سه اصل طلایی برنامه ریزی
یک نویسنده و پژوهشگر برنامه روزانه افراد موفق را بررسی کرده و به نتیجهای جالب دست یافته است. پارامترهای مشترکی در برنامه ریزی روزانه این افراد وجود دارد:
⭕️۶۰ دقیقه اول را خوب مدیریت کنید.
صبح که شروع میشود انگار اتفاقات خود به خود در حال افتادن هستند و قرار است با چیزی مسابقه بدهیم. ایمیلهای زیادی منتظرخوانده شدن هستند و به نظر میرسد از همان ابتدای روز، از چیزی نامعلوم، عقب ماندهایم. تکنولوژی دنیای مدرن از همان ابتدای روز، سیل عظیمی را به سمت شما پرتاب میکند. و شما به این سیل واکنش نشان میدهید. واکنش، کنش و واکنش تا زمانیکه روز تمام میشود و آنقدر خسته میشوید که توانایی انجام کارهای مهم را ندارید .
پس از بیدار شدن از انجام دادن کارهایی که رفتارتان را تحت تاثیر قرار می دهد مثل چک کردن ایمیل، تلگرام، فیسبوک و … پرهیز کنید. چرا؟ چون پاسخ دادن به این سوال و آن درخواست شما را وارد گفتگوها و فعالیت هایی می کند که اصلا قرار نبود انجام شود و اصلا در اولویت نیست.
اولین نکته در برنامه ریزی روزانه این است که صبح که برمی خیزی، شما افسار زندگی را به دست بگیرید.
⭕️هر روز ۳ کار مهم را مشخص کنید
همه کارها دارای اهمیت یکسان نیستند ؛ بیشتر ما با دو نوع کاملا متفاوت از کارها مواجه هستیم، سطحی و پیچیده. کارهای سطحی مانند ایمیل، ملاقاتها، اطلاعات حرکت وسایل نقلیه و… کوچک هستند و برای انجام شدن به استعدادهای شما نیازی ندارند. اما برای انجام کارهای پیچیده میبابیست از تواناییهایتان بهره ببرید .کار سطحی از اخراج شما جلوگیری می کند؛ اما کار پیچیده موجب ارتقای شما میشود و می بایست اولویت داشته باشد.
لازم نیست همه کارها را انجام بدهید. کارهای مهمتر را به صورت واضح مشخص کنید (نهایتاً ۳ کار) و ما بقی کارها را تنها در صورتی انجام دهید که وقت اضافه داشته باشید؛ بدون استرس، رهایشان کنید.
⭕️از «ساعات جادویی» برای ۳ هدف روز استفاده کنید
این جمله طلایی را به خاطر بسپارید: همانطورکه اهمیت کارها یکسان نیست، ساعتها هم ارزش یکسانی ندارند. به عقیده استاد روانشناسی و اقتصاددان رفتاری حداکثر بازدهی شما در روز بین دو تا دو و نیم ساعت می باشد. «,واضح است که اغلب افراد بیشترین بازدهی را در ۲ ساعت اول صبح دارند. البته نه دقیقا بعد از بیدارشدن، به عنوان مثال اگر شما ساعت ۷ از خواب بیدار شدید بین ساعت هشت تا ده و نیم بیشترین بازدهی را خواهید داشت».
تحقیقات نشان میدهد،در طول روز، هوشیاری و حافظه، توانایی واضح فکر کردن و یادگیری، بین ۱۵ تا ۳۰ درصد در نوسان است. اغلب ما دو ساعت و نیم تا چهار ساعت بعد از بیداری بیشترین بهرهوری را داریم.
البته آدم ها با هم فرق دارند. برخی صبح ها برای کاری راحت ترند و برخی بعدازظهرها. ساعت های جادویی خود را پیدا کنید!
☑️⭕️تجویز راهبردی:
مزیت کسانی که هدف و استراتژی دارند این است که چون خودشان هدف گذاری کرده اند نمی گذارند امور دیگر برای آن ها هدف گذاری کند و به راحتی ۳ کار اولویت دار خود را مشخص می کنند.
بنابراین اگر می خواهید هر روزتان یک گام بلند به سوی پیشرفت باشد اول از همه باید بدانید که در پنج سال یا ده سال آینده به کجا می خواهید برسید.
نکته جالب این جاست که این نکات طلایی برای همه در همه سطوح از جمله کسانی که در خانه کار می کنند یا کسانی که مدیر ارشد کشور هستند، کاربردی و مهم است.
تجویز راهبردی از شبکه استراتژیست بر مطلبی از سایت (Webyad. com)
سه اصل طلایی برنامه ریزی
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 2.4 / 5. تعداد نظرات: 5
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تمام آنچه باید درمورد اهمال کاری بدانیم.
اهمال کاری ، دلایل و راهکارهای عملی آن . یک گزیده عالی از تمام آنچه بایددر مورد اهمال کاری بدانیم در این مقاله گرد آوری شده است .
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
10 مهارت برتر و ضروری برای سالهای آینده
مجمع جهانی اقتصاد در سالهای مختلف نتیجه پژوهش هایش را برای لیست کردن مهارتهای ضروری برای سالهای آینده منتشر می کند لیست 10 مهارت برتر که افراد و سازمانها در سال 2025 به آنها نیاز دارند، یکی از مهمترین منابع برای کسانی است که علاقمند هستند مهارتهای به روز را برای خود و سازمانشان ایجاد کرده باشند .
تحول فردی چگونه می تواند بهره وری فردی و سازمانی را افزایش دهد ؟
تحول فردی، فرآیندی پویا و منحصر به فرد برای گسترش آگاهی است که به موجب آن افراد به طور انتقادی از دیدگاههای قدیمی و جدید خود آگاه میشوند و انتخاب میکنند که این دیدگاهها را در یک تعریف جدید از خود ادغام کنند.
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
روش ایجاد لیستهای کاری قابل انجام
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
جالب بود ممنون