پایش ملی محیط کسب وکار ایران – بهار۹۶
گزارش پایش ملی محیط کسب وکار ایران در بهار ۹۶ منتشر شده است .
محیط کسب وکار به مجموعه عواملى گفته مى شود که بر عملکرد یا اداره بنگاه هاى اقتصادى مؤثر هستند اما تقریباً خارج از کنترل مدیران بنگاه ها قرار دارند؛ عواملى نظیر قوانین و مقررات، مى زان بارندگى، فرهنگ کارى در یک منطقه و …که در کشورها و مناطق جغرافیایى گوناگون، در هر رشته کارى و نیز در طول زمان متفاوت هستند.
امروزه، بهبود محیط کسب وکار یکى از مهمترین راهبردهاى توسعه اقتصادى در هر کشور به شمار مى رود و علاوه بر آن هرچه محیط کسب وکار در یک کشور شرایط بهترى داشته باشد، بهره بردارى از فرصت هاى کارآفرینى بیشتر و هر چه بهره برداری از فرصت هاى کارآفرینى در جامعه اى بیشتر باشد، عملکرد اقتصاد آن کشور و خلق ارزش و ثروت در آن جامعه نیز بیشتر مى شود.
با این حال بهبود محیط کسب وکار، نیازمند برنامه ریزى و سیاست گذارى مطلوب است که دستیابى به این مهم نیز نیازمند وجود فرایندى مستمر براى پایش و سنجش وضعیت محیط کسب وکار در هر کشور است.
در همین راستا و در سال ۱۳۹۰ ، نمایندگان مجلس شوراى اسلامى، قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار را تصویب اتاق ها موظفند به منظور اطلاع سیاست گذاران از وضعیت محیط کسب وکار در کشور، » : کردند. به موجب ماده ۴ این قانون شاخص هاى ملى محیط کسب وکار در ایران را تدوین و به طور سالانه و فصلى حسب مورد به تفکیک استان ها، بخش ها و اتاق بازرگانى، صنایع، معادن و کشاورزى ایران در قالب اجراى یک طرح .« فعالیت هاى اقتصادى، سنجش و اعلام نمایند
پژوهشى درسال ۱۳۹۴ ، نسبت به شناسایى و معرفى شاخص هاى ملى پایش محیط کسب وکار اقدام نمود و اجراى طرح ملى پایش محیط کسب وکار در اواخر سال ۱۳۹۵ را با همکارى اتاق هاى تعاون و اصناف ایران در دستور کار خود قرار داد.
گزارش حاضر، سومین گزارش فصلى است که اتاق بازرگانى، صنایع، معادن و کشاورزى با رویکرد تلفیق داده هاى پیمایشى با داده هاى آمارى بر اساس نظریه عمومى کارآفرینى شین ۱ ارائه نموده است. در این گزارش، داده هاى پیمایشى حاصل از ادراک سنجى از وضعیت مؤلفه هاى محیط کسب وکار کشور در بهار ۱۳۹۶ ، از ۱۷۰۰ فعال اقتصادى زیرمجموعه صورت (CAWI و تکمیل پرسشنامه الکترونیکى ( ۳ (CATI سه اتاق و با استفاده از آمارگیرى تلفنى با کمک رایانه ( گرفته است و داده هاى آمارى نیز از منابع آمارى رسمى کشور تهیه و مورد استفاده قرارگرفته اند.
لازم به ذکر است در سومین اجراى این طرح على رغم رشد ۱۰۰ درصدى در نرخ تکمیل پرسشنامه نسبت به اجراى دوره اول، کماکان نرختکمیل پرسشنامه پیمایشى کمتر از حدنصاب لازم (در حدود ۴۴ درصد) براى امکان تعمیم کلى نتایج بوده است و نتایج ارائه شده در حد نمونه هاى جمع آورى شده معتبر است.
بر همین اساس بروز برخى نوسانات شدید در وضعیت محیط کسب وکار بعضى از استان ها یا فعالیت ها نسبت به فصل هاى گذشته عمدتاً به دلیل تغییر در تعداد پرسشنامIran Doing Bussiness
ه هاى تکمیل شده در آن استان یا فعالیت بوده است. امید است نتایج این طرح بتواند نقشه راه روشنی براى برنامه ریزى و سیاست گذارى در جهت بهبود محیط کسب و کار کشور فراهم آورد.
دانلود پایش ملی محیط کسب وکار ایران – بهار۹۶Iran Doing Bussiness
[button color=”red” size=”medium” url=”https://modiriran.ir/wp-content/uploads/2017/10/Iran-Doing-Bussiness.pdf” icon=”” target=”false”]دانلود پایش ملی محیط کسب وکار ایران – بهار۹۶[/button]
دانلود گزارش کامل بین المللی : Doing Business 2017
Equal Opportunity for All
Author: Doing Business
Published: October 25, 2016
Also available as mini book (PDF, 5MB)
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید