قدرتمندترین مردان نفتی خاورمیانه چه کسانی هستند؟
مجله «نفت و گاز خاورمیانه» در تازه ترین شماره خود فهرست سالانه قدرتمندترین افرادی را منتشر کرده که نفت و گاز منطقه را تحت کنترل خود دارند. این گزارش را با این پیش زمینه بخوانید که ناشر مجله، شرکت بین المللی ITP Publishing Group است که دفاتر اصلی اش در دوبی، لندن و بمبئی است و روابط خوبی با سیاستمداران کشورهای عربی دارد.
۱- امین الناصر
رئیس و مدیرعامل آرامکو – عربستان
امین ناصر سال گذشته جایگزین خالد الفالح، رئیس پیشین آرامکو و نفر اول لیست پارسال شد و حالا شرکت ملی نفت عربستان سعودی را رهبری می کند. ناصر که پیشتر قائم مقام ارشد آرامکو بود از زمان به قدرت رسیدنش شاهد سقوط شدید قیمت نفت بوده است، اگر چه توانسته بر سر بعضی از قراردادها از نو مذاکره کند تا جلوی ضرر بیشتر را بگیرد. ژانویه امسال شایعاتی منتشر شد مبنی بر اینکه آرامکو فروش سهام خود را بررسی می کند تا کسری بودجه عظیم دولت عربستان را جبران کند. البته ناصر به طور سربسته توضیح داد که چنین فروشی مربوط به بخش عملیات صنایع پایین دستی (پتروشیمی، توزیع و فروش) است نه بالادستی (اکتشاف، حفاری و تولید.) البته با وجود کسری بودجه دولت سعودی، آرامکو همه پروژه های جدید خود را متوقف نکرده می دهد که در میان آنها می توان به طرح گسترش ۲ میلیارد دلاری میدان نفتی خریص و ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری پروژه استخراج گاز الفاضلی در شرق این کشور اشاره کرد. اخیرا ناصر اعلام کرد که برنامه دارد تولید گاز عربستان را در ۱۰ سال آینده دو برابر کند و به ۲۳ میلیارد فوت مربع در روز برساند.
۲- سلطان احمد الجابر
مدیرعامل شرکت ملی نفت ابوظبی – امارات
سلطان الجابر، وزیر خارجه امارات در ماه فوریه به عنوان رئیس شرکت ملی نفت ابوظبی (ADNOC) منصوب شد و جای عبدالله ناصر السویدی را گرفت. او قرار است برنامه افزایش تولید ADNOC را مدیریت کند و تا پایان سال ۲۰۱۷ تولید نفت خام را از ۳ میلیون بشکه در روز به ۳.۵ میلیون بشکه برساند. برای رسیدن به این هدف، شرکت ملی نفت ابوظبی قرار است امسال ۳۲.۶۷ میلیارد دلار، در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۲.۳۹ میلیارد دلار، در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۹.۶ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۱۷.۹۶ میلیارد دلار هزینه کند. الجابر در سال ۲۰۱۳ به عنوان وزیر خارجه امارات منصوب شد و در حال حاضر مسئولیت چندین شرکت نفت و گاز را در این کشور برعهده دارد.
۳- سعد شریده الکعبی
مدیرعامل قطر پترولیوم – قطر
امسال سال پر سر و صدایی برای قطر پترولیوم (QP) بوده است: برنامه سنگین تغییرات را آغاز کرده اند که مهمترین آنها ادغام بخش قطر پترولیوم بین المللی در شرکت مادر بوده است. پایین آمدن قیمت نفت و بازار خراب علت اصلی این تحولات به حساب می آید. البته سعد شریده الکعبی مدعی شده که هدف اصلی این تغییرات «تبدیل قطر پترولیوم به یکی از قویترین شرکتهای ملی نفت دنیاست که بتواند با شرکتهای پیشروی خصوصی بین المللی رقابت کند.» او گفته قصد دارد قطر پترولیوم را به شرکتی تبدیل کند که ریشه در قطر دارد اما حضورش در عرصه بین المللی قدرتمند است.
۴- رکن الدین جوادی
مدیرعامل شرکت ملی نفت – ایران
رکن الدین جوادی میداند که چشم دنیا امسال بر سازمان تحت امر او دوخته شده. ایران قرار است در دوران پساتحریم تولید نفت خود را به شدت بالا ببرد. بازگشت ایران به عرصه، همین حالا هم تاثیری جدی بر بازار گذاشته، چرا که آنها اعلام کرده اند قصد ندارند تا زمان رسیدن به تولید ۴ میلیون بشکه در روز، به ایده کاهش تولید اوپک فکر کنند. جوادی اعلام کرده شرکت ملی نفت ایران حدود ۱.۵ میلیارد دلار اوراق قرضه منتشر خواهد کرد تا بتواند سرمایه لازم را برای پروژه های بازسازی و نوسازی این شرکت تامین کند. در ماه ژانویه یادداشت تفاهمی میان توتال و شرکت ملی نفت ایران امضا شد که در آن چارچوب خرید نفت خام از ایران به خصوص برای شرکتهای پتروشیمی فرانسوی (و اروپایی) مشخص شده است. طبق این توافقنامه، این احتمال وجود دارد که توتال به طرح های توسعه چندین پروژه نفتی و گازی در ایران ملحق شود. طبق صحبتهای جوادی بعد از این توافقنامه، به نظر میرسد این فقط یکی از قراردادهای بین المللی باشد که شرکت ملی نفت ایران در حال کار روی آنهاست.
۵- رائول رستوچی
مدیر ارشد اجرایی توسعه نفت عمان – عمان
رائول رستوچی بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه ناتینگهام انگلیس، به شرکت شل پیوست و از سال ۲۰۱۰ به قدرت اصلی در شرکت توسعه نفت عمان (Petroleum)Development Oman تبدیل شد. او مسئولیت سنگینی برعهده دارد چرا که شرکتش حدود ۷۰ درصد تولید نفت خام و تقریبا همه ذخایر گاز طبیعی این کشور را در اختیار دارد. این شرکت تحت مالکیت دولت عمان و گروه شل است که اولی ۶۰ درصد سهام را در اختیار دارد و دومی ۳۴ درصد آن را. یکی از برنامه های شرکت توسعه نفت عمان، افزایش استخراج از ذخایر نفت سنگین این کشور است که به لحاظ عملی چالشی جدی به حساب میآید
۶- هاشم سید هاشم
مدیرعامل شرکت نفت کویت – کویت
هاشم سید هاشم از می ۲۰۱۳ مدیرعاملی شرکت نفت کویت (KOC) را برعهده گرفته که در حال حاضر به لحاظ درآمد جزو ۱۰ شرکت اول نفت و گاز دنیا به حساب می آید. شرکت نفت کویت به ریاست هاشم به یکی از بزرگترین شرکتهای کشف، حفاری و تولید در خاورمیانه تبدیل شده و اکثریت سهمیه ۳.۵ میلیون بشکه در روز کویت را تامین می کند. KOC اوایل سال ۲۰۱۵ چهار میدان نفتی جدید در کویت کشف کرد که تولید در آنها از اواخر همان سال آغاز شد. شرکت نفت کویت با همکاری شرکت ملی نفت فراساحل چین در حال کشف و بررسی سه بلوک نفتی دریای جنوبی چین است.
۷- عبدالمنعم سیف الکندی
مدیرعامل شرکت عملیات نفتی ساحلی ابوظبی – امارات
شرکت عملیات نفتی ساحلی ابوظبی ()ADCO وظیفه کشف و استخراج نفت در مناطق ساحلی و آبهای کم عمق امارات را برعهده دارد. بنا بر گزارش ها، با تقویت روابط نفتی میان امارات و هند، شرکتهای نفت و گاز هندی علاقه خود را برای خرید سهام در شرکت عملیات نفتی ساحلی ابوظبی (ADCO) اعلام کردهاند. به نظر میرسد با توجه به وضعیت کنونی بازار، سران امارات مشکل خاصی با این قضیه نداشته باشند و از آن برای کسب سرمایه برای توسعه بلوکهای نفتی خود استفاده کنند.
۸- علی راشد الجروان
مدیرعامل شرکت عملیات نفتی دریایی ابوظبی (ADMA-OPCO) – امارات
۶۰ درصد سهام شرکت عملیات نفتی دریایی ابوظبی در اختیار شرکت ملی نفت ابوظبی است و ۴۰ درصد بقیه را بریتیش پترولیوم، توتال و شرکت توسعه نفتی ژاپن در اختیار دارند. این شرکت اعلام کرده با وجود کاهش قیمت نفت قصد ندارد طرحهایش را برای توسعه میدانهای جدید متوقف کند و طبق برنامه قبلی طی سه سال آینده سه میدان نفتی را وارد فاز تولید می کند. الجروان نوامبر سال گذشته اعلام کرد شرکتش قصد دارد تولید خود را تا سال ۲۰۲۰ به یک میلیون بشکه در روز برساند.
۹- حمد مبارک المهندی
مدیرعامل راس گس – قطر
راسگس (Rasgas) پس از قطرگس (Qatargas) دومین تولیدکننده ال ان جی در جهان به حساب می آید. با حل اختلاف میان شرکت گاز قطری راس گس و پترونت هند در اواخر سال گذشته میلادی، راس گس اخیرا اولین محموله ال ان جی خود را با قیمت جدید به هند تحویل داد و مبادلات از سر گرفته شده است. همزمان المهندی روی پروژه پالایشگاه هلیم- ۳ کار میکند که قرار است اوایل سال ۲۰۱۸ افتتاح شود و سالانه ۴۰۰ میلیون فوت مربع هلیم مایع تولید کند.
۱۰- فهیم کاظم
مدیرعامل شرکت گاز مایع ابوظبی – امارات
شرگت نفت گاز مایع ابوظبی (ADGAS) از شرکتهای زیرمجموعه شرکت ملی نفت ابوظبی است که در حوزه تولید ال ان جی از میادین گازی فراساحلی امارات حرف اول را میزند.
۱۱- سیف حمید الفلاسی مدیرعامل شرکت ملی نفت امارات (ENOC)
۱۲- پیت بارلت مدیرعامل شرکت نفت بحرین
۱۳- مدیرعامل شرکت نفت عمان عصام بن سعود الزدجالی
۱۴- سیف أحمد الغفلی مدیرعامل الحصن گاز ابوظبی
۱۵- یوسف العجیلی رئیس بریتیش پترولیوم عمان
۱۶- استفان میشل مدیر بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی توتال فرانسه
۱۷- شرکت توسعه زاکوم (سیف ناصر السویدی)ZADCO ابوظبی
۱۸- اندرو وان معاون امور ابوظبی، کویت و سوریه در شل ابوظبی
۱۹- وانگ یلین رئیس شرکت ملی نفت چین
۲۰- قائم استیون لوید مقام ارشد دفتر امارات اکسیدنتال پترولیوم
به نقل از مجله آینده نگر – خرداد ماه
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد نظرات: 1
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
دیدگاهتان را بنویسید