چطور خودمان به خودمان آموزش دهیم؟
این روزها اگر بخواهید چیزی یاد بگیرید یک استاد عالی داشته باشید . اما باید هزینه ای بپردازید و این هزینه ها معمولا بالا هستند. خودآموز بودن نیز می تواند بسیار مفید واقع شود.مخصوصا که تعداد مواردی که باید یاد بگیریم هر روز اضافه می شوند و این لیست نهایتی هم ندارد .
مراحل
۱- برای اینکه انگیزه داشته باشید، اطمینان حاصل کنید واقعا می خواهید چیزی یاد بگیرید.
اگر ا هدف یادگیری نمی خواهید آموزش ببینید، برای خودتان مشخص کنید که چرا می خواهید چیزی را یاد بگیرید و تصور کنید وقتی موضوعی را با موفقیت آموختید نتیجه چطور خواهد بود. شاید بفهمید نمی خواهید آن موضوع را یاد بگیرید، در نتیجه وقت خود را هدر نخواهید داد. اگر واقعا نمی خواهید چیزی را یاد بگیرید، زمانی که صرف یادگیری آن می کنید را تقریبا هدر داده اید.
۲- به اطلاعاتی که اکنون دارید نگاهی بیاندازید.
آیا اطلاعات کافی برای شروع یادگیری دارید؟ اگر دارید شروع به آموختن کنید. در غیر اینصورت به اندازه ی کافی اطلاعات جمع آوری کنید. برخی افراد ممکن است دوست داشته باشند همه ی اطلاعات را حین آموزش یاد بگیرند، اما ممکن است حین مواجه شدن با حجم زیادی از اطلاعات انگیزه ی خود را برای آموزش از دست بدهند.
۳- آموختن را شروع کنید.
اگر امکان پذیر بود ابتدا با کارهای آزمایشی شروع کنید، چون به شما در ورود به موضوع کمک می کند. مثلا فیزیکدان ها غالبا سعی می کنند وقایع را با توجه به چیزهایی که در آزمایش ها می بینند توضیح دهند؛ بنابراین خوب خواهد بود اگر خودتان بتوانید یکسری آزمایش ها را انجام دهید، یک آزمایش ذهنی انجام دهید یا ویدئویی از آن آزمایش مشاهده کنید. اگرچه در برخی حوزه ها مثل ریاضیات مثال های سخت ممکن است شما را از مسیر خارج کند، با اینحال به شما کمک خواهد کرد تمام آن مسائل پیرامون چه چیزهایی است. اگر نتوانید تصور کنید برخی فرمول ها، آمار یا تاریخ ها چه چیزی را توصیف می کنند، یادگیری آنها مفید نخواهد بود.
۴- اگر راهی برای تمرین کردن وجود دارد، حتما تمرین کنید.
تمرین ها را به صورت ملایم و بادقت انجام دهید. این کار از تکنیک ها و رفتارهای نادرست جلوگیری می کند، که در صورت بوجود آمدن اصلاح آنها سخت تر از اشتباهات کوچک اولیه است.
۵- از افراد باتجربه تر برای قضاوت استفاده کنید.
علاوه بر اینکه افراد باتجربه می توانند اشتباهات شما را گوشزد کنند، می توانند به شما بگویند چه کاری را خوب انجام داده اید که این خود به افزایش انگیزه ی شما کمک می کند.
۶- گردآوری دانش
یکی از رایجترین اشتباهاتی که افراد مرتکب می شوند این است که یا فقط روی جنبه ی علمی تمرکز می کنند یا فقط جنبه ی تئوری. اینکار زیاد موثر نیست چون شما نمی توانید از تمام مغز خود استفاده کنید و فقط از سمت چپ یا بخش حرکتی استفاده می کنید. همچنین داشتن یک ذهن باز به شما کمک می کند ارتباطات بین چیزهایی را که دوست دارید، ببینید و در نتیجه انگیزش و ادراک شما افزایش پیدا کند.
۷- وقت بگذارید.
بهترین استراتژی یادگیری هم بدون اختصاص وقت کافی بی فایده است. بسته به موضوعی که می خواهید بیاموزید ممکن است فقط نیاز به نیم ساعت در روز داشته باشد. روش های یادگیری خاص می توانند یادگیری را آسانتر کنند، اما همچنان نیاز از است که شما کار را انجام دهید.
۸- آموخته های خود را سازماندهی کنید.
در پایان هر جلسه یادگیری ببینید چه چیزهایی یادگرفته اید و خودتان را با سوالات یا تمریناتی برای جلسه بعد آماده کنید. بنابراین دفعه بعد فقط لازم است روی موضوع اصلی کار کنید و خطر پرت شدن از موضوع اصلی کاهش خواهد یافت.
۹- از سیستم تکرار بافاصله استفاده کنید.
SRS یا سیستم تکرار بافاصله (Spaced Repetition System) که Anki یکی از آنها است، یک سیستم فلش کارتی کامپیوتری است. در عوض مرور یک دسته فلش کارت که ممکن است برخی از آنها را یادگرفته باشید، کامپیوتر پاسخ های شما را به خاطر می سپارد و فقط کارتهایی را به شما نشان می دهد که احتمالا در حال فراموشی آنها هستید. با این نرم افزارها میتوانید از وقت خود استفاده ی بهتری داشته باشید و بیشتر بیاموزید.
منبع: http://www.wikihow.com/Be-Self-Learning ترجمه از مدیران ایران
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات: 1
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
متمرکزها به بهشت میروند، غیرمتمرکزها به همه جا!
تغییر رفتار
۲۰ عامل عقب ماندگی ایران و ایرانی ها
خطای نتیجه + دانلود فایل صوتی
چرا دوره های آموزشی عمومی اینترنتی(هنوز) مهم هستند؟
حق داریدرفتار،افکار واحساساتتان را قضاوت کنید
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید