اینترنت اشیا

اینترنت اشیا در کشاورزی

اصل مطلب:

3 (2) با توجه به رشد جمعیت، جهان تا سال ۲۰۵۰ در مقایسه با سال ۲۰۰۶ به تولید ۷۰ درصد

...
آنـچه در این مقاله می‌خوانیم
3
(2)

با توجه به رشد جمعیت، جهان تا سال ۲۰۵۰ در مقایسه با سال ۲۰۰۶ به تولید ۷۰ درصد غذای بیشتر احتیاج دارد. بر اساس آمار منتشره از سازمان کشاورزی و تغذیه سازمان ملل متحد، برای رسیدن به این هدف کشاورزان و شرکت‌های بزرگ کشاورزی به‌سوی پدیده نوینی با نام اینترنت اشیا گام برداشته‌اند. باید گفت آینده کشاورزی بهینه بدون وجود IoT، big Data و هوشمندسازی کشاورزی امکان­پذیر نخواهد بود.

نوآوری‌های فناورانه در حوزه کشاورزی جدید نبوده و همانطور که می‌دانیم؛ پس از انقلاب صنعتی با ماشین پنبه‌پاک‌کنی، فناوری وارد کشاورزی شد.

اینترنت اشیا در کشاورزی

اینترنت اشیا در کشاورزی

در این راستا برنامه­ های کاربردی اینترنت اشیا در حوزه کشاورزی بسیار مؤثر و کارآمد بوده است. ارائه‌دهندگان راهکارها (solution providers) به دنبال ساخت نرم‌افزارهای کاربردی برای کشاورزی هوشمند هستند و از این طریق به دنبال ایجاد ارزش‌افزوده برای مشتریان و کشاورزان می­باشند. یکی از سکوهای اینترنت اشیا در حوزه کشاورزی Thing worx است این سکو بستری برای راهکارهای هوشمند IoT در کشاورزی است و در کسری از ثانیه چالش­های مربوط به کشاورزی هوشمند را حل‌وفصل می­کند. از مزایای استفاده از IoT در کشاورزی می‌توان به افزایش کیفیت، کمیت، پایداری و تولید مقرون‌به‌صرفه اشاره کرد. به‌طور مثال می­توان وضعیت محصول را به لحاظ میزان رطوبت خاک، رشد محصول و… مدیریت کرد. همچنین مدیریت از راه دور از طریق تلفن­های همراه، کنترل آبیاری، استفاده از هوش مصنوعی در تحلیل داده­ها و تصمیم­­گیری سریع برای اقدام بعدی از مزایای دیگر کشاورزی هوشمند هست. پیش‌بینی وضعیت هوا و تصمیم‌گیری برای محافظت از محصول و یا استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در مزارع و موارد دیگر نیز از مزایای اینترنت اشیا در کشاورزی است.

جان دیر (John Deere) که یک نام آشنا در صنعت تجهیزات کشاورزی است، اخیراً تراکتورهای خود را به اینترنت متصل کرده است و تراکتورهای بدون سرنشین شبیه به اتومبیل‌های هوشمند اقدامات کشاورزی را با استفاده از تحلیل داده‌ها انجام می‌دهند. کشاورز می‌تواند برای انجام کارهای دیگر آزاد باشد.

همه این موارد به کشاورزان در بهبود عملکرد و بازده بهتر کمک خواهد کرد. BI (Business Intelligence) پیش‌بینی می‌کند که با نصب ابزارهای IoT در حوزه کشاورزی می‌توانیم به رشد ۲۰ درصدی در سال برسیم. کشور امریکا پیشرو در زمینه اینترنت اشیا در کشاورزی است؛ و توانسته است ۷.۳۴۰ کیلوگرم غلات در هر هکتار (شامل گندم، برنج، ذرت، جو و غیره) به دست آورد درحالی‌که میانگین جهانی ۳.۸۵۱ کیلوگرم غلات در هر هکتار است.

در دهه‌های آینده برای بهره‌وری بیشتر تعداد اتصال نقاط داده برای سال ۲۰۵۰ بیش از ۴ میلیون نقطه داده در هرروز است که این مقدار در سال ۲۰۱۴ حدود ۱۹۰۰۰۰ نقطه در روز بوده است.

همچنین استفاده از IoT باعث شده است تا حدود ۱.۷۵ درصد هزینه انرژی برای نصف هکتار کاهش یابد و در نتیجه در میزان آبیاری نیز صرفه‌جویی به عمل آید.

اینترنت اشیا در کشاورزی

اینترنت اشیا در کشاورزی

همچنین شرکت VITA HERD اقدام به ایجاد یک اکوسیستم سکویی کرده است که با استفاده از ابرهای Thing worx اجازه می­دهد تا تمام شرکت­های کشاورزی برای مدیریت سلامت و تغذیه و کشاورزی با هم در تعامل باشند. امید است در کشور ما پس از نهایی­سازی زیرساخت­ها و بسترهای اینترنت اشیا در این مسیر گام برداریم و کشاورزی بهینه و کارآمدی را تجربه کنیم.

مدیران ایران

این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد نظرات: 2

آموزش پیشنهادی

دوره جامع هوش مصنوعی برای مدیران

قیمت اصلی: 14,000,000 تومان بود.قیمت فعلی: 7,700,000 تومان.

آموزش پیشنهادی

ارتش تک نفره با هوش مصنوعی

قیمت اصلی: 4,900,000 تومان بود.قیمت فعلی: 1,290,000 تومان.

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 7 =

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.