سامانه فاضلاب شهری (اگو) دوستی خاله‌خرسه با تهران

اصل مطلب:

0 (0) در ۱۲ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۷ به مناسبت روز کارآفرین در دیدار حضوری و رودررو با رئیس‌جمهور وقت به‌عنوان

...
آنـچه در این مقاله می‌خوانیم
0
(0)

در ۱۲ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۷ به مناسبت روز کارآفرین در دیدار حضوری و رودررو با رئیس‌جمهور وقت به‌عنوان یک کارآفرین اجتماعی با ارائه طرح اجرایی و عملیاتی شده تصفیه فاضلاب در مبدأ با شرایط زیر و دستور اکید رئیس‌جمهور به معاون اول خود (۱- در دولت مطرح شود ۲- در شورای مسکن مطرح شود) و (تبصره بند ۱۵ مصوبه شماره ۱۳۷۳۶۰/۴۱۱۴۷ مورخ ۹/۸/۱۳۸۷ هیئت‌وزیران مبنی بر استفاده از سامانه تصفیه فاضلاب خانگی (ایمهاف تانک) در فاضلاب روستایی استان موردتوجه قرار گیرد.) گذشت بیش از ۷ سال هفت‌خوان رستم پیشکش، هفتاد خوان هم طی شده است ولکن هنوز یک مسئول یا سازمانی را که متعهد به اجرا پیدا کنیم در شهرهای ایران گشتیم یافت نشد، لیکن بسیاری از مسئولین سازمان‌های کلیدی یافت کردیم که مبادرت به حل بحران آب از طریق
گفتار­درمانی می‌کنند!

خسرو سلجوقی

اگر کسی یک مسئول متعهد و غیرمتخصص به گفتاردرمانی و متخصص در عمل‌گرائی یافت ضمن ابلاغ سلام و تقدیر و تشکر ما، این داستان­های دوستی خاله‌خرسه سامانه فاضلاب شهری را با تهران مام اسلام بازگویی بفرماید شاید فرجی شود:

  • در آن روز تاریخی به رئیس‌جمهور وقت عرض شد چرا در این شرایط تحریم، بانک جهانی برای ساخت فاضلاب شهری وام می­دهد؟!
  • عرض شد آیا می‌دانید که حدود ۳۴ الی ۵۴ درصد آب شرب مصرفی تهرانی­ها از چاه­های حفاری‌شده است؟! آب نیتراته و تصفیه نشده با آب گوارای سدهای مجاور تهران ادغام می­شود.
  • این سؤال مطرح شد؟ برای جایگزینی این مقدار آب منتقل‌شده از طریق فاضلاب شهری به جنوب تهران، با چه هزینه­ای و با چه روشی، برای برگشت به مرکز و شمال شهر پمپاژ خواهد شد؟
  • بیان شد آیا برآوردی از هزینه تصفیه فاضلاب در جنوب تهران دارند؟ (معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: برای کاهش یک‌درصدی تلفات آب بالغ بر هزار میلیارد تومان منابع مالی لازم است. دنیای اقتصاد ۴/۷/۱۳۹۴)
  • با بی‌دانشی خود ولی احساس دلواپسی، یادآوری شد که با عدم انتقال فاضلاب به آب‌های زیرزمینی، نشست زمین را در درازمدت شاهد خواهیم بود. اکنون گزارش مدیر بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات مسکن (دنیای اقتصاد، صفحه ۷، ۲۵/۶/۱۳۹۴) اعلام می­کند که در سال ۱۳۹۳، فرونشست تهران به ۳۶ سانتی‌متر در سال رسیده است و یکی از دلایل آن احداث و به‌کارگیری سامانه فاضلاب شهری است.
  • در نهایت عرض شد برای جلوگیری از بحران، مدیریت یکپارچه و سامانمند نیاز است و ایشان هم به همین دلیل به بالاترین مجموعه یکپارچه­ساز کشور، هیئت دولت و رئیس آن ابلاغ فرمودند که اقدام کنند.
  • اما فقط گفتاردرمانی نکردیم، بلکه راهکار عملیاتی و تجربه­شده جهانی و داخلی ارائه کردیم که مورد استقبال قرار گرفت. البته فقط مورد استقبال رئیس­جمهور محترم قرار نگرفت، بلکه مورد استقبال رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت و برای اینکه در خاطرات ثبت شود، جایزه نیز داده شد. علاوه بر این، مورد استقبال شهردار محترم تهران قرار گرفت و جایزه هم نیز دادند و الی‌آخر.
  • اما راهکار ساده چه بود؟

۸-۱- الزامی کردن به‌کارگیری سامانه ایمهاف تانک با هدف نهادینه و فرهنگ­سازی تصفیه فاضلاب­ در مبدأ و بازچرخانی فاضلاب

۸-۲- سامانه ایمهاف تانک چیست؟ یک مخزن استوانه­ای به ارتفاع ۲/۲ متر و قطر ۲/۱ متر که از هشت قطعه بتنی ساخته‌شده است و بدون نیاز به انرژی، تعمیر و نگهداری، فاضلاب ورودی پس از ۲۴ ساعت تصفیه‌شده و برای استفاده در کشاورزی، شستشوی ماشین و غیره و یا تزریق در آب­های زیرزمینی مورداستفاده قرار می­گیرد.

۸-۳- این سامانه را شاید شیخ بهایی در حمام معروف خود به کار گرفته بود ولیکن چون ثبت اختراع نشده بود در سال ۱۹۶۷ میلادی ایمهاف روسی به نام خود و به‌عنوان ایمهاف تانک ثبت اختراع کرده است و در سال ۱۳۵۶ شخصی به نام رافائلو براندی ایتالیایی وارد ایران کرده است و تاکنون پیش از ۳۰۰۰۰ سامانه در اقصی نقاط کشور توسط ۱۳ شرکت، تولید، نصب و به‌کارگیری شده است.

۸-۴- برنامه کسب‌وکار تولید، به‌کارگیری این سامانه تهیه و ارائه شد.

۸-۵- استاندارد این سامانه در ۷۷۱ امین اجلاسیه کارگروه ملی استاندارد شیمیایی و پلیمر سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در مورخ ۲۷/۱۱/۱۳۸۹ با همکاری وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو و شرکت­های دارای تجربه در تولید این دستگاه و با استفاده از استاندارد موجود خارجی تهیه و تصویب گردید.

  • گفته‌شده که گفتاردرمانی نکنیم بلکه با نشر و مطالبه عمومی برای اجرایی و الزامی کردن استفاده از سامانه ایمهاف تانک همانند الزامی کردن استفاده از پنجره دوجداره را از مسئولین به‌عنوان وظیفه علمی، اسلامی و ملی بدانیم.

 

خسرو سلجوقی

کارآفرین اجتماعی و سلطان کرم ایران

۶/۷/۱۳۹۴

این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0

آموزش پیشنهادی

دوره جامع هوش مصنوعی برای مدیران

قیمت اصلی: 14,000,000 تومان بود.قیمت فعلی: 7,700,000 تومان.

آموزش پیشنهادی

ارتش تک نفره با هوش مصنوعی

قیمت اصلی: 4,900,000 تومان بود.قیمت فعلی: 1,290,000 تومان.

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.