۱۴ ویژگی افراد با هوش هیجانی بالا
حتما تا به حال این سوال برای شما ایجاد شده است که چرا بعضی افراد در زندگی شخصی و کاری خود به موفقیت های زیادی دست پیدا می کنند. علت این موفقیت ها می تواند هوش هیجانی بالا باشد.
هوش هیجانی ( EQ یا EI ) یعنی توانایی تشخیص و مدیریت هیجانات و احساسات خود و دیگران. که معمولا شامل موارد زیر است:
– آگاهی هیجانی که توانایی شناخت هیجانات و احساسات خود و دیگران است.
– توانایی کنترل هیجانات و احساسات و استفاده از آنها برای موقعیت های مختلف مثلا حل مساله
– توانایی مدیریت احساست خود، مثل توانایی آرام شدن حین ناراحتی.
اگر می خواهید هوش هیجانی خود را بسنجید یا آن را تقویت کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید و با ویژگی های افراد با هوش هیجانی بالا آشنا شوید.
۱- کمال گرا نیستند.
کمال گرایی می تواند مانعی برای انجام وظایف و رسیدن به اهداف باشد. فرد کمال گرا در شروع به کار دچار مشکل می شود، کارهایی که باید انجام دهد را به تعویق می اندازد و همیشه به دنبال پاسخی برای مساله است، حتی وقتی هیچ پاسخی وجود ندارد. افراد با هوش هیجانی بالا می دانند که در وظایف و اهداف حد کمال وجود ندارد و با اطلاع از این موضوع به سوی اهداف خود حرکت می کنند. آنها وقتی دچار اشتباه می شوند، از اشتباه خود درس می گیرند و راه های جدیدی را امتحان می کنند.
۲- بین کار و زندگی تعادل ایجاد می کنند.
کار مداوم و عدم مراقبت از خود موجب افزایش استرس و آسیب رسیدن به سلامت و زندگی فرد می شود. افراد با هوش هیجانی بالا می دانند چه زمانی وقت کار است و چه ساعاتی را باید به زندگی شخصی و مراقبت از سلامت خود اختصاص دهند. آنها می دانند به خوبی میتوانند تعادل بین کار و زندگی ایجاد کنند.
۳- تغییر را می پذیرند.
افراد با EQ یا EI بالا بجای ترس از تغییر، آن را بخشی از زندگی می دانند. ترس از تغییر مانع موفقیت است. انها خودشان را با تغییرات وفق می دهند و همیشه برای تغییر برنامه دارند.
۴- تمرکز دارند.
افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند می توانند با تمام حواس خود وظایفشان را انجام دهند و به راحتی با اتفاقاتی که در محیط اطارفشان رخ می دهد، تمرکز خود را از دست نمی دهند.
۵- دلسوز هستند.
درک دیگران، ابراز همدردی و کمک به دیگران از اجزای ضروری هوش هیجانی هستند. به علاوه دلسوزی در افراد با EQ بالا منجر به کنجکاوری می شود که در نهایت باعث می شود این افراد وقتی فرد جدیدی را می بینند از او سوالات زیادی می پرسند.
۶- از توانایی ها و ضعف های خود اطلاع دارند.
افرادی که EI بالایی دارند می دانند در چه کارهایی خوب عمل می کنند و در چه کارهای ضعف دارند. آنها همچنین می دانند چطور از توانایی هایشان استفاده کنند و نقاط ضعف خود را در صورت امکان بهبود ببخشند.
۷- دارای قدرت خودانگیزشی هستند.
آیا در دوران بچگی سخت کوش و بلند پرواز بودید و بدون توجه به اینکه در پایان کار به شما جایزه ای تعلق می گیرد با انگیزه زیاد برای رسیدن به هدف تلاش می کردید؟ خود انگیزشی ویژگی دیگر افرادی است که هوش هیجانی بالایی دارند.
۸- آنها در گذشته نمی مانند.
افرادی که از هوش هیجانی بالایی برخوردار هستند، به علت تفکر در فرصتهایی که در آینده وجود دارد، زمانی برای فکر کردن به گذشته ندارند. آنها اجازه نمی دهند بار منفی اشتباهات گذشته انرژی کنونی آنها را بگیرد. اهل کینه ورزی و لجاجت نیستند.
۹- مثبت گرا هستند.
افراد با هوش هیجانی بالا زمان و انرژی خود را صرف حل مساله می کنند. بجای توجه به نکات منفی، آنها بخش مثبت یک موضوع و مواردی که در کنترل آنهاست تمرکز می کنند. بعلاوه آنها وقتشان را با افراد مثبت می گذرانند، نه افرادی که دائما شکایت می کنند.
۱۰- مرزهای خود را مشخص می کنند.
درحالیکه ممکن است افرادی با EI بالا به علت مودب بودنشان، انسان های مطیعی بنظر برسند، اما در حقیقت آنها توانایی این را دارند که مرزهای خود را مشخص کنند. برای مثال، آنها می دانند چطور به دیگران نه بگویند. آنها می دانند که با نه گفتن هم از استرس به علت ایجاد مشغله و تعهدات جدید جلوگیری می کنند و هم برای انجام تعهدات قبلی خود زمان و انرژی لازم را حفظ خواهند کرد.
۱۱- به همکار یا همیار خود قدرت می بخشند.
داشتن یک شریک یا همکار مناسب برای رسیدن به تعادل احساسی بسیار ضروری است. آن فرد باید بتواند شما را ثابت قدم نگه دارد، از شما تعریف کند و به شما قدرت بدهد و شما هم در مقابل این کارها را برای او انجام دهید.
۱۲- خوب گوش می دهند.
افرادی که دارای هوش هیجانی بالا هستند در ارتباط با دیگران ابتدا به خوبی به صبحت های طرف مقابل گوش میدهند. آنها دارای مهارت خوب گوش دادن هستند.
۱۳- به یک راه حل اکتفا نمی کنند.
افرادی که EQ بالایی دارند با استفاده از حس کنجکاوی و مهارت گوش دادن خود، به دنبال یافتن راه حل های گوناگون برای یک مساله هستند.
۱۴- خشم خود را کنترل می کنند.
خشم ذاتا یک احساس منفی نیست، اما باید کنترل و تبدیل به یک اقدام مناسب شود. افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، به خوبی می توانند خشم خود را کنترل کنند و از آن به نحو احسن استفاده کنند.
منابع:
Characteristics of People With High Emotional Intelligence
Qualities of People With High Emotional Intelligence
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 3.3 / 5. تعداد نظرات: 25
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تمام آنچه باید درمورد اهمال کاری بدانیم.
اهمال کاری ، دلایل و راهکارهای عملی آن . یک گزیده عالی از تمام آنچه بایددر مورد اهمال کاری بدانیم در این مقاله گرد آوری شده است .
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
10 مهارت برتر و ضروری برای سالهای آینده
مجمع جهانی اقتصاد در سالهای مختلف نتیجه پژوهش هایش را برای لیست کردن مهارتهای ضروری برای سالهای آینده منتشر می کند لیست 10 مهارت برتر که افراد و سازمانها در سال 2025 به آنها نیاز دارند، یکی از مهمترین منابع برای کسانی است که علاقمند هستند مهارتهای به روز را برای خود و سازمانشان ایجاد کرده باشند .
تحول فردی چگونه می تواند بهره وری فردی و سازمانی را افزایش دهد ؟
تحول فردی، فرآیندی پویا و منحصر به فرد برای گسترش آگاهی است که به موجب آن افراد به طور انتقادی از دیدگاههای قدیمی و جدید خود آگاه میشوند و انتخاب میکنند که این دیدگاهها را در یک تعریف جدید از خود ادغام کنند.
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
روش ایجاد لیستهای کاری قابل انجام
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید