شبکه حرفه ای خود را چطور ترسیم کنیم؟
انواع شبکه
هر یک از اهدافی که برای شبکه سازی حرفه ای در نظر گرفته می شود به خودی خود یک هدف باارزش محسوب میشود اما معمولا در هر زمان تنها یک یا دو هدف اصلی مدنظر ما قرار دارد . بنابراین هنگامی که هدف شما توسعه فعالیت های شغلی و یا راه اندازی یک کسب وکار جدید باشد. برنامه هایتان نیز کاملا متفاوت خواهد بود. اگرچه ممکن است افراد ، برخی از ارتباطات را به خاطر علایق شخصی خود انجام دهند ولی اساسا هرم شبکه سازی ما ، براساس اهداف ویژه و زمینه های مورد علاقه ما ساخته میشود . بنابراین یک شبکه میتواند به منظور تشکیل یک گروه کاری انجام یک کسب و کار تجاری کوچک ، ایجاد یک شبکه آموزشی و امثال آن ایجاد شود.
از کجا شروع کنیم؟
تا کنون ما در مورد انگیزه ها ف ترس ها و موانع شبکه سازی صحبت کرده و به اهداف ایجاد شبکه نیز توجه کرده ایم . بهترین روش برای شروع شبکه سازی انجام آن به صورت واقعی است. برای شروع ، کار با افرادی که در حال حاضر آنها را می شناسید آسان تر از این است که برنامه و نقشه ارتباطات خود را رسم کنید این ترسیم میتواند به روش های مختلفی انجام شود .
روش های ترسیم شبکه
- نوشتن لیستی از افرادی که میشناسید به همراه شغل آنها روی کاغذ
- ایجاد بانک اطلاعات کامپیوتری این افراد
- ثبت و ذخیره اطلاعات مربوط به ملاقاتهای هر روز به همراه محل و زمان ملاقات
- رسم نقشه ای از ارتباطات و به روز نمودن مرتب آن
در زیر به روش رسم شبکه ی حرفه ای خواهیم پرداخت :
رسم شبکه
در حالی که ممکن است شما از بین روش های گفته شده در نهایت دو سه و با تمام آنها را انتخاب کنید ، به نظر می رسد در مراحل اولیه انتخاب آخرین روش مناسب تر باشد.
نقش یک شبکه با استفاده از دایره ها و یا مربع ها ترسیم میشود. نام خود را در یک دایره در مرکز صفحه قرار دهید و در اطراف آن نام افرادی که آنها را می شناسید در دایره هایی قرار دهید سپس این دایره ها را با خطوطی ارتباطی به یکدیگر وصل نمایید ف در مرحله بعد به همین روش این افراد را به افراد دیگری که میشناسید متصل کنید.یک مثال ساده از چنین نقشه ای در صفحه یعد نشان داده شده است.
نقشه ساده شبکه
ده گروه از افرادی که ارتباط با آنها را ترسیم مینمایید :
۱) خانواده ۲) دوستان ۳)همکاران ۴)آشنایان در مکان مذهبی ۵)مشتریان
۶) شرکای کاری ۷) آشنایان در مکان های ورزشی و فرهنگی ۸)همسایگان
۹) مشاورین (بانک و بیمه و…) ۱۰) همکلاسی های مدرسه / دانشگاه / مراکز آموزشی
قراردادهای رسم شبکه
این نقشه ساده به وضوح ، وضعیت شبکه سازی حرفه ای را نمایش میدهد. این نقشه نه تنها اطلاعات اعضای شبکه و چگونگی ارتباط بین افراد را نشان می دهد بلکه مسیرهای ارتباطی را که شاید قبلا تا این حد آشکار نبودهاست، مشخص مینماید.
دررسم نقشه به جز نام هر فرد باید اطلاعات دیگری از او نیز ثبت گردد.این اطلاعات شامل : محل زندگی ، علایق فرد ، محل ملاقات و سایر اطلاعات مفید در مورد او می باشد. اگر چه ممکن است نوشتن این اطلاعات برای اعضای خانواده و یا دوستان ما غیر ضروری و عجیب به نظر برسد اما با ایجاد و گسترش شبکه در طول زمان به این نکته پی خواهیم برد که این اطلاعات چقدر باارزش و قابل توجه است. فراموش نکنید که این نقشه می تواند گسترش یابد . اگر قسمتی از نقشه زیادی بزرگ شد ، میتوانید دایره کوچکی به عنوان نقطه ارتباط رسم کنید و ادامه نقشه را به صفحه بعد منتقل نموده و در صفحه جدید اطلاهات بعدی را ثبت کنید.
با استفاده از کتاب شبکه سازی کلید طلایی ارتباطات – منبع : مدیران ایران
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چرا دیگران حرفم را نمی فهمند؟
گاهی ممکن است حرفی عادی بزنیم و به بدترین شکل ممکن تعبیر شود. بررسی میکنیم که چرا دیگران حرف ما را نمی فهمند؟
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
لیست انواع مهارتهای ارتباطی
در این نوشته به این میپردازیم که ارتباط یعنی چه و برای برقراری ارتباطاتی خوب و حرفهای، به چه مهارتهایی نیاز داریم؟
راهکارهایی برای داشتن ارتباط بهتر با دیگران
دیگه چی ، سوالی که قفل مغزمان را باز میکند!
چطور کتاب بنویسیم
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید