مسعود خوانساری: توافق هسته ای مسیر رشد سرمایه گذاری را هموار می کند
به اعتقاد شما اثرات واقعی تحولات هسته ای براقتصاد کشور چیست؟
به طور حتم آنچه رخ داده می تواند سرمنشاء بهبود فضای کلی اقتصاد کشور و رشد سرمایه گذاری باشد. اثرات توافق هسته ای هم جنبه اجرایی و عملی دارد و هم اینکه از نظر روانی برذهن بخش خصوصی و صاحبان کسب و کار اثر می گذارد. طی سال های گذشته این جو در فضای بین المللی ایجاد شده بود که ایران به سمت انزواء می رود. اثر این تحلیل نیز در تمایل سرمایه گذاران خارجی برای حضور در این خود را نشان داد به طوری که میزان اشتیاق برای سرمایه گذاری در اقتصاد ایران به شدت کاهش یافت. در حال حاضر دو نکته به صورت مشخص پیش روی بخش خصوصی کشور قرار دارد. اولا که پس از این توافق دولت فضای کسب و کار را می تواند به سمت مطلوب تری هدایت کند. به این معنا که با کاهش نگرانی های بین المللی و موانع خارجی، حالا همگی می توانیم با تمرکز بیشتری به این موضوع فکر کنیم که موانع واقعی کسب و کار در اقتصاد ایران چیست و چطور می توان آنها را از میان برداشت. دوما که بخش خصوصی کشور نیز می تواند برنامه های بلند مدت توسعه ای را پیش رو داشته باشد. پیش از این بخش خصوصی همیشه باید نیم نگاهی به فضای سیاسی و بین المللی معطوف می کرد چراکه هرلحظه ممکن بود با افزایش فشار تحریم ها عملا بخشی از کسب و کارصاحبان صنایع از بین برود ولی در شرایط فعلی می توان افقی های بهتری را پیش روی اقتصاد کشور تصور کرد و بنابراین برنامه ریزی بلندمدت تر هم امکان پذیر می شود.
به نظر شما این توافق تا چه اندازه می تواند برای بخش خصوصی امید بخش باشد؟
توجه داشته باشید یگانه عنصری که بخش خصوصی کشور برای توسعه به آن نیاز ضروری دارد، امید و ثبات است. امید را از این جهت نیاز دارد که به سمت سرمایه گذاری های بیشتر حرکت کند و ثبات را نیز به جهت امکان برنامه ریزی احتیاج دارد. من اثرات این توافق را برفعالیت های بخش خصوصی بسیار مثبت می دانم ولی اعتقاد دارم که دقیقا از همین لحظه فعالیت های بیشتر و تلاش بیشتر بخش خصوصی آغاز می شود. همه ما می دانیم که نهادهایی مانند اتاق های بازرگانی در این دوره زمانی تا چه اندازه می توانند مفید باشند. اتاق ها با افزایش روابط بین المللی خود می توانند سرمایه گذاران بین المللی را دعوت به حضور در ایران کنند و از سوی دیگر بازارهای هدف مناسبی را برای اقتصاد ایران جست و جو کنند. برهمین اساس باور دارم که بخش خصوصی کشور از همین روز باید برمیزان تلاش و پشت کار خود بیفزاید و در واقع نقش بال قوی و اثرگذار را برای اقتصاد ایران بازی کند.
آیا آنچه طی سال های گذشته موجب عقب گرد اقتصاد ایران شده بود، صرفا به تحریم ها مربوط بود؟
همه آنچه رخ داده را نمی توان به تحریم ها مربوط دانست و البته بازهم نمی توان اثر تحریم ها را کم ارزیابی کرد. به طور خاص طی سال های گذشته کشور از سوء مدیریت رنج می برد. اقتصاد ایران دچار دور باطل سوء مدیریت و فقدان آگاهی بلندمدت شده بود. همزمان با این جریان داخلی، فضای بین المللی هم هرلحظه به زیان ایران سخت تر و سخت تر می شد. بنابراین هر دو اتفاق همزمان موجب شد تا وضعیت اقتصادی کشور به سمتی نامطلوب حرکت کند. در حال حاضر ما نباید نقش تحریم ها را کم بدانیم یا اینکه در مورد آنها بزرگنمایی کنیم. همه ما به این جمع بندی رسیده ایم که دو عامل تحریم و سوء مدیریت در نهایت منجر به بروز بحرانی عمیق در اقتصاد ایران شده بود. در حال حاضر خوشبختانه در مورد تحریم ها به سمت مناسبی حرکت کرده ایم و امیدواریم که دولت نیز با دوراندیشی اقتصاد کشور را از آن فضای مدیریت نامطلوب در فضای کسب و کار دور کند.
جو روانی این اتفاق در بازارهای مالی را چه می دانید؟
در مورد بازارهای مالی باید بسیار با احتیاط عمل کرد. کاهش قیمت دلار پس از رفع تحریم ها به میزان ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان قابل پیش بینی است. در مورد بورس هم به طور حتم رشد شاخص رخ می دهد. نکته بسیار مهم اثرات بلندمدت این توافق براقتصاد کشور است. در حال حاضر اقتصاد ایران به هیچ عنوان به شوک نیازی ندارد و باید با تمام قوا به سمتی حرکت کنیم که چنین آسیب هایی به اقتصاد کشور وارد نشود. انچه در مورد بورس رخ می دهد دو اتفاق است. اولا که اثرات روانی توافق منجر به رشد شاخص می شود و دوما اینکه امیدواری به بهبود وضعیت صنایع در نیمه دوم امسال کمک می کند تا وضعیت بورس بازهم به سمت مثبت حرکت کند.
در مورد صنایع خاصی پیش بینی رونق می کنید؟
به طور حتما در تمامی صنایع کشور به دلیل امکان دسترسی به بازارهای جهانی و مبادلات مالی بهتر اتفاقات مثبتی رخ می دهد. اما به طور خاص اینطور نیست که طی یک شب یا مثلا چند هفته ناگهان همه چیز در اقتصاد ایران دگرگون شود. پیش از این هم اشاره کردم اکنون وظیفه ما این است که با رشد سرمایه گذاری به سمت رفع موانع کسب و کار برویم. قبل از این هم بخشی از مشکلات کلیدی ما داخلی بود. بنابراین نباید تمام توجه خودمان را معطوف به این نکته کنیم که تحریم ها رفع شده و حالا همه چیز خود به خود درست می شود. در حال حاضر مسولیت ما سنگین تر هم شده است.
منبع: خبر آنلاین
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پادشکنندگی: کلید موفقیت پایدار در کسبوکارها
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
چرا اشتیاق سازمانی مهم است ؟ + فیلم
اشتیاق سازمانی یا دلبستگی کارکنان یکی از مهمترین مواردی است که می تواند بر روی عملکرد و بهره وری سازمانی و نیز نشاط سازمانی اثر گذار باشد .
چطور می توانیم اشتیاق سازمانی را بیشتر کنیم؟ چرا دلبستگی کارکنان کم می شود ؟
مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای کوچک
مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای کوچک یکی از مباحثی است که معمولا مورد غفلت قرار میگیرد . در حالی که اتفاقا شرکت ها و کسب و کارهای کوچک اتکای بیشتری به سرمایه های انسانی شان دارند.
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید