هوش مالی چیست ؟ – معرفی کتاب
کتاب هوش مالی رابرت کیوساکی یکی از مهمترین مراجع برای کسانی است که علاقمند است هوش مالی خودشان را تقویت کنند . رابرت کیوساکی که نویسنده کتاب پدر پولدار پدر بی پول هم هست و قبلا با نوشتن آن کتاب مشهور شده بود در این کتاب به شکلی شفاف در مورد قوانین موفقیت و کسب ثروت صحبت می کند .
درسهای مالی رابرت کیوساکی کمک می کند که سرنوشت مالی خودتان را تغییر دهید .
کتاب “هوش مالی” یکی از مشهورترین آثار رابرت کیوساکی است که در آن او دربارهٔ اصول مالی و سرمایهگذاری صحیح مینویسد. در این کتاب، کیوساکی از طریق داستانی غیر رسمی، مفاهیم پایهای مالی را بیان میکند و به خوانندگان نشان میدهد چگونه میتوانند ثروتمند شوند.
مهمترین مفهومی که در این کتاب تاکید شده است، این است که برای تحقق موفقیت مالی، باید به جای کار کردن برای پول، پول را برای خود کاراندازی کرد. کیوساکی ایدهآل سرمایهگذاری در داراییهایی که درآمد پایداری ایجاد میکنند (مانند املاک و مستغلات) و ترجیح ارائه میدهد به جای سرمایهگذاری در داراییهایی که درآمد ناپایداری دارند (مانند خرید سهام).
کیوساکی همچنین دربارهٔ اهمیت آموزشهای مالی در مدارس نیز صحبت میکند و بر این باور است که آموزشهای مالی باید از کودکی شروع شود تا افراد بتوانند بهترین تصمیمهای مالی را برای آیندهشان بگیرند.
این کتاب برای هر کسی که به دنبال تحقق موفقیت مالی و ثروتمندی در زندگی است، مفید اس
مهمترین مواردی که رابرت کیوساکی در این کتاب به آن پرداخته است عبارتست از :
1.درک خودتان را از ثروتمند شدن تغییر دهید . اگر می خواهید از نظر مالی جایگاه بهتری داشته باشید نیاز است که اطلاعات خودتان را افزایش دهید . بینش و طرز فکر شما و سپس مهارتها و دانشهای شما است که مشخص می کند شما چقدر ظرفیت ثروتمند شدن دارید . اگرذهن ثروتمند داشته باشید توان خلق پول شما بیدار می شود.
2.نمی توانم را کنار بگذارید . شما هیچ محدودیتی برای ایجاد درآمدهای عالی ندارد . آنچه مهم است این است که به دنبال چگونگی کسب در آمدهای عالی باشید .
3.برای پول کار نکنید . وارن بافت می گوید اگر نتوانید حتی در زمان خواب هم پول دربیارید ناچارید که تا زنده هستید به دنبال پول بدوید. اگر شما هوش مالی خودتان را ارتقا بدهید پول برای شما کار می کند .و رابرت کیوساکی معتقد است اگر با سرمایه گذاری درست پولتان را قادر به پول در آوردن برای خودتان بکنید هم اصل پول برایتان حفظ می شود و هم سود خوبی برای شما ایجاد می شود .
4.کار برای دیگران را به شکل موقت پیگیری کنید . شما باید با شبکه سازی خلق ثروت کنید .
5.دارایی جمع کنید و از حسابداری مدرن دانش کافی کسب کنید . در این صورت دارایی های درست تهیه می کنید . به جای جمع آوری کردن بدهی شما جایی سرمایه گذاری می کنید که بتوانید از آن سود یا دارایی دیگر کسب کنید .
6.معلول مالی نباشید !یعنی چرخه معیوب کار بیشتر برای در آمد بیشتر برای مخارج بیشتر را درک کنید و در آن گرفتار نباشید .
7. هزینه های خودتان را بخوبی مدیریت کنید . نگذارید با افزایش در آمد شما هزینه ها خود به خود و بدون کنترل و مدیریت افزایش پیدا کنند .
8.تا حد امکان در دام بدهی های بیهوده گرفتار نشوید .
9.تفاوت بین شغل و کسب و کار را بخوبی درک کنید . کسب و کار یعنی ایجاد جریان در آمدی
10.برای بیشتر پول بدست آوردن حتما نباید بیشتر کار کرد . حتی اگر بیشتر در آمد داشته باشیم اگر قوانین مالی و هوش مالی را ندانیم عملا فقیر خواهیم ماند .
«املاک و مستغلات، سهام، صندوقهای سرمایهگذاری و مواردی از این دست نیستند که شما را ثروتمند میکنند، بلکه اطلاعات، دانش، خرد، فوتوفن و هوش مالی است که فرد را ثروتمند میسازد.»
-رابرت کیوساکی
دربخشی از کتاب هوش مالی چنین آمده است :
وقتی پنج ساله بودم برای یک عمل جراحی فوری، به سرعت به بیمارستان انتقال داده شدم. تا آنجا که می دانم عفونت شدیدی در گوش هایم داشتم که از وخیم شدن آبله مرغان ایجاد شده بود. گرچه تجربه ترسناکی بود، اما خاطره خوبی از پدر، برادر کوچکتر و دو خواهرم دارم که پشت پنجره بیمارستان ایستاده بودند و در حالی که تازه به هوش آمده و در حال استراحت بودم، برایم دست تکان می دادند. مادرم آنجا نبود. او در خانه بستری بود و با قلب ضعیفش مدارا می کرد.
در طول یک سال، برادر کوچکترم به علت سقوط از یک بلندی در درون گاراژ و ضرب دیدگی از ناحیه سر به بیمارستان منتقل شد. خواهر کوچکترم نفر بعدی بود که برای عمل جراحی بر روی زانویش به بیمارستان رفت. و کوچکترین عضو خانواده یعنی خواهرم «بت» در حالی که نوزاد بود نوعی بیماری شدید پوستی داشت و بیماری اش دکترها را کاملا گیج کرده بود.
سال سختی برای پدرم بود و از میان شش عضو خانواده، او تنها فردی بود که درگیر هیچگونه مشکل پزشکی نشد. خبر خوب این است که همه ما سلامتی خود را به دست آوردیم و در صحت و سلامت به زندگی خود ادامه دادیم. خبر بد این بود که رسیدهای هزینه های پزشکی یکی پس از دیگری به دستمان می رسید. پدرم شاید به ظاهر در آن سال مریض نشد، اما با مشکل فلج کننده ای روبرو بود که همان بدهی های کمرشکن معالجات بود.
در آن زمان پدرم دانشجوی دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه هاوایی بود. او در مدرسه بسیار باهوش بود و مدرک کارشناسی خود را تنها در مدت دو سال اخذ کرده بود. او آرزو داشت که روزی به عنوان استاد در دانشکده مشغول تدریس شود. اما با خانواده ای شش نفره، اقساط مربوط به رهن، و صورت حساب های سنگین پزشکی، رویایش را به فراموشی سپرد و به عنوان معاون رئیس آموزش و پرورش شهر کوچک هیلو در جزیره بزرگ هاوایی مشغول به کار شد. تنها از این طریق بود که او توانست خانواده را از جزیره ای به جزیره دیگر منتقل کند و حتی مجبور شد تا از پدرش مبلغی پول قرض کند. این مدت، زمان بسیار سختی برای او و خانواده ما بود.
گرچه پدرم به موفقیت های بزرگی در حرفه خود نائل گشت و در نهایت مدرک دکتری خود را اخذ کرد، اما تصور می کنم رویای او مبنی بر استاد دانشگاه شدن تا روزهای آخر عمرش، فکرش را همچنان مشغول کرده بود. او همیشه می گفت: «وقتی شما بچه ها به سر خانه و زندگی خود بروید، من به دانشکده بر می گردم و به کاری که به آن عشق می ورزم یعنی تدریس مشغول می شوم»
به هر حال، به جای تدریس او نهایتا معاون آموزش ایالت هاوایی شد که پستی اداری محسوب می شد و پس از آن برای احراز پست «معاون فرماندار» نامزد شد، اما در انتخابات شکست خورد. در سن پنجاه سالگی او به ناگاه شغل خود را از دست داد. کمی پس از انتخابات، مادرم به علت بیماری قلبی در سن چهل و هشت سالگی از دنیا رفت. پدرم هرگز نتوانست با این فقدان کنار بیاید.
مشکلات مالی یکبار دیگر خانواده را در بر گرفت. پدر که در آن زمان شغلی نداشت تصمیم گرفت تا پس انداز بازنشستگی خود را برداشته و مجوز یک شرکت بستنی سازی را خریداری کند. او تمام پول خود را در این راه از دست داد.
با بالاتر رفتن سنش، پدرم احساس می کرد که از هم دوره هایش عقب افتاده است، زیرا دوران کاری او به سر رسیده بود. او با از دست دادن شغلش به عنوان رئیس آموزش و پرورش، هویت خود را از دست رفته می دید. با اندیشیدن به همکلاسی های ثروتمندش که بر خلاف او، شغل آزاد و کسب و کار را به آموزش ترجیح داده بودند، عصبانی تر می شد. اغلب با لحنی انتقاد آمیز می گفت: «زندگی ام را وقف آموزش بچه های هاوایی کردم و در نهایت چه چیز عایدم شد؟ هیچ. همکلاسی های پرنفوذ من ثروتمندتر شدند و من به چه چیزی رسیدم؟ هیح»
هرگز متوجه نمی شوم که چرا او برای تدریس به دانشگاه باز نگشت. فکر می کنم به این خاطر بود که او به سختی تلاش می کرد تا به سرعت ثروتمند شود و زمان از دست رفته را جبران کند. او با دنبال کردن معاملات ناموفق و وقت تلف کردن با کلاهبرداران چرب زبان از لحاظ روحی صدمه می دید. هیچکدام از داد و ستدهای مخاطره آمیز او که در جهت یک شبه ثروتمند شدن صورت می گرفت به موفقیت منجر نشد.
اگر چند شغل متفرقه و همچنین بیمه تامین اجتماعی پدر نبود، چه بسا او مجبور می شد تا در خانه یکی از بچه هایش زندگی کند. چند ماه پیش از آنکه پدر در سن هفتاد و دو سالگی به علت سرطان فوت کند، من را کنار خود کشاند و از بابت اینکه چیزی برای بچه هایش به ارث نگذاشته است عذرخواهی کرد.
در بخش دیگری از کتاب آمده است که :
- مشکل ، پول کافی نیست.
پدر فقیر من در تمام طول عمر خود از مشکلات مالی رنج می برد. مهم نبود که چقدر پول در می آورد زیرا مشکل او «پول کافی» نبود. عدم توانایی او در حل آن مشکل، درد بزرگی را برای او ایجاد کرده بود که تا زمان مرگ با او همراه بود. او هم از لحاظ کاری و هم در مورد پدر بودن به گونه ای اسف بار احساس بی لیاقتی می کرد
با توجه به تعلق او به جامعه فرهنگی و دانشگاهی، تمام تلاشش را کرد تا مشکلات مالی را نادیده بگیرد و زندگی خود را وقف انگیزه ای برتر از پول کند. او تمام تلاش خود را کرد تا تاکید کند که پول اهمیتی ندارد، در حالی که در حقیقت پول از اهمیت زیادی برخوردار بود. او انسانی بزرگ، همسر و پدری بسیار خوب و معلمی برجسته بود، با این حال پول بود که حکم فرمایی می کرد و به آهستگی و به گونه ای غم انگیز روح او را تا پایان آزار داد و همین پول بود که معیار او برای سنجش زندگی اش قرار گرفت. و در نهایت، با وجود هوش سرشاری که داشت هرگز نتوانست مشکلات مالی اش را حل کند.
فرق زیادی بین کسب درآمد باثروتمند شدن وجود دارد .
کتاب “هوش مالی” (Financial Intelligence) نوشتهی رابرت کیوساکی (Robert Kiyosaki) به عنوان یکی از کتب معروف در زمینه مالی و سرمایهگذاری است.
در این کتاب، رابرت کیوساکی تلاش میکند تا خوانندهها را با مفهوم هوش مالی آشنا کند و نکات کلیدی را در مورد مدیریت مالی، سرمایهگذاری و دستیابی به ثروت به آنها آموزش دهد.
اهمیت آموزشهای مالی: کتاب به تأکید بر اهمیت آموزشهای مالی در سیستم تعلیم و تربیت واقعی میپردازد و اینکه چرا این آموزهها در مدارس رسمی آموزش داده نمیشوند.
- درآمد و هزینه: کتاب توجه به اهمیت تعادل بین درآمد و هزینه میکند و به خواننده میآموزد که چگونه باید هزینهها را کاهش دهند و درآمد خود را افزایش دهند.
- سرمایهگذاری: کیوساکی به خوانندهها نشان میدهد که چگونه میتوانند پول خود را به خانه، کسب و کار، و سرمایهگذاریهای مختلف منتقل کنند تا ثروت خود را افزایش دهند.
- ریسک و مدیریت ریسک: کتاب به اهمیت درک و مدیریت ریسک در سرمایهگذاری و کسب و کار اشاره میکند.
- ثروت و اهداف مالی: کیوساکی در کتاب توضیح میدهد که چگونه میتوانید اهداف مالی خود را تعریف کنید و به دنبال دستیابی به آنها بروید.
- مهارتهای کارآفرینی: کتاب به مهارتهای کارآفرینی و تواناییهای مورد نیاز برای راهاندازی و مدیریت کسب و کارها اشاره میکند.
“هوش مالی” به طور کلی تلاش دارد تا خواننده را با مفهوم هوش مالی آشنا کند و او را به بهترین شکل ممکن برای مدیریت مالی و دستیابی به ثروت آماده کند. این کتاب از نظر کارآفرینان و افراد علاقهمند به سرمایهگذاری و مدیریت مالی بسیار مفید است.
در بخشی دیگر از این کتاب ارزشمند آمده است :
– پول بسیار زیاد
پدر پولدار من که آموزش نکات مربوط به پول را از سن ۹ سالگی برای من آغاز کرد، نیز مشکلات مالی خودش را داشت. او مشکلات مالی خود را به گونه ای متفاوت از پدر فقیرم حل کرد. او اذعان داشت که پول موضوع بسیار مهمی است و از آنجا که این نکته را دریافته بود، تمام تلاش خود را کرد تا در هر فرصتی هوش مالی خود را افزایش دهد. این امر برای او به این معنا بود که با مشکلات مالی اش به طور مستقیم روبرو شده و از این فرآیند درس بگیرد. پدر پولدارم از لحاظ تحصیلی به اندازه پدر فقیرم با ذکاوت نبود، اما از آنجا که مشکلات مالی اش را به گونه ای متفاوت حل کرد و هوش مالی اش را افزایش داد، مشکل او داشتن پول بسیار زیاد بود.
با داشتن دو پدر که یکی پولدار و دیگری فقیر بود، آموختم که چه پولدار و چه فقیر، همه ما درگیر مشکلات مالی هستیم.
کیوساکی میگوید:
«با آموزشهای «پدر ثروتمند» فهمیدم که باید هرچه سریعتر انتخاب کنم میخواهم زندگیام را بر مبنای مقیاس موفقیت چه کسی بنا کنم؟ آیا میخواهم مسیر کارمندی را دنبال کنم و موجب ثروتمندترشدنِ شخص یا اشخاص دیگری شوم یا مسیر «پدر ثروتمند» را در پیش بگیرم؟ من مسیر دوم را انتخاب کردم».
در انتها باید تأکید کرد برای ثروتمند شدن، خودتان را به دل چالشها بیاندازید. آگاهانه با مشکلات روبهرو شوید، حلشان کنید و از آنها درس بگیرید. اگر پیش از ورود به مسیر ثروتمندشدن، دانش مالیتان را افزایش دهید، احتمال اشتباه را پایین میآورید و با هزینه، انرژی و صرف زمان کمتری به موفقیت میرسید؛ زیرا ثروت حقیقی شما، آگاهی شماست
نام کتاب : هوش مالی چیست؟ – بر گرفته از خاطرات رابرات کیوساکی- کتاب : هوش مالی خود را افزایش دهید.
برای تهیه کتاب چاپی هوش مالی نوشته رابرت کیوساکی از طریق اینترنت به اینجا مراجعه کنید .
برای تهیه نسخه صوتی کتاب هوش مالی رابرت کیوساکی می توانید به اینجا مراجعه کنید .
در حوزه مالی شخصی و خلق ثروت، رابرت کیوساکی به یک نام آشنا تبدیل شده است. کیوساکی که به خاطر بینش های عملی و تفکر برانگیز خود مشهور است، چندین کتاب نوشته است که زندگی میلیون ها نفر را متحول کرده است. از کتاب پیشگامانه «پدر پولدار پدر فقیر» تا روشنگر «ربع جریان نقدی» و جامع «راهنمای پدر پولدار برای سرمایه گذاری»، مشارکت های ادبی کیوساکی به سنگ بنای کسانی تبدیل شده است که به دنبال استقلال مالی هستند.
این کتابها فراتر از توصیههای مالی سنتی هستند و در ذهنیت و استراتژیهای مورد نیاز برای حرکت در دنیای پیچیده پول و سرمایهگذاری تحقیق میکنند. کیوساکی با حکایات مرتبط و توضیحات روشن، خوانندگان را با دانش و ابزارهایی مجهز می کند تا پتانسیل مالی واقعی خود را باز کنند. چه یک تازه کار به دنبال سواد مالی باشید یا یک سرمایه گذار باتجربه که قصد دارد ثروت خود را افزایش دهد، بهترین کتاب های رابرت کیوساکی راهنمایی ارزشمندی در مسیر آزادی مالی ارائه می دهد.
فهرست بهترین کتاب های رابرت کیوساکی:
پدر پولدار پدر فقیر
ربع جریان نقدی پدر ثروتمند
راهنمای پدر ثروتمند برای سرمایه گذاری
iQ مالی خود را افزایش دهید
جوان بازنشسته شوید، ثروتمند بازنشسته شوید
مدرسه کسب و کار
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات: 3
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
هفت پیشنهاد اصلی پروفسورسعیدخزایی برای آینده اقتصادی کسب وکارها در سال ۱۴۰۳
آینده اقتصادی کسب و کار ها یکی از مواردیست که پیوسته از سوی مدیران و رهبران هوشمند پیگیری می شود تا بتوانند در سناریوها و برنامه ریزی های آینده آن آماده شوند.
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
تحلیل هزینه – فایده چیست ؟
تحلیل هزینه – فایده روشی نظام مند برای تخمین زدن نقاط قوت و ضعف گزینه های مختلف و انتخاب و تصمیم گیری بین آنها باشد .
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید