تعطیلی کارخانه ارج

کارخانه ارج تعطیل شد ، چرا؟

اصل مطلب:

3.3 (16) کارخانه ارج تعطیل شد …اولین کارخانه لوازم خانگی ایران و کارخانه ای که قبل از LG و سامسونگ

...
آنـچه در این مقاله می‌خوانیم
3.3
(16)
کارخانه ارج تعطیل شد …اولین کارخانه لوازم خانگی ایران و کارخانه ای که قبل از LG و سامسونگ رقبای بین المللی در ایران شروع به فعالیت کرد. اما چه بر سر ارج آمد ؟
باتجربه ها می گویند ارج، کارخانه خاطره هاست.
علینقی عالیجانی، وزیر اقتصاد ایران در سال های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۸ در کتاب خاطراتش می گوید: «در آخرین سفری که به شوروی کردم به آقای نوویکو، نایب نخست وزیر شوروی که قائم مقام کاسیگن نخست وزیر وقت شوروی بود، یک یخچال ایرانی ارج هدیه دادم .او فوق العاده خوشحال شد و به من تاکید کرد که راننده خودش می آید تا یخچال را ببرد و تاکید کرد مبادا یخچال را به دفترش بفرستم».
کارخانه ارج

موسس شرکت ارج یعنی مهندس ارجمندی قبل از انقلاب در خیابان شوش، فرغون می ساخت که پس از مدتی وی به ساخت میز و صندلی ارج پرداخت که در نوع خود برند معروفی بود و شاید آنها که کمی بیشتر از سی سال دارند این میز و صندلی را در خانه های خود یا مادر و پدر بزرگشان به یاد بیاورند. پس از مدتی این مرد صنعتگر با تاسیس کارخانه ارج به سوی ساخت لوازم خانگی مانند یخچال، فریزر، اجاق گاز به غیر از تلویزیون گام برداشت.

پس از انقلاب اسلامی ، موسس این کارخانه، ایران را به سوی آمریکا ترک کرد و کارخانه ارج دولتی شد و متاسفانه ،پس از دولتی شدن به سوی ورشکستگی قدم ها را چند تا یکی برداشت.
علینقی عالیجانی، وزیر اقتصاد ایران در سال های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۸ در کتاب خاطراتش می گوید: «در آخرین سفری که به شوروی کردم به آقای نوویکو، نایب نخست وزیر شوروی که قائم مقام کاسیگن نخست وزیر وقت شوروی بود، یک یخچال ایرانی ارج هدیه دادم .او فوق العاده خوشحال شد و به من تاکید کرد که راننده خودش می آید تا یخچال را ببرد و تاکید کرد مبادا یخچال را به دفترش بفرستم».
یخچال ایرانی در آن زمان به قدری شهرت یافته بود که یکی از بالاترین مقام های اجرایی آن کشور بزرگ از تصاحب آن ذوق زده شده و درخواست می کند محصولی را که ساخت ایران بر رویش درج شده برای استفاده خانواده اش به منزل ببرد.
روزی که سیروس ارجمند در سال ۱۳۱۶ این کارخانه را به عنوان اولین و بزرگترین کارخانه تولید کننده لوازم خانگی ایران تاسیس کرد شاید نمی دانست ۷۰ سال بعد قرار است زمین های این کارخانه در جاده مخصوص کرج برای فعالیت دیگری در نظر گرفته شود و این کارخانه به شهرکی در گرمسار منتقل شود. این شرکت پس از مصادره شدن در دهه ۷۰ با یک اختلاس ۲۰ میلیارد تومانی و فساد مالی به سوی انقراض گام برداشت.

به دنبال تشدید مشکلات تولید در اولین کارخانه تولید لوزام خانگی کشور، ارج رسماً از هفته گذشته تعطیل و ماشین آلات کهنه این کارخانه هم به فروش گذاشته شد تا پایان عمر نشانک ۸۰ ساله ایرانی اینگونه رقم بخورد.

البته این کارخانه در طول سال‌های اخیر با بروز مشکلات مالی و حضور برندهای مختلف خارجی سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار نداشت وبا توجه به ماشین آلات کهنه دیگر قادر به تولید محصولات متنوع لوزام خانگی نبود. کارخانه ارج در سال ۱۳۱۶ در یک کارگاه کوچک واقع در خیابان سی متری تهران به اتفاق ۸ کارگر ساده فعالیت خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۴۸ با کارگاه­های متعدد و ماشین‌های جدید در زمینی واقع در جاده مخصوص کرج با همراهی مهندسین و کارگران مبتکر و ماهر با تکنیک­های مدرن روز  فعالیت خود را ادامه داد. این کارخانه از اول فروردین ماه ۱۳۵۲ به صورت شرکت سهامی عام درآمد و قسمتی از سهام آن در مرحله اول به کارکنان و سپس به مردم ارائه شد.
در سال ۱۳۵۷ با ملی شدن کارخانجات، عمده سهام آن به صنایع ملی ایران واگذار گردید که تا سال ۱۳۷۴ تحت پوشش این سازمان بود و پس از آن در همین سال، بخشی از سهام سازمان صنایع ملی به کارکنان ارج و مردم و عمده سهام آن به بانک ملی ایران واگذار گردید. به روز نشدن ماشین آلات و انتصاب مدیران دولتی در این کارخانه باعث شد تا نتواند از پتانسیل خود برای تولید محصولات روز استفاده کند به نحوی که در چند سال اخیر تصمیم به فروش این کارخانه گرفته شود. حتی در یک سال گذشته بخشی از این کارخانه در اختیار ایران خودرو قرار گرفت تا به عنوان پارکینگ خودرو از آن استفاده کند. تشدید مشکلات برای این واحد تولیدی به حدی شده که مدیران هفته گذشته تصمیم به تعطیلی رسمی آن گرفته و ماشین آلات کهنه آن را برای فروش گذاشته اند، این در حالی است که کارخانه ارج در مقطعی به عنوان سوپر مارکت لوازم خانگی ضمن برند سازی انواع لوازم خانگی را تولید می کرد.
کارخانه ارج چرا تعطیل شد ؟ چه بر اثر ارج آمد؟
چه کسی مقصر است؟
نتیجه تعطیلی این کارخانه چیست ؟
پیام تعطیلی ارج چیست ؟ چه می توان کرد ؟
لطفا شما هم در این گفتگوی مدیریتی مهم شرکت کنید
کارخانه های زیادی این از مدتها قبل به نفس افتاده اند . برخی ها حتی از نفس افتاده اند اما چون برندشان همچون ارج نبود حتی کسی صدای مرگشان را نشنید …چه باید …چطور می توانیم کارخانه ها و صنعت را نجات دهیم ؟

این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.3 / 5. تعداد نظرات: 16

آموزش پیشنهادی

دوره جامع هوش مصنوعی برای مدیران

قیمت اصلی: 14,000,000 تومان بود.قیمت فعلی: 7,700,000 تومان.

آموزش پیشنهادی

ارتش تک نفره با هوش مصنوعی

قیمت اصلی: 4,900,000 تومان بود.قیمت فعلی: 1,290,000 تومان.

مقالات پیشنهادی

دیدگاهی در مورد “کارخانه ارج تعطیل شد ، چرا؟

  1. ندا مفاخری گفت:

    با سلام و احترام لطفا در این لینک بحث را دنبال کنیم که یکپارچه باشد .
    https://modiriran.ir/?p=6589

  2. محمد رضا حق پرست گفت:

    با یکی از همکاران سابقم که از مدیران میانی ارج است تماس گرفتم گفت که شرکت تعطیل شده اما منحل نشده است.

  3. کیانوش جمال منش گفت:

    خبر تکذیب شد اما تکذیب به معنی تایید است در واژه نامه های جدید. بهر حال قبل از فروش برای شرکتهای دیگر هم همین وضع پیش می اومد.

  4. Masih Abedini گفت:

    اگه ارج جورابم تولید می کرد نمی خریدیما

    اما الان از تعطیلیش ناراحتیم

  5. علی اکبری گفت:

    «شرکتِ ارج تعطیل نشده» ها! «معطّل» شده!
    ?حسین دهباشی، سازنده فیلم تبلیغاتی حسن روحانی در کانال تلگرامی اش نوشت: فرمودند که: «شرکتِ ارج تعطیل نشده» ها! «معطّل» شده! تنها کارگران‌اش را اخراج و زمین و وسابل‌اش را گذاشته‌اند برای فروش به خریداران احتمالی خارجی

  6. حامد گفت:

    کارخانه تنها تنها یکی از کارخانجاتی است که به ناحق غصب شد تا به لطف مدیران نالایق دولتی به اختلاس و ورشکستگی برسه .
    یادش بخیر هنوز یادم نرفته دهه شصت هنوزم انتخاب اول خرید ها ارج بود و با خیال راحت برای جهیزیه و مصارف خانگی محصولات مختلف ارج خریداری میشد . اما امروز باید مصرف کننده بنجل های چینی باشیم !

  7. رضائی گفت:

    با سلام
    من از نمایندگان فروش این شرکت در سطح کشور بودم در همین سالهای اخیر
    ارج از دیدگاه من به چندین دلیل به این اوضاع دچار شده
    اول سیاست های سه دهه اخیر که گریبان همه تولید کننده ها و صتعتگران را گرفته است
    دوم عدم خصوصی سازی و مئدیریت دولتی و عدم به روز رسانی محصولات و تجهیزات
    و سوم عدم مدیریت بر برند و بازار و حفظ بازارهای داخلی یا همان سوء مدیریت داخلی شرکت و منعطف نبودن در شرایط پر تلاطم بازار ایران
    شاد باشید

نظرات بسته شده اند