تبدیل یک پروژه شکستخورده به مشهورترین اپاستور ایران – کافه بازار
کافه بازار
تبدیل یک پروژه شکستخورده به مشهورترین اپاستور ایران ۱۰ درصد پهنای باند ایران صرف «بازار»گردی میشود .کافه بازار یک وب سایت آشنا برای تمامی کسانی که از تلفن های هوشمند استفاده می کنند .
شاید این مطلب برای شما مفید باشد!
به گزارش «اقتصادنیوز» حسام آرماندهی، مدیر عامل و موسس اپلیکیشن “کافه بازار” دانش آموخته دانشگاه شریف در رشته علوم کامپیوتر است و سال ۸۹ بعد از شکست در پروژه فارسی تل که روی اندروید فارسی کار میکرد، اقدام به نوشتن برنامه بازار میکند. او ابتدا برای کسب درآمد روی تبلیغات حساب باز میکند اما بعد از تجربه پولی کردن برخی برنامهها متوجه میشود که اگرچه اندک اندک جمع خواهد شد اما رقم بسیار قابل توجهتر از تبلیغات است.
حسامآرماندهی در مصاحبه با «تجارتفردا» از چگونگی شکلگیری و رشد و شیوه کسب درآمد در “بازار” صحبت میکند. خلاصهای از این گفتگو را در ادامه میخوانید:
فکر تاسیس کافه بازار از کجا و چگونه به ذهن شما رسید؟
شرکتی که در آن کار میکردیم، محصولی داشتند به نام فارسی تل که اندروید فارسی بود. من آمدم و سعی کردم با هم این محصول را بفروشیم، محصولی را که آنها درست کرده بودند. میخواستیم به هر حال تجاریسازی کنیم و موفق نشدیم. دو، سه ماه روی آن محصول کار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که تجاریسازی سیستمعامل اندروید فایده چندانی ندارد. برای همین سعی کردیم یک کار جدید را شروع کنیم. به علاوه اینکه نخواستیم هرچه را که تاکنون به دست آوردهایم، کنار بگذاریم. بنابراین هرچه در این مدت به دست آورده بودیم را که یکسری اپلیکیشن فارسی در سیستمعامل اندروید بود، به یک اپاستور فارسی بدل کردیم. بنابراین اولین اپلیکیشنهای فارسی را در حقیقت به بازار عرضه کردیم. فکر میکنم آن زمان که ما این کار را کردیم، تنها یک شرکت دیگر بود که اپلیکیشن فارسی تولید میکرد، البته الان دیگر فکر نمیکنم فعالیتشان در این حوزه خیلی جدی باشد. شاید تعداد کل اپلیکیشنهای فارسی که وجود داشت ۱۰ تا ۲۰ عدد بیشتر نبود. ما چهار یا پنج عدد از همان اپلیکیشنها را در بازار و بهصورت رایگان گذاشتیم. بد نیست بدانید آن زمان دسترسی به اندروید مارکت هم وجود نداشت. یعنی تحریم بود و نیاز به آپدیت کردن و گرفتن اپلیکیشنهای خارجی هم وجود داشت. در گام اول اپلیکیشنهای خارجی بزرگترین نیاز کاربران بودند، ولی به مرور زمان سعی کردیم اپلیکیشنهای بومی و داخلی را پررنگ و پررنگتر کنیم و صنعت بزرگی شکل گرفت. تا جایی که حالا افراد زیادی هستند که از طریق بازار، اپلیکیشنهای خود را توزیع میکنند و میفروشند و درآمدهای خوبی هم از این طریق دارند.

دلیل اصلی شکلگیری بازار را عدم دسترسی به مارکتهای خارجی میدانید؟
راستش را بخواهید دلیل شکلگیری اولیهاش این بود که ما نمیخواستیم آن زحماتی که در پروژه فارسی تل کشیده بودیم، هدر رود و تمام شرکت هم تعطیل شود. یک دلیل اصلیاش هم این بود که نیاز اصلی آن زمان این بود که اپلیکیشنها بهروزرسانی و دانلود شوند. به هر حال نیاز ما به حفظ شرکت و نیاز بازار به گرفتن اپلیکیشن در یک جهت بود و ما توانستیم این کار را به ثمر برسانیم.
مدل کسب و کار اولیه برای کسب درآمد در ابتدای کار چه بود؟
راستش را بخواهید اولش که شروع کردیم، جایی برای تبلیغات زیر صفحه اول بازار در نظر گرفته بودیم، که ابتدا تبلیغ خیریه محک بود. ما فکر میکردیم از تبلیغات بتوان پول درآورد. در واقع فکر نمیکردیم با پرداختهای خرد و با این وضع سیستم بانکی، کسب درآمد از مسیر فعلی امکانپذیر باشد. اما وقتی پرداخت بانکی را شروع کردیم و بازخورد آن را گرفتیم، خیلی به درآمد مستقیم از فروش امیدوار شدیم و کسب درآمد از راه تبلیغات مقداری کمرنگ شد. البته همان تبلیغات هم رایگان بود. فقط ما فضایش را در نظر گرفته بودیم. البته در بحث تبلیغات هم ما یک سال بعد سیستم عدد را راه انداختیم.
در حال حاضر چند درصد برنامههای روی «بازار» ایرانی هستند؟
الان فکر میکنم بیشتر از نیمی از برنامهها ایرانی است. یعنی الان نزدیک به ۱۳ هزار اپ ایرانی داریم.
با چه شرکتهایی تاکنون قرارداد بستهاید؟
ما با گیملافت قرارداد داریم. با شرکتی به اسم تاماستار قرارداد داریم که آنها هم تولیدکننده چند بازی دیگر هستند. اخیراً در رخدادهایی شرکت کردهایم. مثلاً هفته بازی در پاریس بود و آنجا سعی کردیم که بازار ایران را بشناسانیم.
چند درصد از درآمد فروش هر «اپ» به شما میرسد؟
در ابتدای کار ما، اپراتورها ۷۰ درصد میگرفتند، ۳۰ درصد به تولیدکنندگان محتوا میدادند. هنوز هم اپراتورها که رفت و آمدشان در بحث اپلیکیشن است، همین بحث ۷۰، ۳۰ را دارند. یعنی ۷۰ درصد را خودشان بردارند. اما ما ۷۰ درصد را به برنامهنویس میدهیم و ۳۰ درصد را خودمان برمیداریم. این تغییر عمدهای بود که ما با آمدنمان ایجاد کردیم. در حال حاضر تمام اپاستورهای مستقل، همین سیستم ۷۰، ۳۰ را کار میکنند. در نقاط دیگر جهان هم به همین صورت عمل میشود.
فکر میکنید چه اطلاعاتی راجع به کافه بازار میتواند برای کاربران جالب باشد؟
اگر چیزی بخواهید که برای کاربران جالب باشد، باید بگویم ما ۵ تا ۱۰ درصد پهنای باند اینترنت ایران را مصرف میکنیم
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
دیدگاهتان را بنویسید