چرا آمریکا یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است؟
با توجه به آمار بانک جهانی سرانه ی تولید ناخالص داخلی آمریکا ۴۹۹۹۵ دلار است. هزاران مایل در جنوب این کشور، کشور نیکاراگوئه دارای ۴۰۷۲ دلار سرانه ی تولید ناخالص داخلی است. چرا بیشتر آمریکایی ها درآمدی در حدود ۱۲ برابر درآمد مردم کشورهای همسایه ی آن دارند؟
حقیقت این است که هر چه جمعیت یک کشور بیشتر باشد ثروت آن نیز بیشتر است. ۹ کشور آمریکای شمالی را در نظر بگیرید. ۳ کشور پرجمعیت ایالات متحده آمریکا، کانادا و مکزیک به طور متوسط ۳۶۴۱۰ دلار سرانه ی تولید ناخالص داخلی دارند. در حالیکهاین عدد برای ۶ کشور دیگر (گواتمالا، هندوراس، السالوادور، نیکاراگوئه، کاستاریکا و پاناما) به طور متوسط ۸۴۳۷ دلار است.
اما چه چیزی ثروت آفرین است؟
آدام اسمیت در کتاب ثروت ملل در سال ۱۷۷۶ پاسخ این سوال را داده است: ” تقسیم کار منجر به تخصص گرایی، افزایش مهارت، زبردستی و ماشینی شدن و در نتیجه تولید ثروت بیشتر می شود.”
اما برای تخصص گرایی محدودیتی وجود دارد. تقسیم کار به بزرگی بازار بستگی دارد. هر چه بازار بزرگتر باشد تقسیم کار و در نتیجه تخصص گرایی افزایش می یابد و تخصص گرایی بیشتر یعنی ثروت بیشتر.
شهرهای کوچک را در نظر بگیرید، افراد ثروتمند کمی در آنها وجود دارد، مگر اینکه از شهرهای بزرگ به آنجا آمده باشند.
در شهرهای بزرگ افراد ثروتمند بیشتری می بینید چون ثروت بوسیله ی تخصص گرایی بوجود می آید. و تخصص گرایی فقط وقتی محقق می شود که بازار به اندازه ی کافی بزرگ باشد.
چرا بعضی کشورهای کوچک ثروتمند هستند؟
لوکزامبورگ با ۵۳۷۰۰۰ نفر جمعیت دارای سرانه ی تولید ناخالص داخلی ۹۱۳۸۸ دلار است که ۸۰ درصد بیشتر از آمریکا است. قطر با ۲ میلیون نفر جمعیت داری سرانه ی تولید ناخالص داخلی ۸۳۴۶۰ دلار است.
۶ کشور ثروتمندتر از آمریکا وجود دارند (لوکزامبورگ، قطر، نروژ، سنگاپور، سوئیس و برونئی) که هر ۶ تای آنها کم جمعیت هستند. جمعیت همه ی آنها با هم در حدود ۲۲ میلیون نفر است که از جمعیت ایالت تگزاس آمریکا کمتر است.
چیزی که این کشورهای کوچک را ثروتمند کرده است، صادرات است.
در زیر درصد سهم صادرات نسبت به تولید ناخالص داخلی برای این کشورها آمده است:
لوکزامبورگ …. ۱۷۷ درصد
قطر …………… ۷۰ درصد
نروژ …………… ۴۰ درصد
سنگاپور …….. ۲۰۱ درصد
سوییس …….. ۵۲ درصد
برونئی ……….. ۸۱ درصد
آمریکا ………… ۱۴ درصد
چرا بعضی کشورهای بزرگ ثروتمند نیستند؟
چین و هند پرجمعیت ترین کشورهای جهان هستند که به ترتیب دارای سرانه ی تولید ناخالص داخلی ۹۲۳۳ و ۳۸۷۶ دلار هستند. چرا با وجود جمعیت ثروتمند نیستند؟ علت این است که این دو کشور سالها از دخالت دولت در تجارت و کسب و کار رنج می برند.
چیزی که کشورها را ثروتمند می کند، تخصص گرایی است، اما آیا تمام شرکت ها این را می دانند؟ فکر نمی کنم.
شرکت های کمی هستند که می خواهند تخصصی عمل کنند. اکثر شرکت های می خواهند منبع دامنه ی گسترده ای از محصولات و خدمات باشند.
تخصص گرایی باعث افزایش ثروت کشورها می شود و عجیب است که شرکت های زیادی این موضوع را در نظر نمی گیرند.
منبع: ries.com
ترجمه: مدیران ایران
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد نظرات: 14
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
یادگیری معکوس
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
هفت پیشنهاد اصلی پروفسورسعیدخزایی برای آینده اقتصادی کسب وکارها در سال ۱۴۰۳
آینده اقتصادی کسب و کار ها یکی از مواردیست که پیوسته از سوی مدیران و رهبران هوشمند پیگیری می شود تا بتوانند در سناریوها و برنامه ریزی های آینده آن آماده شوند.
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید