خلاقیت خود را توسعه دهید +دانلود فایل صوتی مقاله
همیشه در سخنرانیهایم به حاضرین میگویم: آنهایی که فکر میکنند خلاق هستند، دستشان را ببرند بالا. حدوداً فقط۲۰% دستشان را بلند میکنند. برایم عجیب است که چرا تعداد کمی از مردم خودشان را خلاق میدانند. اگر بگویم در دوره حیات سازمان به خلاقیت احتیاج است، هیچکس با من مخالفت نمیکند. اما اگر بگویم همهی آدمها بطور عجیبی خلاق هستند، آنوقت است که همه برایشان سئوال مطرح میشود. بگذارید به شما ثابت کنم. میخواهم به من اطمینان کنید و کاری که میگویم را انجام بدهید. خب، همانجایی که هستید، از شما میخواهم که چشمهایتان را ببندید.
فایل صوتی این مقاله را می توانید اینجا بشنوید .
(۴.۸۲Mb)
حالا، توی ذهنتان تصویر کامل و واضح از بچگی خودتان، مثلا وقتی که شش یا هفت ساله هستید را تجسم کنید. این بچه را یادتان می آید؟ با آن مدل موی خندهدار و لباسهای مضحکش نگاه کنید. کجا مشغول بازی هستید؟ توی کوچه یا توی حیاط؟ این بچه یک خلاق بیرحم و شجاع است! شما دزد و پلیس بازی میکردید، شما با موجودات فضایی و انواع و اقسام هیولاها میجنگیدید. با چند برگ کاغذ و مقداری چسب، هزارتا چیز بود که میتوانستید بسازید. آن موقع هیچوقت بیخیال خلق کردن نشدید و در مورد هر چیزی مدام سئوال میکردید.
شما با میزان قوهی تخیلتان تعریف میشدید. حالا چشمهایتان را باز کنید. چه اتفاقی افتاده؟ شما جسارت این را داشتید که بزرگ شوید! نه؟ حالا دیگر اسیر سلسلهای از مسائل بیپایان و روتینهایی شدید که هرچه زندگی پیچیدهتر میشود، آنها هم بیشتر میشوند. شکی نیست که روتینها در مقابله با پیچیدگیها، بهره وری را بالا میبرند، اما ما معمولا در کشتن افکار خلاقانهی خودمان زیاده روی میکنیم. وقتی حدوداً کلاس چهارم هستیم، امتحانهای استاندارد و تکالیف بطور جدی شروع میشوند و ما معمولا کاهش خلاقیت در طرح سوالات را به وضوح میبینیم. آیا اینجا از خلاقیت بچهها کم شده؟ نه!
آنها خیلی ساده سرشان به کارهای دیگر گرم است. تقریبا در همان کلاس چهارم است که روتینها، ساختارها و قوانین شروع میکنند به له کردن خلاقیت، و این ماجرا تا زمان بزرگسالی ادامه پیدا میکند. به این فکر کنید که روتینها تا چه اندازه روی زندگی شما تسلط پیدا کرده اند. برای مثال، وقتی صبح صدای آلارم قطع میشود، چه کار میکنید؟ دکمهی تاخیر را میزنید. یک حرکت غیر ارادی و روتین. وقتی صبح میروید دوش میگیرید، تا حالا شده لباسهایتان را در نیاورید؟ معلومه که نه! بدون هیچ ارادهای، لباسهایتان را قبل از دوش گرفتن در می آورید.
وقتی به کار میروید و تلفن زنگ میخورد، به این فکر میکنید که با چه جملهای تلفن را جواب بدهید؟ نه! شما همان چیزی را میگویید که همیشه میگفتید. شما روتینها را دنبال میکنید. بگذارید یک نصیحت خیلی مهم به شما بکنم که میتواند به شما کمک کند که آن کودک خلاق درونتان را به یاد بیاورید. از شما میخواهم که یک یا دو تا از روتینهای روزانهتان را شناسایی و عمداً دوباره از ریشه سازماندهیشان کنید. تحقیقات نشان میدهد وقتی چنین کاری میکنید، مغزتان از وضعیت غیر ارادی به حالت ارادی در می آید و در نتیجه، احتمال بیدار شدن خلاقیت به شکل قابل توجهی بیشتر میشود.
کمی فکر کنید. چیزی که پوشیده اید، ترتیب کارهایی که انجام میدهید، با چه کسی ناهار میخورید، چه میخورید. اطراف شما پر است از روتینهای مختلف. خلاقیت یک معما نیست! در واقع، همهی ما به شکلی خلاقهای نابغه هستیم. همین امروز شروع کنید و چندتا از عمیقترین و ریشهدارترین روتینهای زندگیتان را دوباره از پایه سازماندهی کنید و بیشتر از آن، شما به یک جنبش بزرگ روانی احتیاج دارید. وقتی اینکار را کردید، یادتان باشد که چه باور کنید و چه نه، شما خلاقتر از چیزی هستید که فکر میکردید.
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تمام آنچه باید درمورد اهمال کاری بدانیم.
اهمال کاری ، دلایل و راهکارهای عملی آن . یک گزیده عالی از تمام آنچه بایددر مورد اهمال کاری بدانیم در این مقاله گرد آوری شده است .
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
10 مهارت برتر و ضروری برای سالهای آینده
مجمع جهانی اقتصاد در سالهای مختلف نتیجه پژوهش هایش را برای لیست کردن مهارتهای ضروری برای سالهای آینده منتشر می کند لیست 10 مهارت برتر که افراد و سازمانها در سال 2025 به آنها نیاز دارند، یکی از مهمترین منابع برای کسانی است که علاقمند هستند مهارتهای به روز را برای خود و سازمانشان ایجاد کرده باشند .
تحول فردی چگونه می تواند بهره وری فردی و سازمانی را افزایش دهد ؟
تحول فردی، فرآیندی پویا و منحصر به فرد برای گسترش آگاهی است که به موجب آن افراد به طور انتقادی از دیدگاههای قدیمی و جدید خود آگاه میشوند و انتخاب میکنند که این دیدگاهها را در یک تعریف جدید از خود ادغام کنند.
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
روش ایجاد لیستهای کاری قابل انجام
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید