چطور خودتان مهارت های رهبری خود را توسعه دهید
امروزه اکثر سازمان های در رهبری ضعف دارند. طبق یافته ها ۸۹% از مدیران نیاز به تقویت، مهندسی مجدد و بهبود بخشیدن مهارت رهبری سازمانی خود دارند. بیشتر از نیمی از سازمان ها آمادگی برآورده کردن موارد لازم برای رهبری را ندارند و از هر پنج شرکت یک شرکت هیچ برنامه ی رهبری ندارند.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد!
علم مغز چگونه به اصول رهبری مرتبط است؟به همراه دانلود فایل صوتی مقاله
این نقطه ضعف سازمان ها، برای آنها که می خواهند خودشان ابتکار عمل را بدست بگیرند و مهارت های رهبری شان را افزایش دهند، فرصت بسیار خوبی است. پرورش یک فرد به عنوان رهبر نیاز به تلاش و زمان دارد اما در نهایت پس از کسب مهارت های رهبری فرصت های بیشتر و بهتری پیش روی شما قرار خواهد گرفت.
در ادامه به ۶ مورد اساسی اشاره شده است که به کمک آنها می توانید خودتان را در مسیر قرار دهید و تبدیل به یک رهبر اثربخش شوید.
۱- خودتان را ارزیابی کنید.
به منظور اینکه بدانید چه مهارت هایی را باید یاد بگیرید، ابتدا باید نقاط قوت و ضعف خود را بدانید. ابزاری مثل تست شخصیت مایرز-بریگز (MBTI) یا ارزیابی شخصیت دیسک (DiSC) می توانند به شما سرنخ هایی درمورد ویژگی های رهبری مناسب شخصیت شما، به شما بدهند. به برخوردهای روزانه ی خود فکر کنید و ببینید در کدام یک از آنها موفق عمل می کنید و کدام یک برایتان دشوار است. اینها شاخصه های مهمی هستند که به کمک آنها می فهمید در چه مواردی مهارت دارید و در چه مواردی نیاز به توسعه ی مهارت ها.
علاوه بر این ها می توانید از همکاران مورد اعتماد خود بازخورد بگیرید. گاهی افرادی که پست های رهبری دارند از سوال پرسیدن اجتناب می کنند، چون ممکن است از دید دیگران سوال پرسیدن یک ضعف برای آنها قلمداد شود. اما در واقع این کار می تواند نشانه ای از توانمندی شما باشد، نشان از این داشته باشد که شما به قدری اعتماد به نفس بالایی دارید که خودتان را مورد سنجش قرار می دهید.
۲- سبک رهبری خود را مشخص کنید.
سبک رهبری سبکی است که رهبر به تیم خود جهت می دهد، برنامه ریزی می کند و به افراد انگیزه می دهد. سبک های رهبری متعددی وجود دارند که برخی از آنها عبارتند از: سبک آمرانه، متقاعد کننده، مشارکتی و…
۳- منابع مورد نیاز خود را فراهم کنید.
اگر واقعا می خواهید از خودتان یک رهبر بسازید، برای اینکار حتما به منابعی نیاز خواهید داشت. این یعنی، کنار گذاشتن پول برای شرکت در کلاس های آموزشی، استخدام یک مربی (کوچ)، شرکت کردن در کنفرانس ها یا انجام سایر کارهایی که برای پرورش مهارت های خود لازم دارید.
ما برای هر چیزی که فکر می کنیم مهم است پول خرج می کنیم، مثلا خرید ماشین یا خانه. چرا برای پرورش مهارت های رهبری خود پول خرج نکنیم؟
حتی اگر پول کافی نداشته باشید باز هم توسعه مهارت های رهبری امکان پذیر است. می توانید اطلاعات زیادی را در اینترنت به رایگان پیدا کنید، در دوره های اینترنتی رایگان شرکت کنید، از کتاب ها و وبلاگ ها یا سایر منابع رایگان استفاده کنید.
۴- روی جذبه خود کار کنید.
اگر می خواهید به عنوان یک رهبر احترام کسب کنید، لازم است درمورد اینکه چطور خود را به دیگران نشان دهید فکر کنید، از نحوه ی رفتارتان گرفته تا مطالبی که در رسانه های اجتماعی منتشر می کنید. منظور از جذبه ی رهبری، دیدی است که دیگران به شما دارند و در اعتبار شما تاثیرگذار است. جذبه به این معنی نیست که با کت و شلوار در محل کار حاضر شوید. ارزش این را دارد که درمورد دید دیگران نسبت به خودتان فکر کنید.
جذبه ی رهبری ترکیبی از وقار، اعتماد به نفس، کنترل و سبک شما است. باید این جذبه را در شخصیت، توانایی ها، ارزشی که برای سازمان و همکارانتان دارید ایجاد کنید. به رهبرانی که مورد تحسین شما هستند فکر کنید، به این فکر کنید که چرا سبک آنها با شما سازگار است و ببینید آنها چطور رفتار می کنند، مدیریت می کنند و به افراد اطرافشان انگیزه می دهند، همه این ها به شما کمک می کند مهارت ها و روش رهبری خود را بهبود بخشید.
۵- به دنبال انواع مختلف مردم باشید.
روش دیگری برای بهبود اعتماد به نفس خود در زمینه رهبری این است که اطرافتان را با افرادی که با شما متفاوت هستند احاطه کنید. به دنبال افرادی باشید که دیدگاه و توانایی های متفاوتی با شما دارند. این کار نشان دهنده ی این است که شما به اندازه ای اعتماد به نفس دارید که می توانید با افرادی کار کنید که با شما متفاوت هستند و شما را به چالش می کشند.
رهبران غالبا بخاطر اینکه جذب افرادی مشابه خود می شوند شکست می خورند، این کار آنها را از ایده ها و نوآوری های جدید دور می کند.
۶- جهت گیری اخلاقی خود را بشناسید.
یکی از حوزه های رهبری که غالبا مد نظر قرار نمی گیرد فهمیدن جهت گیری اخلاقی خودمان است. باید بدانید ارزش ها و خط قرمز های شما چه هستند.
حین رهبری، از رهبران موارد زیادی درخواست می شود، آنها باید به سرعت تصمیم بگیرند و کاری انجام دهند. مهم است که گاهی با خودتان خلوت کنید و درمورد اولویت های اخلاقی خود فکر کنید یا با فردی مورد اعتمادی در این مورد صحبت کنید و اطمینان حاصل کنید که طوری رهبری خواهید کرد که ارزشها و خط قرمزهای خود را زیر پا نگذارید. وقتی از ارزش ها و خط قرمزهای خود اطلاع داشته باشید می توانید بدون توجه به فشاری که روی شما است، تصمیمات درستی بگیرید.
منبع :فست کمپانی | ترجمه : مدیران ایران www.Modiriran.ir
توسعه مهارتهای اجرایی رهبران
فایل صوتی توسعه مهارت های اجرایی رهبران به محتوای آموزشی این محصول به رایگان اضافه گردید
معرفی ابزارهایی برای توسعه مهارت های رهبری و دستیابی به بلوغ حرفه ای با جان اولمن
چگونه مانند نلسون ماندلا، رهبری با اعتمادبهنفس و موفق شویم؟
- چگونه انرژی لازم را بای پیروزی در بازی بزرگ و دشوار رهبری، ذخیره کنیم؟
- چگونه شور و اشتیاقی مثبت برای تغییر در دیگران ایجاد کنیم؟
- آیا هدف بزرگتان را در رهبری انتخاب کرده اید؟
- آیا تا به حال توانسته اید اعتماد بنفس خودتان را تحت فشار یا عدم اطمینان و یا غافلگیری حفظ کنید؟
- آیا تا به حال شده خواسته باشید در جمعی از افراد با استعداد صحبت کنید و از اینکه شاید صحبت های شما مورد قبول حضار نباشد بترسید؟
- آیا تا به حال حس کرده اید که اعتمادبهنفس کافی برای حضور در جمع را به عنوان یک رهبر یا مدیر ندارید؟
دوره توسعه مهارتهای اجرایی رهبران به شما کمک میکند اعتمادبهنفس خود را برای رهبری به دست آورید.
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 3.8 / 5. تعداد نظرات: 4
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید