هشت راه عملی برای کاهش استرس
در توضیح بد بودن استرس همین بس که به آن لقب «مرگ خاموش» را دادهاند. و متاسفانه زندگیهای امروزی با استرس عجین شده اند و گویا راه گریزی هم از آن نیست. در این مطلب قصد داریم هشت راه عملی برای کاهش استرس بیان کنیم.
نمیتوان استرس را از زندگیهای امروزی حذف کرد ولی میتوان آن را مدیریت کرد. راههای مختلفی برای کاهش استرس وجود دارد. شاید لیست ۸ تایی زیر بتواند به شما برای کاهش استرس کمک کند:
۱ – ورزش کردن
بهترین راه برای دفع و کاهش استرس، ورزش کردن و دویدن است. هورمون کورتیزول که در هنگام استرس در خون ترشح میشوند، برای آن است که به شما برای پیروزی در مبارزه و نبرد ِ پیش ِ رو – که باعث استرس شما شده است – قدرت و توان لازم را بدهند. درنتیجه قلب سریعتر کار میکند و خون سریعتر به گردش درمیآید و شما توان بیشتری برای مبارزه یا فرار از صحنهی نبرد خواهید یافت. ولی داستان این است که این واکنش طبیعی بدن، برای زمانی مفید است که ما در صحنهای خطرناک باشیم که مجبور به مبارزه یا فرار باشیم.
در زندگی امروزی معمولاً این صحنهها پیش نمیآیند ولی استرس هست و کورتیزول، کار ذاتیاش را انجام میدهد. قلب پرکار و جریان خون سریعتر میشود. ولی از آنطرف، از نیروی حاصله، استفادهای نمیشود. درنتیجه به بدن آسیبهای جدی وارد میشود.
با ورزش و مخصوصاً دویدن، ما به تکمیل روند طبیعی ترشح کورتیزول و پرکاری قلب و … و بعد، دفع درست آن، کمک میکنیم و دیگر متحمل آسیب نخواهیم شد.
امتحان کنید. اگر استرس دارید، کمی بدوید و اثر جادویی آن را ببینید.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد!
۷ نکته مهم برای کاهش استرس در محل کارتان
۲ – ارتباط با دیگران
یکی دیگر از چیزهایی که میتواند کمی به بازگشت آرامش رفتهی ما و دفع استرس کمک کند، ارتباط و صحبت با دوستان و افراد نزدیکی است که حس خوبی از ارتباط با آنها داریم.
شاید یک درد و دل ساده با یک دوست، بتواند به شما در کاهش استرس کمک کند.
۳ – ریلکس کردن و تصویرسازی
اینکه در یک گوشهی ساکت و آرام بنشینیم. چشمانمان را ببندیم، تمرکز کنیم، سعی کنیم ذهنمان را خالی کنیم و بهجای شلوغیهای ذهنی، یک تصویر زیبا و آرامشبخش را تصور کنیم، میتواند تأثیر فوقالعادهای روی ما بگذارد.
۴ – تنفس عمیق
در مورد ریلکس کردن گفتیم. شاید کمی همخانواده با آن، تنفسهای عمیق است. تنفس اگر با توجه و آرامش همراه شود، میتواند تأثیر خوبی در دفع استرس داشته باشد. برای این کار، در ۴ ثانیه هوا را با بینی وارد ریههای خود بکنید. سپس ۷ ثانیه نفستان را حبس کنید و در ۸ ثانیه و از راه دهان، هوا را بیرون دهید. این کار را حداقل ۵ بار تکرار کنید و در هنگام تنفس، فقط به صدای نفس کشیدنتان گوش دهید. تصور کنید که با هر نفسی که بیرون میدهید، تمام ناراحتیها، استرسها و تفکرات منفی هم از خودتان دور میکنید.
۵ – ریشهیابی استرس
بعضی وقتها اصلاً نمیدانیم که چرا دچار استرس شدهایم. بهتر است با خودمان صادق باشیم و با کمی دقت، کشف کنیم که چه موقعیتی این استرس را برای ما ایجاد کرده است. شاید ترسی ناخودآگاه از برخورد نامناسب همکاران، شاید ناراحتی از ناتمام ماندن کارها و … دلیل اصلی استرس فعلی شما باشد که با آگاه شدن از آن، بهتر میتوانید آن را برطرف نمایید.
۶ – موسیقی
گوش دادن به موسیقیهای آرامشبخش و معمولاً بیکلام یکی دیگر از راههای مؤثر در کاهش استرس است. پیشنهاد میکنم آهنگهای «یانی» و یا نوای زیبای استاد شجریان را امتحان کنید.
۷ – جویدن آدامس
وقتی آدامس می جوید، سیگنالی به مغز ارسال می شود که معنیاش اینست : اوضاع آنقدر ها هم وخیم نیست ! طرف در حال خوردن است !
۸ – تمام کردن کارهای ناتمام
آقای دیوید آلن در کتاب Getting Things Done علت اصلی استرس را ناتمام ماندن کارها و بازماندن پروندهی آنها در مغزمان، میداند. اصولاً مغز پروندهی هر چیز ناقص و ناتمامی را تا تکمیل شدن آن، در گوشه از خودش باز نگه میدارد. در دنیای پرمشغلهی امروزی، این پروندهها بسیار زیاد هستند و همینها باعث استرس بیشتر ما میشوند. باید به نحوی این پروندهها را از ذهنمان خارج کنیم، تکلیفشان را روشن کنیم و در جای اصلیشان قرار دهیم تا مغزمان کمی نفس بکشد! ما در دوره مدیریت زمان روی تکنیک آقای دیوید آلن که بهاختصار GTD نامیده میشود، بهصورت مفصل و عملی کار میکنیم. ( اطلاعات بیشتر در مورد دوره مدیریت زمان )
نوشته شاهین شاکری – مدیران ایران
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد نظرات: 2
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تمام آنچه باید درمورد اهمال کاری بدانیم.
اهمال کاری ، دلایل و راهکارهای عملی آن . یک گزیده عالی از تمام آنچه بایددر مورد اهمال کاری بدانیم در این مقاله گرد آوری شده است .
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
10 مهارت برتر و ضروری برای سالهای آینده
مجمع جهانی اقتصاد در سالهای مختلف نتیجه پژوهش هایش را برای لیست کردن مهارتهای ضروری برای سالهای آینده منتشر می کند لیست 10 مهارت برتر که افراد و سازمانها در سال 2025 به آنها نیاز دارند، یکی از مهمترین منابع برای کسانی است که علاقمند هستند مهارتهای به روز را برای خود و سازمانشان ایجاد کرده باشند .
تحول فردی چگونه می تواند بهره وری فردی و سازمانی را افزایش دهد ؟
تحول فردی، فرآیندی پویا و منحصر به فرد برای گسترش آگاهی است که به موجب آن افراد به طور انتقادی از دیدگاههای قدیمی و جدید خود آگاه میشوند و انتخاب میکنند که این دیدگاهها را در یک تعریف جدید از خود ادغام کنند.
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
روش ایجاد لیستهای کاری قابل انجام
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.