«محمد بن راشد آل مکتوم» حاکم دبی و نویسنده کتاب «نگرش من و چالشهای برتری»
جناب آقای هومن رواقی ، از اعضای خوب خانواده بزرگ مدیران ایران مطلب زیر را که از کتاب نگرش من و چالش های برتری انتخاب شده است را برای مدیران ایران ارسال کرده اند ضمن سپاس بسیار از ایشان توجه شما را به گزیده بسیار ارزشمند جلب می کنیم.
«محمد بن راشد آل مکتوم» حاکم دبی و نویسنده کتاب «نگرش من و چالشهای برتری»
بخشی ازکتاب :
احساس معصومیت سبب می شود که رهبر فکر کند که هیچ گاه اشتباه نمی کند و حق همیشه با اوست. هرگاه انسان به چنین حالتی رسید به قهقرا می افتد و خود و امتش را به سمت پرتگاهی عمیق می برد. بنگرید که مدعیان معصومیت در جهان عرب، ما را به کجا رساندند و بنگرید که «معصومان» در دیگر مناطق جهان، خود و ملت های خود را به کجا کشاندند.
شاید ما از رهبر بترسیم و او را مورد احترام قرار دهیم ولی اینکه خداوند به رهبری این نعمت را بدهد که ملتش او را دوست داشته باشند، اوج قله ای است که رهبر نمی تواند بلندپروازی رسیدن به آن داشته باشد.
ما می خواهیم که دبی برترین شهر تجاری، گردشگری و خدمات در قرن بیست و یکم باشد. آری ما می توانیم زیرساخت پیشرفته و محیط الگوی مناسب برای ایفای این نقش را فراهم و پی ریزی کنیم.
بحران امروز عرب، بحران مالی، انسانی، اخلاقی و یا زمین و درآمد نیست، چه همه اینها به لطف خداوند فراهم است. علاوه بر آن بازار مصرفی بزرگ نیز وجود دارد. بحرانِ ما، بحران رهبری، مدیریت و خودبینی شدید است. آری؛ این بحران طبیعی است که ریشه در برتری دوستیِ تختِ حکمرانی نسبت به دوست داشتنِ مردم و نیز مقدم داشتن مصلحت و سرنوشت فردی بر مصلحت و سرنوشت وطن و ترجیح منافع گروه های نزدیک به رهبر بر منافع مردم دارد. این کار در واقع، قانع ساختن مردم برای خدمت به حکومت است که از نظر طبیعی باید عکس این امر اتفاق بیفتد.
اگر خواننده بپرسد که چگونه در دبی توانستیم، همه این دستاوردها را با این سرعتِ رکوردی محقق سازیم، خواهم گفت که ما به هیچ کس اجازه ندادیم که ما را غرق در ریزه کاری های جزئی کند زیرا اساس توسعه درست، همان نگرش است که جزئیاتِ کوچک آن، اهداف بزرگش را محو نمی کند.
ما به این مسابقه نپیوسته ایم که تنها، بدویم! بلکه برآنیم تا پیروز شویم. چه کسی نام دومین شخصی را که به کره ماه رفته و یا نام دومین شخصی را که قله اورست را فتح کرده، می داند؟! در مسابقه اسب دوانی هیچ کس نامی از اسب دوم نمی برد، بنابرین ناچاریم که از همه پیشی گیریم و سپس در عین تحقق مسئولیتِ دشوارمان، همچنان صدرنشینی خود را حفظ کنیم.
من در کنار مسئولیت های نایب رئیسی دولت امارات، نخست وزیری آن و حکمرانی دبی، وزیر دفاع دولت امارات نیز هستم از این رو بالاها و بدبختی های جنگ ها را می شناسم و نیز خوب می دانم که جنگ نه راه حل نشان می دهد و نه مشکلات را از میان بر می دارد بلکه گه گاه اوضاع را وخیم تر نیز می کند. راز شکوه امتها در قدرت نماییِ نظامی شان نیست، چنانکه در جهان کنونی ما نمونه هایی چند از دولتهایی وجود دارد که از نیروی نظامی قدرتمندی برخوردارند اما قادر به انجام کاری نیستند زیرا توان اقتصادی آنها ضعیف است…
بخشی از مشکلات و گرفتاری های ما در جهان عرب این است که هدف بسیاری از مصوبه ها و قطعنامه ها خدمت به منافع مجتمع عربی و بهسازی اوضاع اقتصادی و معیشتی آن نیست بلکه راضی نگه داشتن آن مجتمع و نواختن تار کلامی است که دوست دارد آن را بشنود.
تجربه ما در امارات به ما یاد داد که فرق میان حکومت موفق و ناموفق گهگاه همان است که اولی دشواری ها را از سر راه مردمش بر می دارد و دومی بر سر راه مردمش قرار می دهد.
یک بار به نزد پدرم رفتم و گفتم که نشریه ها درباره ما مطالب دروغ می نویسند. آنها درباره دبی چیزهایی می نویسند که درست نیست. پس از آن پیشنهاد کردم که جلوی آنها را بگیرد. اما او مرا آرام کرد و گفت: بهتر این است که همچنان به آنها اجازه فعالیت بدهی؛ چراکه اگر چیزهایی که درباره ما می نویسند، درست باشد، ما سزاوار انتقاد هستیم و حقمان است و اگر دروغ باشد، کسی آن را قبول نمی کند. پاسخی نداشتم؛ قانع از نزدش بیرون رفتم و پس از آن هیچ گاه خواستار لغو امتیاز نشریه ای نشدم.
هر کس از این شهر [دبی] دیدن کند فورا در می یابد که اینجا با دیگر جاها تفاوت دارد. او از زمان فرود هواپیمایش و تا زمانی که آنجا را ترک می کند برترین خدمات را می بیند. نگاه اول در ذهن مردم یک تاثیر دائمی از خود بر جای می گذارد. بنابرین استقبال خوب، مهمانداری خوب و یاری رسانی، بسیار مهم است.
در دبی خیابان ها تمیز، ساختمان هایی زیبا و باغ هایی که سازمان دهی آنها فوق العاده است، وجود دارد. ما به مردم نمی گوییم چه بپوشند، هنگامی که درون زیبا باشد، برون نیز خود را همساز می کند. کسانی که قدر برتری را می دانند و ارج می نهند، نوعی آراستگی و برازندگی و توجه به ظاهر و رفتار در آنها وجود دارد.
یکی دیگر از صفات برتری دبی، احترام گذاشتن به ادیان و اعتقادات دیگران است. این امر به این خاطر است که دیگران به دین و اعتقادات ما احترام بگذارند.
ما اگر در سال ۱۹۷۷ به مردم می گفتیم که می خواهیم به چین و آمریکا ملحق شویم و چیزی بسازیم که انسان بتواند آن را از روی کره ماه ببیند، چه بسا می گفتند: خواب ببینید ای عرب ها؛ زیرا ارزان تر از حرف مفت فقط خواب دیدن است! دو سال بعد دبی ساخت بندر جبل علی را که ۶۷ اسکله داشت به پایان رساند و پس از آن بزرگ ترین پروژه مسکونی سیاحتی جهان یعنی پروژه جزایر نخل ساخته شد. [که از کره ماه دیده می شوند]
میان دین و مدرنیسم و یا میان دینمان و آنچه تمدن سالم ارائه می کند، هیچ نوع تناقضی نمی بینیم. از این رو هرگز برای دنیایمان از دینمان هزینه نمی کنیم زیرا در این صورت هم دینمان را از دست خواهیم داد و هم دنیایمان را!
من زمانی که رهبری می کنم، رهبر هستم؛ زمانی که بر پشت اسب نیکو هستم، شهسوارم؛ زمانی که شعر می نویسم، شاعرم و زمانی که در جلسه ای یا دیداری با دیگر هموطنانم هستم، شهروندی عادی هستم. خواسته هایم از دنیا اندک است و هرجا می روم، اتومبیلم، سجاده نمازم، ظرف آب و چه بسا ابزار صید، شغل، دلمشغولی ها و نگرشم را با خود همراه دارم.
هنگامی که ایران برای تاسیس مناطق آزاد از ما درخواست کمک کرد، ۱۶ هیئت به همراه تجربیات لازم به آنجا اعزام کردیم. کمک هایی مشابه نیز به لبنان، سوریه، اردن و دیگر کشورها کردیم و همچنان تجربیاتمان را در اختیار برادران و همسایگان خود قرار خواهیم داد زیرا پیشرفت آنان، پیشرفت ما را تکمیل می کند.
امارات هیچ پیوند و ارتباطی با بحران ها، جنگ ها و دشمنی ها در دیگر مناطق دنیا ندارد. همه کسانی که در دبی به سر می برند در اندیشه گذران معاش خود و رقابت در تحقق توسعه و تحکیم منافع ملی و ساختن حال و آینده هستند.
اگر مدیریت عربی خوب بود، بی شک سیاست عربی نیز خوب بود. اگر مدیریت خوب بود بی شک اقتصاد، آموزش تبلیغات، خدمات دولتی، فرهنگ، هنر و هر چیز دیگری خوب بود.
«محمد بن راشد آل مکتوم» در مقدمه این کتاب با نام بردن از دکتر انصاری لاری چنین می نویسد:
«هرچند این کتاب را من خطاب به امت عربی و به ویژه برای مردم خودم در امارات متحده عربی نوشته ام اما همیشه علاقه مند بودم که همه مردم دنیا تا جایی که ممکن است به این کتاب دسترسی داشته باشند و آن را بخوانند و بدانند که در این گوشه عالم، در کناره خلیجی کوچک که روزگاری شاهد نبرد سهمگین نیاکان دلیر ما با دریای خروشان برای صید مروارید بوده است، راهبرانی با فکری روشن و نیتی پاک و عزمی راسخ و همتی بلند با همراهی مردمی سخت کوش و غیرتمند چگونه توانسته اند کمترین داشته های طبیعی را با بیشترین اندیشه ها و تدابیر درست و برترین علوم و فن آوری نوین دنیا و نیز گران ترین تجربیات دیگران تلفیق کرده و موفق به خلق دنیای جدید و متفاوتی شوند که امروز آرزوی هر انسانی در این کره خاکی است. دنیایی برخوردار از امنیت و آزادی، سرشار از سلامت و شادمانی و همراه با معیشت و رفاه.
بسیار خوشحالم که امروز این کتاب به ابتکار و همت آقایان دکتر محمدابراهیم انصاری لاری و دکتر فرهاد فرجام به زبان شیوای فارسی ترجمه شده است تا ایرانیان این ملت بزرگ و بافرهنگ، این همسایگان قدیمی و دیرآشنا و نیز همه فارسی زبانان –مردم تاجیکستان و افغانستان- بتوانند آن را بخوانند و بهره ببرند.
و امیدوارم و از خداوند بزرگ مسئلت می کنم ترجمه این کتاب سبب همدلی و تفاهم هرچه بیشتر میان دو ملت ایران و امارات متحده عربی باشد.»
سفارش اینترنتی کتاب «نگرش من و چالشهای برتری»
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 3.7 / 5. تعداد نظرات: 98
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بهترین کتابهای سیستم سازی کسب وکار
بهترین کتابهای سیستم سازی کسب وکار و خلاصه ای از هر کدام از آنها
خلاصه کتاب «اخبار را دنبال نکنید»
چاپ بولت ژورنال مدیران ایران
خلاصه کتاب بازاریابی در خرطوم فیل
« هکرهای رشد » جای معاونین بازاریابی را خواهند گرفت!
کتاب نقشه راه توسعه فردی
22 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
سلام به تمامی کسانیکه نگرانی پیشرفت مردم و کشورشان را داشته و دارند در هر زمان و مکانی که بوده و هستند ،وچرائی آن مهم است مسلما یکسویه نبوده است و شانس و اتفاقات در تصیمات مهم و بنیادی آنها تاثیر زیادی نداشته است. کوتاه عرض کنم در زمان های قدیم از مشاوران زیرک و دانا و در عصر حاضر از تولیدات دانشگاههای برتر دنیا استفاده شده است و مردان و زنانی که در این انتخاب پیشتاز بوده اند رفاه امروز مردمشان را فراهم نموده اند و مسلما در زایش این رهبران اقتصادي اراده ملت ها سرنوشت ساز بوده است اگر شیخ بزرگ امارات در کشور بزرگ ایران زندگی می کرد دستاوردهای دیگری می داشت اکنون در پل بزرگتری در تاریخ برای رسیدن به اهداف بزرگ قرار گرفته ایم و اینک مردم هستند که باید بخواهند تصمیمات کشوری بر اساس واقعیت های روز دنیا گرفته شود و از پروژه های دانشگاهی منطقه ای و بین المللی به جای آرمان گرایی و خیال پردازی استفاده شود
با سلام مایه تاسف و بدبختی است که ما ایرانیان با چند هزار سال تاریخ و وجود صدها کتاب مهم در آیین کشورداری و سیاست نامه نویسی به توصیه های شیخ یک شهر نیاز داشته باشیم. دوست گرامی و ارجمند ای کاش از سیاست نامه خواجه نظام الملک چیزی را نقل میکردید و یا از کتاب کوروش نامه نوشته گزنفون فیلسوف یوانی دوره هخامنشیان نقل میکردید که چگونه کوروش بزرگ را به عنوان یک شاه آرمانی برای جهان و برای یونان متمدن آن روزگار معرفی میکند. پاینده باد ایران و فرهنگ ایرانی
جناب آقای شهرام عزیز
متاسفانه این نوع طرز فکر همان است که تا به امروز ما را عقب نگه داشته است
تعصب را دور بریزید چون هیچ فایده ای ندارد جز ضرر
برای تعالی ایران در این عصر نیاز به راه کار های مدرن است
خواندن تاریخ و تجربیات معاصر دیگر ملت ها مخصوصا ملت های موفق حتی اگر به آن مشکوک باشیم مفید است
با این تفکر به هیچ جا نمیرسید!!!
مثل این می ماند که من هیچ هنری بلد نباشم ولی هر کی از من بپرسد میگم پدربزرگم پیکاسو بود😐
آقای شهرام وقتی دیدگاه ما در هزاران سال پیش گیر کرده باشه طبیعی هست هیچ پیشرفتی نخواهیم داشت!غرور رو باید کنار گذاشت اگر تاریخ کاری میکرد مصر و یونان باید الان پیشرفته ترین کشورهای جهان بودن
سلام برشیخ محمد راشد
منم مشتاقم کتابتان را بخوانم
zzahraziaee7@gmail.com
اگر pdf از کتاب هست برای من ایمیل کنید لطفا
سلام نسخه pdf ندارد این کتاب خوب. کتاب ما هم نیست . فکر کنم حتما در اینترنت می توانید نسخه ی چاپی آنرا سفارش دهید .ما نداریم متاسفانه که تقدیم حضور کنیم.
با سلام و درود به شما و ضمن خرسندی از نگاه تیز
نگارنده به مطالب کتاب. یک مطلب که خیلی مهم هست و متاسفانه صحیح قید نشده در خصوص مترجم کتاب هست که توسط *آقای دکتر مسلم زمانی* استادیار دانشگاه شیراز و خلیج فارس بوشهر صورت گرفته و آقای انصاری صرفا سرمایه گذار در ترجمه کتاب بوده و نه مترجم آن همچنین توسط انتشاراتی قلمکده شیراز در سال ۱۳۹۰ به جاپ رسیده است.
جناب آقای شیخ محمد حاکم عالیقدر دبی بنده بارها از دبی دیدن کردم واز نزدیک اقدامات بزرگ جنابعالی مشاهده کردم .حالا مدت دو سال است که برای سفارش کتاب شما گردش میکنم ولی تا این تاریخ موفق نشده ام .بزرگواری شما ترتیبی دهید که بنده و مشتاقانی دیگر از این فیض محروم نباشند
ببخشید مهندس یه سوال برام پیش اومد که این متن رو برا کی نوشتی ؟ شیخ محمد؟
ممنون از این مطلب فوق العاده ارزشمند. اگر امکان داره لینک خرید خود کتاب یا خرید پی دی اف یا حتی کپی رو اعلام کنید. سپاس
سلام وقت بخیر.
فکر کنم اینجا هنوز داشته باشد :
http://www.mohambook.ir/Product-Detail/17128/
ممنون از این مطلب فوق العاده ارزشمند. اگر امکان داره لینک خرید خود متاب یا خرید پی دی اف یا حتی کپی رو اعلام کنید. سپاس
سلام منو عضو خبرنامه کنید sadaf230@yahoo.com
درود بی پایان خدمت جناب شیخ محمد شمارهبری مردمی وبزرگ برای ملت عرب ولگو ی سخاوتمند وبا تفکر برای ما خواهید بود ولی با آنکه دوست داشتم کتابت را بخوانم نتوانستم پیدایش کنم
ناشر کتاب انتشارات آگاه است . ضمنا نسخه اینترتای آن را هم میتونید خرید و دانلود کنید.
درود بر این مرد بزرگ و غیرتمند
پیوسته سرافراز باشید
جناب آقای محمد راشد من از سال ۲۰۰۶ تا سال ۲۰۱۲ در کشور امارات بودم از زندگی کردن در شهر شما لذت و آسایش کامل برخوردار بودم ولی اقامه من مال شارجه بود دیگه بخاطر ایرانی بودن تمدید نکردن دانشگاه ام خراب شد مجبور به ترک شهر زیبای دبی شدم خدا حفظ ات کن در پناه حق باشی همیشه شاد باشی بزرگ مرد عرب که مثل پدر پشت ملت ات هستی
عاشق دبی هستم
سلام.
شارجه اقامتتون را تمدید نکرد یا دوبی تمدید نکرد و ترک کردین؟
یه سوالی داشتم الان وضعیت ویزا کاری چطوره چون اگر طرح داشته باشیم دوبی الان استقبال میکنه یا رد میکنه؟
ممنون
درود بر این مرد بزرگ وراستین که چگونه زندگی کردن را به ما ایرانی ها یاد داد
با سلام مایه تاسف و بدبختی است که ما ایرانیان با چند هزار سال تاریخ و وجود صدها کتاب مهم در آیین کشورداری و سیاست نامه نویسی به توصیه های شیخ یک شهر نیاز داشته باشیم. دوست گرامی و ارجمند ای کاش از سیاست نامه خواجه نظام الملک چیزی را نقل میکردید و یا از کتاب کوروش نامه نوشته گزنفون فیلسوف یوانی دوره هخامنشیان نقل میکردید که چگونه کوروش بزرگ را به عنوان یک شاه آرمانی برای جهان و برای یونان متمدن آن روزگار معرفی میکند. پاینده باد ایران و فرهنگ ایرانی
جناب آقای محمد بن راشد
آنچه راه شما را با راه ما عوض کرد نوع نگرش به اسلام بود افراط در دین و تقلید کورکورانه به امید فردایی بهتر برای شما زندگی زیبا حق شماست خوش باشید