وحدت و همدلی مسیر اصلی پیشرفت و توسعه
حدود دو سال قبل نوشتار ارزشمندی از استاد گرانقدر جناب آقای دکتر مسعود نیلی منتشر شد، که در آن چالش های پیشروی اقتصاد و توسعه کشور را به تصویر کشیده بود. در آن نوشتار داستانی فرضی آمده بود:
««فرض کنید کسی به اهالی یک منطقه مسکونی مثلاً یک شهرک هشدار بدهد که براساس اطلاعاتی که دارد، سِیلی بزرگ در راه است و اگر به این آبادی برسد، “همه چیز” را با خود خواهد برد.
گروهی از اهالی این آبادی، آجرها و سنگها و دیگر مصالحی را که میتوان برای ساختن سیلبند استفاده کرد، به سمت یکدیگر پرتاب میکنند و هر بار که تیر به هدف میخورد، شادی زایدالوصفی در چهره آنها پدیدار میشود و گروهی دیگر به قصهگویی و بازی مشغولند. در حالی که امواج سیل، هر لحظه نزدیک و نزدیکتر میشود.
راستی اگر آنها میدانستند که این سیل با آنان چه خواهد کرد، باز هم اینگونه رفتار میکردند و همچنان به بازی و دعوا میپرداختند؟ »»»
شاید این مطلب برای شما مفید باشد!
اصلیترین دلیل توسعهنیافتگی اقتصاد ایران چیست؟
اما چند نکته:
۱- در همین چند روز گذشته خبر خوش موفقیت یکی از هم سالان خود سرکار خانم دکتر مریم میرزاخانی، با اینکه بسیار خوشحال کننده بود، اما تعمق برانگیز نیز بود. چرا که کافی است نگاهی به نرخ خروج نخبگان از کشور داشته باشیم. این افراد نیازمند فضایی آرام و حمایتی برای رسیدن به اهداف خود هستند که احتمالا این شرایط را در داخل کشور بدست نیاورده اند.
۲- سرمایه گذاران، کارآفرینان و تولیدکنندگان نیاز به فضای آرام و بدون تنش برای کاهش ریسکهای سرمایه گذاری هستند.
۳- فضای ناآرام، پرتنش و اختلاف، وضعیتی عالی برای دلالان و سودجویان فرصت طلب است. عملکرد این افراد طی چند سال اخیر زخم های عمیقی در بر اقتصاد و صنعت کشور وارد آورده است.
۴- بدون شک بهترین معیار برای تصمیم گیری و قضاوت، تمکین نمودن به قوانین است. پیامبر اکرم(ص) نیز فرمودهاند «الخلق امام الحق سواء» و این به همان معنی است که افراد در برابر قانون یا حقوق مساوی اند و کسانی که طی سال های اخیر قانون شکنی کرده اند باید به جای خطر انداختن منافع ملی به قانون احترام بگذارند.
۵- با نگاهی به شاخصهای عملکردی اقتصادی و اجتماعی و .. نشان می دهد که نیازمند بهبود هستیم و باید مراقب بود تا شبیه به داستان اهالی آن آبادی نشویم تا «همه چیز» ما را آب نبرد.
یادمان باشد برای پیشرفت و توسعه کشور عزیزمان ایران، نیازمند وحدت و همدلی هستیم.
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید