ماجرای FATF چه شد ؟
ماجرای fatf چیست ؟
این روزها همه جا صحبت از ماجرای fatf است و بعضى تاثیر عدم پیوستن ایران به FATF بر اقتصاد ایران را حتى فراتر از تحریم هاى آمریکا مى دانند. اما FATF چیست که اینقدر مهم شده است :
FATF یا گروه ویژه اقدامات مالی فقط و فقط یک سازمان غیردولتی است که سیاست ها و استانداردهای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را وضع کرده و ارتقاء می دهد. این سازمان در سال ١٩٨٩ تاسیس شده و مقر آن در پاریس است .
هم اکنون ١٩٨ کشور جهان بصورت مستقیم یا از طریق گروه های نه گانه منطقه ای در FATF عضویت دارند. از این بین ۳۷ کشور صاحب اقتصادهای بزرگ و توسعه یافته عضو سازمان اصلی هستند.
FATF در سال ۲۰۱۲ چهل و نه توصیه را به عنوان استانداردهای این سازمان برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم ابلاغ کرد که کشورهای عضو موظف شدند یا قوانینی برای رعایت این توصیه ها تصویب کنند و یا قوانین فعلی خود را ارتقاء دهند.
ماجرای fatf همه کشورهاى جهان را بر اساس پایبندى به این توصیه ها به ۴ دسته استاندارد، در حال پیشرفت، غیرهمکار و لیست سیاه دسته بندى می کند.
FATF از بین همه کشورهای جهان ٩ کشور را در طى سالهای اخیر به دلیل عدم پایبندى به استانداردهای جهانى مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در لیست سیاه قرار داده است و ایران در همه سالهای اخیر در صدر این لیست بوده است .
FATF از بین ٩ کشور عضو لیست سیاه ، ٢ کشور کره شمالی و ایران را در جایگاهى فراتر از لیست سیاه قراره داده و توصیه شده است علیه آنها «اقدامات متقابلانه» انجام شود.
امروزه استانداردهای FATF و نظر این سازمان درباره سطح پایبندى کشورها به این استانداردها، به عنوان یکى از مهمترین پیش نیازهای ارائه هرگونه ارتباط و ارائه خدمات بانکى و اعتباری و مالی از سوى بانک ها و موسسات مالی به دیگر کشورها است .
در سال ٢٠١۶ دولت آقای روحانى توانست FATF را راضی کند تا یک ضرب العجل به ایران داده تا توصیه های ۴٩ گانه این سازمان را در کشور عملیاتى کرده و در عوض FATF بطور موقت حضور ایران از لیست سیاه را تعلیق کند .
این ضرب العجل تاکنون دو بار از سوى FATF تمدید شده و ضرب العجل نهایی کمتر از چند هفته دیگر به پایان مى رسد.
ماجرای fatf این است که ایران براى خروج از لیست سیاه باید قوانین داخلی خود در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را بر اساس کنوانسیون های جهانى AML و CFT اصلاح و عملیاتى نماید .
در صورت عدم پیوستن ایران به سازمان FATF در طى فرصت باقى مانده و حضور دوباره ایران در لیست سیاه، عملا ارائه هرگونه خدمات و ارتباطات مالی و بانکى و پولی از سوى بانک های جهانى با بانک های ایرانى ناممکن شده و کشور عملا در یک تحریم تمام عیار بانکى جهانى فراتر از تحریم های آمریکا قرار خواهد گرفت.
دکتر سیامک قاسمى |نوزدهم شهریور ١٣٩٧
نقل از : کانال تلگرام موسسه بامداد
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات: 1
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
ناهماهنگی شناختی چیست؟ راههای کاهش ناهماهنگی شناختی
ناهماهنگی شناختی (تعارض شناختی) برای توصیف ناراحتی ذهنی استفاده میشود که ناشی از داشتن دو اعتقاد، ارزش یا نگرش متضاد با اعمال و واقعیت های بیرونی استفاده می شود. ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد حس رنجش روحی درونی می شود ، تصمیم گیری های ما را ضعیف و بهره وری مان را در زندگی شخصی و حرفه ای کم می کند .
چرا اشتیاق سازمانی مهم است ؟ + فیلم
اشتیاق سازمانی یا دلبستگی کارکنان یکی از مهمترین مواردی است که می تواند بر روی عملکرد و بهره وری سازمانی و نیز نشاط سازمانی اثر گذار باشد .
چطور می توانیم اشتیاق سازمانی را بیشتر کنیم؟ چرا دلبستگی کارکنان کم می شود ؟
مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای کوچک
مدیریت منابع انسانی در کسب و کارهای کوچک یکی از مباحثی است که معمولا مورد غفلت قرار میگیرد . در حالی که اتفاقا شرکت ها و کسب و کارهای کوچک اتکای بیشتری به سرمایه های انسانی شان دارند.
بررسی تاثیرات اختلال و کندی دسترسی به اینترنت بر کسب و کارها
فیلترینگ و کسب و کارهای اینستاگرامی موضوعی است که این روزها دغدغه های بسیاری را ایجاد کرده است . بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی از فیلترینگ به شکلی جدی آسیب دیده اند . در این شریط چه باید کرد؟
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
آیا کاپیتولاسیون مدرن به ایران تحمیل می شود؟
ماجرای FATF به زبان ساده / اینفوگرافی
شواهد نشان میدهد که اف ای تی اف معاهدهای است بدتر از برجام، که عربستان و اسرائیل را ناظر بر کارهای ایران میکند.همان آفتاب برجامی که اکنون دولتمردان و اصلاحطلبان از صحبت کردن از آن کراهت دارند.
http://www.daneshjonews.ir/module/news/97156/
سلام دوست عزیز ضمن احترام به نظر شما .
به نظر می رسد نه از ترکمنچای به اندازه ی کافی می دانید نه از ماجرای FATF .
لطفابرای مطالعه درمورد مواردی که تخصصی است از مراجع تخصصی استفاده کنید . سایت دانشجو نیوز که به عنوان مرجع ارسال کرده اید یک رسانه ی جو ساز کاملا سیاسی است . نه برایش ملاک علم است نه منافع ایران . بخاطر این به این بازی های سیاسی دامن نزنید .و حداقل با دانش کافی درمورد مسائل قضاوت بفرمایید نه با بر بازی رسانه ای که متاسفانه معلوم نیست هدفش چیست و تامین اهداف چه گروهی مد نظرش است .