروی کار برای آینده مورد بررسی قرار گرفته است. در این گزارش از مدیران ارشد و مدیران منابع انسانی در کشورها و صنایع مختلف پرسشهای اساسی درباره آینده نیروی کار مطرح و پاسخهای آنها گردآوری شده است.
تا سال ۲۰۱۸، تقریبا نصف شرکتهایی که به سریعترین شکل رشد میکنند، ماشینهای هوشمندتری نسبت به کارگران انسانی خواهند داشت.
در عناوین زیر مهم ترین تاثیرات این کلان روند مهم بر محیط کسب و کارهای متنوع معرفی می شود:
رواج گسترده مدل های نوین کسب و کار
به دلیل افت قابل توجه هزینه های تولید دسترسی به کالاها و خدمات فوق العاده ارزان تر میسر خواهد شد و بنابراین اندازه بازار نیز گسترش چشمگیری خواهد یافت. از سوی دیگر شاهد عدم اتکا شدید به بازار مالی (سرمایه و پولی) برای کارآفرینی و رشد اقتصادی خواهیم بود. اکثر فناوری های تولیدی می توانند با اندک سرمایه اولیه ای به محصول تبدیل شده و به بازارهای میلیارد نفری عرضه شوند.
در آینده مشتریان از طریق تعامل با سیستم هوشمند از صفر تا صد سفارش و خرید را خود انجام می دهند و پیامدهای مستقیم چنین امکانی صرفا برای نمونه عبارتند از حذف شعب بانک ها حذف مسوول صندوق از فروشگاه های زنجیره ای حذف کانتر تحویل بار در فرودگاه ها حذف مسوول سفارش و خدمتکار در رستوران ها حذف مسوول ثبت سفارش حذف فروشنده از بوتیک های بزرگ و حذف شعب آژانس های مسافرتی
ظهور الگوهای نوین اشتغال
آمارها نشان میدهد که افزایش فرصتهای کاری برای فریلنسرها باعث شده است که ۵۴ میلیون نفر در ایالات متحده، این سبک شغلی را انتخاب کنند. طبق برآوردی که در سال ۲۰۱۵، انجام شد، نزدیک به یک سوم نیروی کار ثابت در ایالت متحده، در بعضی از پروژهها به صورت فریلنسر اعلام آمادگی میکردند. پیشبینی می شود که تا سال ۲۰۲۰، نزدیک به نیمی از موقعیتهای شغلی در ایالات متحده توسط فریلنسرها انجام شود.
صنعت سلامت، دارو و درمان
ارزش بازار جهانی دستگاههای الکترونیکی با قابلیت کاشت در بدن انسان طی سال ۲۰۱۵ میلادی رشد ۷.۷ درصدی را تجربه کرد و مرکز تحقیقاتی Freedonia توضیح داد ۵.۲ میلیون نفر از ساکنان کره خاکی این قبیل تراشهها و دستگاهها را در بدن خود مورد استفاده قرار میدهند تا در مقابل بیماریهای مختلف سلامت خود را حفظ کنند. سالانه بیش از ۳۰۰ هزار نفر از مردم امریکا تراشه و دستگاههای پزشکی را در سیستم داخلی بدن خود دریافت میکنند که از جمله آنها میتوان به سیستم ضربانساز قلب، شبیهساز اعصاب و پمپهای انتقال دارو اشاره کرد.
با شناخت سلولهای عصبی و نحوه اثرگذاری بر عملکرد آنها، میتوان روشهای تحریک مغز ارگانیکتری را بوجود آورد که موثرتر از راه حلهای الکتریکی یا دارویی امروزی هستند. در آینده میتوان امیدوار بود که دانشمندان علوم اعصاب، دستگاه تنظیم کننده مغز (brain pacemaker) را بسازند که تحریک مغز عمیق (Deep Brain Stimulation) یا DBS را در فواصل منظم بر روی بیمار انجام دهد. حاصل این پیشرفت علمی درمان بیماریهایی مانند پارکینسون و افسردگی شدید و دیگر بیماریهای مغز و اعصاب خواهد بود.
با تولید و عرضه چنین تکنولوژیهایی به بازار و شروع به درمان بیماریهای شدید روانی توسط آنها، صنعت داروسازی با مشکلات مالی روبرو خواهد شد. استفاده از این دستگاههای الکتریکی و درمان توسط آنها نیاز به متخصصانی دارد که اطلاعات و تخصص کافی از نحوه کار این دستگاهها و چگونگی تجویز آنها به بیماران را داشته باشند.
تا سال ۲۰۱۸ حدود ۲ میلیون کارمند باید تجهیزات ردیابی تناسب اندام یا سلامتی را بپوشند. پلیس، اتشنشان و اورژانس از جمله مشاغلی هستند که باید به این نوع ابزارها مجهر باشند. این ابزارها میتوانند سلامتی مصرف کننده را تضمین کنند
اصلاح و ویرایش ژن موجب آسیب پذیری برخی از صنایع مرتبط با سلامت فردی و صنعت زیبایی و درمان می شود. مثلا از بین رفتن کامل صنعت موی شیمیایی یا صنعت ساخت دندان مصنوعی به دلیل امکان کنترل رنگ مو از طریق ویرایش ژن یا کاربرد سلول های بنیادین برای ساخت دندان طبیعی.
صنعت فنآوری اطلاعات و ارتباطات (فآوا)
اینترنت اشیا شبکهای از اشیاء فیزیکی تعبیه شده با قطعات الکترونیکی، نرم افزار، سنسورها و اتصالات است تا آنها توسط تبادل اطلاعات با تولید کننده، اپراتور و یا دستگاههای دیگر قادر به ارائه ارزش و خدمات بیشتر باشند.
انتظار میرود فروش گجت ها و وسایل خانگی هوشمند به زودی به بیش از ۳۸ میلیون دستگاه برسد. بازاری به ارزش ۱.۲ میلیون دلار که بهتنهایی ۲۰ درصد بزرگتر از سال پیش است. رشد سریع این بازار بهخوبی نشان میدهد که تا چند سال آینده احتمالا هر وسیلهای را که بخواهید در بازار تهیه کنید مستقیم یا غیرمستقیم هوشمند خواهند بود.
صنعت ساختمان و مسکن
اینترنت اشیا فنآوری نوظهوری است که موتور محرکه ایده خانههای هوشمند شمرده میشود. آیندهای را تصور کنید که وقتی شما به خانه میآیید چراغهای خانه خودبهخود روشنشده، درجه حرارت داخلی منزل دقایقی قبل از رسیدن شما به نسبت حرارت موردعلاقهی تان بهصورت خودکار تنظیم میشود.
درب خانه کلید ندارد بلکه با یک قفل دیجیتالی باز میشود که یا با گوشی شما مرتبط است و یا خیلی ساده از روی اسکن صورت شما باز میشود. اگر خانه نباشید هرکسی به در خانه مراجعه کند همچنان میتوانید بهصورت آنلاین جواب آیفون خانه را بدهید. یخچال خانه شمارا پیشاپیش از محتوای خود باخبر کرده و میدانید که چه چیزهایی باید بخرید. یا سادهتر از آن خود یخچال با فروشگاه محل تماس گرفته و سفارش مایحتاج شمارا بهصورت اینترنتی داده است. دوربینهای حفاظتی داخل منزل بهجای دزدگیرهای قدیمی نگهبان خانه شما خواهند بود. خانه بهصورت خودکار میهمانان را از میزبانان تشخیص میدهد و شرایط داخل منزل را بسته به تنظیمات از پیش تعیینشده عوض میکند.
صنعت لوازم منزل
مدیرعامل شرکت سامسونگ اعلام کرد که همه محصولات سامسونگ تا ۵ سال آینده اینترنت اشیا را به همراه خواهند داشت. اگر سال ۲۰۲۰ برای شما خیلی دور به نظر میآید، سامسونگ این بازه را کمتر کرده و گفته حداقل تا سال ۲۰۱۷ حدود ۹۰٪ از محصولات این شرکت وارد بستر اینترنت اشیاء میشوند. برنامهی سامسونگ برای تمامی محصولات خود از جمله لباسشویی، واحد تهویه مطبوع و حتی اجاق گازها و مایکروویوها را شامل میشود.
بهعلاوه رقابت اصلی برای توسعه لوازمخانگی هوشمند هنوز تازه در ابتدای راه است. همانطور که در دنیای موبایل مثلا صحبت از رقابت اپل و گوگل میشود اینجا هم شرایط مشابه خواهد بود. مثلا همین حالا دو پلت فرم Nest متعلق به گوگل و SmartThings سامسونگ برای کنترل کامل اکوسیستم داخل خانهها در حال رقابتاند.
تلویزیونهای هوشمند همانند تلفن همراه شما سیستم عامل دارند. این یعنی روی آن ها می توان انواع و اقسام برنامه ها را از اینترنت دانلود و نصب کرد. به این ترتیب مثلا می توانید با خود تلویزیون برنامه ها را ضبط یا پخش کنید، بازی کنید و یا حتی از طریق سرویس های آنلاین برنامه ها و سریال های تلوزیونی ببینید. البته این آخری نیاز به اینترنتی پر سرعت و دسترسی به سرویس های قوی مثل نت فلیکس دارد که در ایران در دسترس نیست. اما اگر بود به شما اجازه می داد تا محتوای مورد علاقه خود (فیلم، سریال ، مستند و …) را راحت تر پیدا و دسته بندی کنید. آن هم بدون آن که ست آپ باکس، دی وی دی پلیر یا چیز اضافی داشته باشید. نسل جدید این تلوزیونها سیستم کنترل پیشرفتهتری هم دارند که به شما اجازه میدهد تا به صورت صوتی یا با حرکت دست آن ها را کنترل کنید. ضمن اینکه مدلهای جدیدتر به موبایل و تبلت شما هم متصل می شوند و بدون کنترل از راه دور می توانید برنامه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
صنعت رسانه، بازی و تبلیغات
واقعیت مجازی پلتفرم آینده است. گوشی های هوشمند و برخی دیگر از گجت های پوشیدنی مانند عینک های هوشمند یا ساعت های هوشمند به شما این امکان را می دهند که داده های افزوده شده به این واقعیت ها را بخوانید. خیلی خوب بود اگر می شد به بیلبورد ها امکان حرف زدن داد! بگذارید مثال دیگری بزنم. فرض کنید من به شما کارت ویزیت خودم را بدهم، اما این یک کارت ویزیت معمولی نیست، بلکه یک فیلم تبلیغاتی هم بر روی آن قرار دارد. در واقع این یک کارت ویزیت با واقعیت افزوده است.
همکاری نزدیکی بین شرکت ها فیس بوک و سامسونگ درباره واقعیت مجازی ایجاد شده است. هدف آنها ایجاد دنیای کاملا متفاوتی است. جایی که هر کسی میتواند هر چه را میخواهد ایجاد و تجربه کند. در حال حاضر این فناوری عمدتاً برای بازیهای رایانهای مورد استفاده قرار میگیرد اما در آینده نزدیک این فناوری متحول خواهد شد.
ویدیوهای ۳۶۰ درجه ای حتی تاثیرگذارتر از واقعیت مجازی هستند. شما با مشاهده این ویدیوها احساس میکنید که واقعاً در آن محل حضور دارید. مردم در حال حاضر ویدیوهای ۳۶۰ را میپسندد. بیش از یک میلیون نفر در حال حاضر روزانه در حال تماشای این ویدیوها هستند و بیش از ۲۰ هزار نسخه ویدیوی ۳۶۰ در اینترنت بارگذاری شده است.
تلویزیونهای هوشمند همانند تلفن همراه شما سیستم عامل دارند. این یعنی روی آن ها می توان انواع و اقسام برنامه ها را از اینترنت دانلود و نصب کرد. به این ترتیب مثلا می توانید با خود تلویزیون برنامه ها را ضبط یا پخش کنید، بازی کنید و یا حتی از طریق سرویس های آنلاین برنامه ها و سریال های تلوزیونی ببینید. البته این آخری نیاز به اینترنتی پر سرعت و دسترسی به سرویس های قوی مثل نت فلیکس دارد که در ایران در دسترس نیست. اما اگر بود به شما اجازه می داد تا محتوای مورد علاقه خود (فیلم، سریال ، مستند و …) را راحت تر پیدا و دسته بندی کنید. آن هم بدون آن که ست آپ باکس، دی وی دی پلیر یا چیز اضافی داشته باشید. نسل جدید این تلوزیونها سیستم کنترل پیشرفتهتری هم دارند که به شما اجازه میدهد تا به صورت صوتی یا با حرکت دست آن ها را کنترل کنید. ضمن اینکه مدلهای جدیدتر به موبایل و تبلت شما هم متصل می شوند و بدون کنترل از راه دور می توانید برنامه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
صنعت بیمه
تاثیر بر کاهش شدید حوادث صنعتی و جاده ای به دلیل انسان زدایی و عدم نیاز به بیمه های سنتی از یک سو و همچنین نیاز به بیمه های نوین از سوی دیگر. به زودی شرکت های بیمه باید بتوانند برای پوشش ریسک سایبر، یعنی هک خانه، ماشین، کارخانه و حتی بدن انسان پیشنهادهای روشن به مشتریان بدهند. مشکلات امنیتی و حریم خصوصی نیز وجود دارد؛ هیچ کس دوست ندارد خانهی هوشمندش هک شود! یا حتی بیمارستانی که کاملا هوشمند است از راه دور بتوان به آن نفوذ کرد. همانطوری که ما از منازل کوچک هوشمند به سمت شهرهای بزرگ و هوشمند که دارای سیستم حمل و نقل هوشمند هستند حرکت میکنیم، آسیب پذیری و حوادث سایبری نیز افزایش می یابد.. نگرانی امروز ما از هک شدن هواپیماهای در حال پرواز گرفته تا شبکههای رایانهای گسترش یافته است.
ما نگران هکرهایی هستیم که از راه دور کنترل خودروها را در دست میگیرند، سیستمهای رأیگیری الکترونیک را دستکاری میکنند، با هک کردن دستگاههای کاشته شده در بدن انسان مرگ افراد را رقم میزنند و حتی با هک کردن ترموستاتهای اینترنتی میتوانند در عرض چند دقیقه دمای یک مکان را به زیر صفر درجه برسانند تا همه ساکنان آن جان خود را از دست بدهند. یک هکر میتواند از سیستم ارتباطی خودرو با محیط پیرامون خود استراق سمع کند و متوجه شود خودروهای موجود در این خیابان به چه مقصدهایی میخواهند بروند یا اینکه چه کسانی در آنها نشستهاند. این مسأله حتی میتواند به گروههای تروریستی کمک کند تا نقشه قتل افراد را بکشند.
صنعت خودرو
خطوط تولید و ظهور چاپگرهای سه بعدی زیر پای خیل عظیمی از مشاغل کارخانه ای مرتبط با زنجیره ارزش و قطعه سازی را خالی خواهد کرد.
از سوی دیگر بزرگترین کارخانجات خودروسازی جهان در حال همکاری با شرکت های فناوری برای تولید خودروهای بدون راننده هستند. برخی از کارشناسان فناوری اطلاعات معتقدند که شاید تا سال ۲۰۳۰ دیگر حق رانندگی خودروهایمان را نداشته باشیم. این در حالی است که اقتصاد کنونی کشورهای جهان متاثر از میلیونها راننده کامیون، راننده تاکسی و افرادی است که مسئولیت تحویل کالا را به عهده دارند. کارشناسان بر این باورند که در عصر حاضر که عصر نوآوریهای بیپایان است، قرن ارتباط انسان با خودرو به صورت دائمی قطع میشود. شرکت مشارکتی “روبات تاکسی” ژاپن قصد دارد خدمات تاکسی بدون راننده را تا المپیک ۲۰۲۰ راهی بازار کند.
تاثیرات بین نسلی
فرهنگسازی لازم در جوامع سنتیتر مثل خاورمیانه احتمالا یک مانع بزرگ خواهد بود. استقبال از این تحولات انقلابی تا حدود زیادی به میزان آشنایی و اطلاع فرهنگی جامعه از دنیای هوشمند بازمیگردد. اینکه کاربر بتوانید بهخوبی و راحتی با رابطهای گرافیکی رایانهای کنترل این وسایل کنار بیاید نکته مهمی در این معادله است. طبیعتا قشر قدیمی و سنتیتر جامعه سختتر با این تغییرات کنار میآید درحالیکه قشر جوان که در دنیای دیجیتالی متولدشدهاند به راحتی تغییرات را میپذیرند. این یعنی زمان راحتترین حلال مسئله خواهد بود.
فرآیندهای مدیریتی
حضور یک دستگاه دارای هوش مصنوعی در میان اعضای هیات مدیره شرکت ها در یک دهه آینده یک مقطع تاریخ ساز خواهد بود. از سوی دیگر تلفیق شبکه های اجتماعی، هوش مصنوعی، داده های بزرگ، و دنیای دیجیتال و مجازی مدیریت سازمان را اساسا متحول خواهد کرد. مدیرعامل فیسبوک در یکی از همایش ها گفت: کاربران در واقعیت مجازی قادرند هر چیزی از نشستن دور آتش در یک کمپ مجازی به همراه دوستان گرفته تا برگزاری جلسات کاری دیجیتال را تجربه کنند. با کاربرد واقعیت مجازی امکان برگزاری جلسات و همایش های مدیریتی بدون نیاز به حضور در یک اتاق و یا مسافرت فیزیکی به یک شهر خاص فراهم می شود.
فیس بوک در حال سرمایهگذاری سنگین در زمینه واقعیت مجازی است تا بتواند این تجربیات اجتماعی جدید را ارائه دهد. واقعیت مجازی پلتفرم اجتماعی آینده خواهد بود. به همین دلیل فیس بوک در حال همکاری با سامسونگ روی این موضوع است. علاوه بر این در کل حدود ۳ میلیون پرسنل توسط نوعی مدیران ماشینی هوشمند که بر اساس سنجش عملکرد تصمیم میگیرند، نظارت خواهند شد. این ماشینها قادر خواهند بود نیاز پرسنل را انجام داده و حتی مشوقهای مدیریتی در نظر بگیرند. همچنین گزارش گیری خودکار نیز به کمک مدیران ارشد خواهد آمد. گزارش هایی نظیر متون قانونی، مقالات سفید و گزارشات سهام از جمله مواردی است که توسط ماشینها به رشته تحریر در خواهد آمد. بنابراین سرعت و بهرهوری به شدت افزایش مییابد و می توان هزینه نیروی انسانی را به شدت کاهش داد.
دیجیتالی شدن تمام عیار تراکنش مالی
در افق قابل پیش بینی امکان جمع آوری های کارت های بانکی و جایگزینی آن با دستگاه های هوشمند مانند تبلت و گوشی همراه و حتی استفاده از انگشت دست مشتری و اسکن کردن آن به عنوان جایگزین کارت بانکی قابل ملاحظه است. یکی از مهمترین منابع تغذیه این تکنیک، داده های عظیم است که این روزها به لطف گسترش روزافزون اینترنت و دسترسی به خدمات آنلاین به سادگی در دسترس است. در کنار این، افزایش قدرت پردازشی رایانه ها بسیار کمک می کند تا این حجم عظیم از داده ها با سرعت هرچه بیشتر پردازش شود.
جذب، بکارگیری و توسعه منابع انسانی
شغل ۸ ساعتهی کارمندی که رایجترین و سنتیترین شکل کار کردن بوده است روند رو به افولی را طی میکند و دیگر مثل سابق انتخاب اکثر افراد محسوب نمیشود. در عوض، شکل جدیدی از کار کردن در جامعه مطرح شده است. در این سیستم کاری جدید،یعنی سبک فریلنسری بازدهی بالاتری نسبت به روش سنتی دارد فرد بر شرایط کاری خود تسلط بیشتری دارد و با آزادی عمل بالاتری مواجه است؛ چرا که خود مدیریت استعدادها و توانمندیهایش را به عهده میگیرد و شرایط زمانی و مکانی کار را به میل خود انتخاب میکند.
علاوه براین تا سال ۲۰۱۸ حدود ۲ میلیون کارمند باید تجهیزات ردیابی تناسب اندام یا سلامتی را بپوشند. پلیس، اتشنشان و اورژانس از جمله مشاغلی هستند که باید به این نوع ادوات مجهر باشند. این ادوات میتوانند سلامتی مصرف کننده را تضمین کنند.
برخی مشاغل ناپدید خواهند شد، برخی دچار رشد و توسعه میشوند و ممکن است برخی مشاغلی که امروز وجود آنها غیرعادی به نظر برسد، امری عادی در جامعه بهشمار آیند. آنچه مسلم است آنکه نیروی کار آینده نیاز جدی به بهروزرسانی سریع مهارتهای خود خواهد داشت. در گزارش جدیدی که مجمع جهانی اقتصاد درباره آینده مشاغل منتشر کرده است، مشاغل، مهارتها و استراتژیهای مهم برای نیروی کار برای آینده مورد بررسی قرار گرفته است.
مجمع جهانی اقتصاد نیز از بین رفتن افزون بر پنج میلیون شغل را در ۱۵ اقتصاد مهم جهان تا سال ۲۰۲۰ پیش بینی کرده است. هوش مصنوعی نیز همان وظایف کارکنان حرفه ای و یقه سفید را در صنایعی مانند صنعت بانکداری بر عهده خواهد گرفت.
تا سال ۲۰۲۰ خلاقیت بهعنوان یکی از سه مهارت اصلی و مورد نیاز کارکنان خواهد بود. با وجود انبوهی از محصولات جدید، فناوریهای جدید و شیوههای جدید کاری، شرایط به نفع کارکنانی خواهد بود که از خلاقیت بیشتری برخوردار باشند. هرچند که ممکن است روباتها در انجام کارها به ما انسانها کمک کنند اما آنها نمیتوانند مانند هریک از ما از خود خلاقیت نشان دهند (البته تا این لحظه اینگونه است!) ماهیت تغییر بستگی زیادی به نوع صنعت و کسبوکار دارد. در خدمات مالی نیز مشاهده میشود که تغییرات مهمی پیش رو قرار دارد چرا که برای کار، خرید و فروش در این صنعت نیز نیاز به مهارتهای جدید و دانش فناورانه وجود دارد.
دو سوم از این کاهش نیرو در بخش مشاغل اداری و دفتری اتفاق خواهد افتاد زیرا ماشینهای هوشمند، برای انجام کارهای روتین جایگزین انسانها خواهند شد.
گزارش «آینده مشاغل» نتیجهگیری میکند که در بسیاری صنایع امکان تغییر و جابجایی مشاغل وجود دارد، اگرچه آثار این تغییر در صنایع مختلف به طور قابل ملاحظهای متفاوت خواهد بود. بیشترین میزان آثار منفی بر روی مشاغل در صنعت سلامت و مراقبتهای بهداشتی خواهد بود (با توجه به توسعه پزشکی از راه دور) و پس از آن مشاغل حوزه انرژی و خدمات مالی قرار دارند. هرچند در همان زمان تقاضای روزافزونی برای کارکنان دانشکار و ماهر برای اشتغال در مشاغلی مانند «تحلیل دادهها» به وجود خواهد آمد.
امنیت اطلاعات و ریسک بالای حملات سایبر
مشکلات امنیتی و حریم خصوصی نیز وجود دارد؛ هیچ کس دوست ندارد خانهی هوشمندش یا حساب های بانکی اش هک شود! یا حتی بیمارستانی که کاملا هوشمند است از راه دور بتوان به آن نفوذ کرد. همانطوری که ما از منازل کوچک هوشمند به سمت شهرهای بزرگ و هوشمند که دارای سیستم حمل و نقل هوشمند هستند حرکت میکنیم، آسیب پذیری سایبری نیز چندین برابر می شود.
مدیریت ارتباط با مشتریان
امروزه همه شرکت های بزرگ در حال سرمایه گذاری بر روی هوش مصنوعی هستند و تکنیک Deep Learning را در بسیاری از خدمات و محصولات خود به خدمت می گیرند. عوامل هوشمند نظیر دستیاران شخصی مجازی، محتوای کاربر و رفتار او را با شبکههای عصبی ابری ترکیب میکنند تا مدلهایی برای پیشبینی نیازهای کاربر بر اساس داده های بزرگ ایجاد کنند. دستیاران دیجیتالی که دارای قابلیت تشخیص افراد از روی چهره یا صدا میباشند، مکالمات انسانی را تقلید میکنند تا از مشتریان پشتیبانی کنند. این دستیاران قادر خواهند بود تا صدا را تشخیص دهند و همچنین صحبت کنند. این ماشینهای هوشمند میتوانند احساسات را در قالب لحن صحبت منتقل کنند. در آینده مشتری و سیستم هوشمند از صفر تا صد را خود انجام می دهند و پیامدهای مستقیم چنین امکانی صرفا برای نمونه عبارتند از حذف شعب بانک ها و حذف مسوول صندوق.
نسل جدید و سبک زندگی مشتریان بعدی
چنانچه و نسل پیشگامان دیجیتال را شبکه سازان رسانه مجازی تلقی کنیم، به درستی باید نسل نو را خانه نشین های ارتباطات و اطلاعات دانست که با یک «کلیک» می توانند شبکه سازی بدون ارتباطات فیزیکی و مستقیم را عملی کنند.
این نسل با تحول فرهنگی عمیقی رو به رو هستند که همه وجوه زندگی آنها را متحول می کند. بر این اساس، شیوه زیست نوین، خانواده های به هم پیوسته دهه ۷۰ در ایران را به خانواده های از هم گسسته تبدیل می کند. میزان گفت و گوهای واقعی (نه مجازی) در این نسل به نسبت نسل پیشین، بسیار پایین تر است. تجربیات کودکی شان تا حد زیادی ناشی از الگوهای بازی های رایانه ای یا اسطوره های جهانی است.
خانه به دوش بودن رسانه های نوین سبب می شود افراد نسل های نوین در هر لحظه و در هرکجا، امکان اتصال به شبکه جهانی را داشته باشند. بر همین اساس، می شود. این گونه تعبیر کرد که این افراد، رسانه های هوشمند خود را واسط میان «جهان» و «خود» می کنند. این رسانه های نوین قدرت تمییز افراد خانواده و سایر افراد عادی در فضای اجتماعی را ندارند و واسط میان شخص و افراد خانواده اش هم می شوند. شاید به همین خاطر است که بسیاری از خانواده های ایرانی از اینکه فرزندانشان وقت خود را صرف درس، روابط خانوادگی و عاطفی نمی کنند، گله مند هستند. براساس آمارها در حال حاضر در ایران ۸۲ درصد از خانواده هایی که فرزندان بالای ۱۱ سال دارند، درگیر این مسئله هستند.
پژوهش های انجام شده حاکی است دنیای اجتماعی در آینده، دنیایی منزوی باشد؛ چرا که اینترنت با توجه به رشدی که دارد و جذابیت های کاذبی که برای نوجوانان ایجاد می کند آنها را به خود معتاد کرده و «جانشین والدین» می شود. این در حالی است که براساس اظهارات معاون سازمان بهزیستی کشور، میزان گفت و گو بین اعضای خانواده در کشور فقط حدود ۳۰ دقیقه در روز است که این می تواند آسیب زا باشد.
برای بسیاری از اعضای این نسل کوچک شدن و بی اعتنایی به حریم خصوصی خود و دیگران نه تنها مذموم و نکوهیده نیست که حتی به منزله «پرستیژ اجتماعی و فردی» آنان به حساب می آید. جلب اطمینان و اعتماد سریع نسل نو بیشتر از طریق و به مدد استفاده از ابزارهای تکنیکی و دیجیتالی موجود و سیستم های هوشمند آینده خواهد بود.
دانلود متن کامل و فهرست منابع و مراجع و روش تهیه گزارش خلاصه مدیریتی محیط کلان پس از انقلاب چهارم در سایت آینده پژوهی و گروه گوگل قطب نمای آینده وحیدی مطلق پس از ثبت نام
سونامی تحول دیجیتال
تحول دیجیتال خیلی سریعتر از آنکه فکرش را بکنید، زندگی ما را متحول می کند. در این دوره ۲ ساعته، مهمترین تحولاتی که در بازار ایران هم اثرشان را خواهند گذاشت، بررسی کرده ایم.بیشتر بخوانید
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد نظرات: 2
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شانس زندگی دوباره
شانس زندگی در آینده دور با علم وجود دارد آنهم در واقعیت نه در یک فیلم علمی تخیلی
علمی هست به نام Cryonics از اوایل دهه شصد میلادی آغاز شده است .
پیش بینی اندیشکده شورای آتلانتیک برای ۲۰۲۲؛ از جنگ با روسیه تا توافق با ایران
پیش بینی اندیشکده شورای آتلانتیک برای ۲۰۲۲ ، به 20 مورد اشاره کرده است که با بیان میزان احتمال بیان کرده است . مطالعه این پیش بینی برای مدیران و اندیشمندانی که علاقمند به رصد اتفاقها و سناریوهای آینده هستند بسیار می تواند مفید باشد .
آیا برای یک ایران پیر آمادهاید؟
انعطاف پذیری شرکت برای جهان بعد از پاندمیک
وبینار بایدها و نبایدهای سرمایه گذاران و مدیران در سال ۹۹
۱۰ ترند راهبردی فناوری در سال ۲۰۱۹ به انتخاب گارتنر
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید