پیشرفت شغلی از طریق گوش دادن
در مذاکره، سکوت طلایی است. در واقع سکوت مثل پول در حساب بانکی شما است.
به یاد داشته باشید که نمی توانید همزمان هم صحبت کنید و هم گوش بدهید ( نه با خودتان نه با شخصی دیگر). بسیاری از مذاکرات یا معاملات به این دلیل بهم خورده اند که کسی بیش از آنچه برای بحث ضرورت داشته یا مطلوب بوده صحبت کرده است. از طرف دیگر، فرصت های بسیاری برای بدست آوردن اطلاعات ارزشمند از دست رفته که عمل گوش دادن پیش از وقت متوقف شده است.
یکی از بهترین راه های کنترل جلسه، خوب گوش دادن و اصرار بر این است که دیگران هم همین کار را انجام دهند. اگر آدم پرحرفی ،جلسه را در اختیار خود گرفته است احتمالا حتی متوجه این نیست که دیگران هم می خواهند در بحث شرکت کنند.
با این وسوسه که خودتان متکلم وحده باشید مبارزه کنید. در عوض شخص دیگری را که به نظر می آید حرفی برای گفتن دارد مخاطب قرار دهید.از دیگران بپرسید شما صحبتی ندارید. دیگران هم ممنون می شوند و ناگهان شما جلسه را دراختیار خود خواهید گرفت.گاهی دیگران این کار را برای شما انجام می دهند. اگر بازهم چیزی برای اضافه کردن داشته باشید، احتمالا گروه به شما اجازه این کار را می دهد. اکنون شما حتی برای اعضای گروه مقابل هم قهرمان هستید. اگر چیزی بگویید، همگی اگر نه از روی تحسین که از روی قدردانی به شما گوش میکنند.
تحقیقات متعدد نشان داده است که افراد موفق مخصوصا درمسیر پیشرفت کاری، بهتر از حریفان خود گوش میدهند. عجیب است ، اما گاهی موفقیت زیاد باعث می شود فرد در گوش دادن حساسیت کمتری نشان دهد و این امر به ضرر او تمام می شود.

برای موفق شدن و موفق ماندن در کار باید شنونده خوبی باشید. در اینجا به چند مثال در مورد اهمیت درست گوش دادن توجه کنید:
- بسیاری از مدیرانی که پیش از شنیدن همه ی داستان ، از کارمندشان پیش داوری در ذهن دارند، در پیشرفت کارشان دچار کندی می شوند. اگر می خواهید درمقام رئیس مورد احترام باشید، پیش از هرگونه اقدامی تا می توانید از طرفین اطلاعات کسب کنید.
- کارمندان جدید که اولین بار با واردشدن به یک بخش یا یک جلسه باید ابتدا گوش کنند. اول شرایط را بسنجند تا وقتی مطمئن نشده اند که این کار کار درستی است از هر گونه اظهار نظر شفاهی که باعث اولین برداشت دیگران از شما است خودداری کنید.
- فروشندگان اگر بیشتر از آنکه گوش بدهند، صحبت کنند مشتری شان را ازدست می دهند. آن هایی که موفق هستند از جملات همدلانه استفاده می کنند تا نشان دهند حرف های مشتری و احساس او را می فهمند.
منبع : مدیران ایران
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چرا دیگران حرفم را نمی فهمند؟
گاهی ممکن است حرفی عادی بزنیم و به بدترین شکل ممکن تعبیر شود. بررسی میکنیم که چرا دیگران حرف ما را نمی فهمند؟
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
لیست انواع مهارتهای ارتباطی
در این نوشته به این میپردازیم که ارتباط یعنی چه و برای برقراری ارتباطاتی خوب و حرفهای، به چه مهارتهایی نیاز داریم؟
راهکارهایی برای داشتن ارتباط بهتر با دیگران
دیگه چی ، سوالی که قفل مغزمان را باز میکند!
چطور کتاب بنویسیم
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.