نابودی تمدنها به ازای برداشت بیشتر محصولات
مهامنیوز نوشت:
محمد حسین کریمی پور در خصوص اینکه بحث کمبود آب کشاورزی تا چه حد میتواند در تولید محصولات کشاورزی تاثیر گذار باشد ؟ گفت: ما در چهار دهه اخیر طبیعت ایران را ویران کردیم و آثار آن هم کاملا قابل مشاهده است. بد مستی ما در اضافه برداشت سنگین و طولانی مدت آب و بیتوجهی مطلق به محیط زیست ، چرخه تولید آب را در طبیعت مختل کرده است . نقاط بحرانی زیادی در سرتاسر ایران ایجاد شده است. از نظر منابع آب ، نیمی از ۶۰۹ دشت ایران در شرایط بحرانی هستند و باعث نابودی تمدنها میشود.
وی افزود: بحران آب یعنی اینکه بوم ایران سالانه ۱۲۰ میلیارد متر مکعب آب شیرین تجدید ناپذیر تولید می کند. طبق استاندارد جهانی بشر نباید بیش از ۴۰ درصد این آب را مصرف کند ( یعنی ۴۸ میلیارد مترمکعب ) و اگر مصرف بالای ۶۰ درصد ( در مورد ایران یعنی ۷۲ میلیارد متر مکعب ) برود، وضع اصلا قابل قبول نیست و با هر معیاری میشود گفت که سهم آب طبیعت داده نمیشود و چرخههای آبی دچار تنش میشوند. خبر بد آنکه مصرف آب شیرین ایران سالهاست از ۱۰۰ میلیارد مترمکعب در سال گذشته. یعنی ما ۸۵ درصد آب شیرین تولید بوم ایران را مصرف میکنیم! برای رسیدن به وضع مطلوب باید مصرفمان نصف شود !
شاید این مطلب برای شما مفید باشد!
یک قدم کوچک برای مقابله با بحران آب
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در مورد این سوال که باید تولید کشاورزی را به بهانه حفظ محیط زیست کاهش داد یا خیر؟ توضیح داد:پتانسیل برداشت آب از یک دشت بی نهایت نیست. هر دشتی بنا به میزان بارش ، آب ورودی ، آب خروجی ، توان ذخیره سازی ، تعریق و .. یک حداکثر مجاز برداشت آب دارد. در دشتهای ایران ما گاهی تا به مدت طولانی دو برابر توان دشت آب زیرزمینی برداشت کردیم . وقتی شما بیش از مقدار آبی که دشت هر سال تولید و جایگزین می کند ، برداشت کنید در واقع از منابع آب استاتیک شروع به برداشت کرده اید. چنین برداشتی منبع آبی را تخریب و مکانیسم چرخه های تولید و ذخیره سازی آب را مختل می کند.
وی ادامه داد: اگر به این جنون ادامه دهیم اولا میزان آب در دسترس ماروز به روز کمتر شده و کیفیتش کاهش می یابد. طبیعت در آغاز تجاوز به حریمش غالبا خاموش و مظلوم است ولی وقتی تجاوز از حدی بگذرد شورشگری مهیب و خستگی ناپذیری در آستین دارد. دیو سیاه نهفته در ارومیه با ذخیره نمک میلیارد تنی اش اگر جای جای پای خواهرکوچولوی سیاه بختش دریاچه آرال شوروی بگذارد ، ویرانی و تخریبی ایجاد می کند که بیش از کاربرد ۲۵ کلاهک هستهای خسارت خواهد داشت.
کریمیپور تاکید کرد: بحث محیط زیست ایران ، دیگر مقایسه بین حفظ نژاد فلان پرنده یا افزایش کشت گندم نیست . امروز سوال عاقلانه مطرح است که به ازای اصرار بر کاشت ۲۰۰هزار هکتار زمین آبی بیشتر ، آیا تمدن آذربایجان را باید به سمت ریشه کنی ببریم؟ اگر تخلیه جمعیتی در حد و حدود همان آرال در آذربایجان باشد ، من یکی اصلا قادر نیستم ایران آنروز را تصور کنم… مثل اینست که بخواهی مادرت را بدون صورت مجسم کنی !
وی تصریح کرد: اگر مصرف دیوانه وار آب را مدیریت نکنیم و به لابالی گری و بی مسئولیتی در حاکمیت آب پایان ندهیم ، باید آماده پرداخت چنین هزینه های دهشتناکی شویم.. مساله اصلا و ابدا شوخی نیست.
در کرمان هم خشکسالی به سراغ شترها هم آمده، نفر به نفر از پا در میآیند و درختان پسته که نماد مقاومت در برابر کم آبی هستند خشک شدهاند.
و اینها زنگ خطری جدی است که نواخته شده است …
نابودی تمدنها به ازای برداشت بیشتر محصولات
مدیران ایران
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
چرا اشتیاق سازمانی مهم است ؟ + فیلم
اشتیاق سازمانی یا دلبستگی کارکنان یکی از مهمترین مواردی است که می تواند بر روی عملکرد و بهره وری سازمانی و نیز نشاط سازمانی اثر گذار باشد .
چطور می توانیم اشتیاق سازمانی را بیشتر کنیم؟ چرا دلبستگی کارکنان کم می شود ؟
مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای کوچک
مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای کوچک یکی از مباحثی است که معمولا مورد غفلت قرار میگیرد . در حالی که اتفاقا شرکت ها و کسب و کارهای کوچک اتکای بیشتری به سرمایه های انسانی شان دارند.
بررسی تاثیرات اختلال و کندی دسترسی به اینترنت بر کسب و کارها
فیلترینگ و کسب و کارهای اینستاگرامی موضوعی است که این روزها دغدغه های بسیاری را ایجاد کرده است . بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی از فیلترینگ به شکلی جدی آسیب دیده اند . در این شریط چه باید کرد؟
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید