مشکل در استخدام و ارتباط با منابع انسانی
0
(0)
سلام
امیدوارم در گرمای این روزها شاد و سر زنده باشید.
این روزها با گرم شدن هوا تراکم کار مه پاش ما بالا گرفته به طوری که اصلا قابل پیش بینی نبود.
برای اینکه بتونم تقاضای بازارو پوشش بدم تو روزنامه آگهی زدم و نیرو گرفتم.
اما مشکلاتی که الان دارم…
مورد اول:
اجازه بدین آقا رسول صداش کنیم
حقوق پیشنهادیش ۱۲۰۰ بود که قبول کردم و گفتم یک بار بیاید سر پروژه تا کارو ببینید.
ایشون تا ظهر سر پروژه بودن که توی قراردادی که حرفامونو تو گوشی ضبط کردم این موارد مطرح و تایید شد.
۱- حقوق ماهی ۱۲۰۰
۲- کرایه به ازای هر کیلومتر وقتی ماشین بیارید ۳۰۰ تومان
۳- صبحانه و ناهار و شام وقتی در زمان کار باشد با عبدالملکی
۴- هروقت نخواستین بیاین دوهفته قبلش خبربدین
۵- بیمه نمیکنم ولی حق بیمه پرداخت میشه چون کار تا مرداد بیشتر نیست
چهارشنبه اس داده که من از فردا نمیام…
مورد دوم:
محمد آقا
حقوقشونو گفتم روزی هشتاد که ایشون گفت صد و آخرش شد روزی صد تومن. معرفش هم یکی از دوستانم بود.
دیروز گفت من گفتم روزی صد ولی شما باید جمعه ها رو هم پرداخت کنی.چون هر روز کار هست جمعه ها هم باید پرداخت شه و من قبول نکردم.
و محمد آقا گفت پس بهت خبر میدم که میام یا نه.
مورد سوم
آقا تقی
گفت روزی ۵۰ و قبول کردم. روز دوم کار درخواست مساعده کرد و قبول کردم.
همینجوری سه روز یک بار پول میخواست و من هم تقریبا تا مرز طلبش بابت حقوق پرداخت کردم.
چند وقت یکبار اس میداد که پسر ۱.۵ سالم رودش پیچیده و باید ببرمش بیمارستان و نمیتونم بیام سر کار.
یک روزم اس داد دعوا کردم و بازداشتگاه هستم. در اولین فرصت میام سر کارو …
دوشنبه ای که گذشت گفت یک میلیون برای عمل پسرم نیاز دارم و خدا از بزرگی کمت نکنه و … من هم پرسیدم پسرت کدوم بیمارستانه گفت بیمارستان رجایی تو قزوین.
تماس با بیمارستان گرفتم و گفتن همچین نامی بستری نیست.
ایشونم از وقتی اسم بیمارستانو بهم گفت دیگه بهم زنگ نزد و الان ۲۷ تومن بابت حقوقشطلب کاره.
مورد چهارم
حسین
پدر یکی از همکاری سابقم که به شدت دنبال کار بود.
گفتم حقوق گفت هر چی شما بگی.من برای پول کار نمیکنم.
گفتم باشه.
روز سوم کار بهم گفت دست فلانی کجه گفتم ای کاش اول به خودش میگفتی که نکن.
چند روز بعد گفت من رفتارم کارگر گونه نیست و میخوام کار کنم ولی بچه ها کارو طول میدن که زمان بگذره و گفتم به خودشون بگو.
بنده خدا حسین آقا از فاصله دومتری با کتف خورد زمین و مچش مو برداشت.
گفتم رانندگی میتونی گفت بله. وقتی اومد دیدم داره میلنگه و گفتم پات چی شده گفت کتفم درد میکنه. که متوجه شدم داره تمارض میکنه و …
مورد پنجم:
کاظم
گفت وزارت کاری و بعدش ماهی ۸۰۰ و آخرش روزی ۵۰ قبول کردم.
گفت پول پیش خونه میخوام و گفتم معادل حقوقت چک سر ماه میدم که بدی صاحب خونت.
همین الان زنگ زد که از فردا نمیام و من از ناراحتی برای اینکه تو تراکم سفارشایی که گرفتم باید دنبال نیرو باشم گفتم با شما مشورت کنم.
به نظرتون اشتباه من کجاست و چه کنم که با این پدیده مواجه نشم؟
سپاس
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نجات کسب و کار – دوره کاربردی رایگان
دوره رایگان نجات کسب و کار با بررسی و ارائه چک لیستی از عوامل موثر در کسبوکارها، کمک میکند تا به راهکارهایی برسیم که میتوان به کمک آنها، شرایط کسبوکار را بهتر کرد.
وبینار جلسه مشاوره گروهی – چالش های بازاریابی و فروش
وبینار جلسه مشاوره گروهی - چالش های بازاریابی و فروش - جلسه دوم ...
بهترین MBA مجازی کجاست
بهترین MBA مجازی کجاست خیلی از کسانی که دوره کارشناسی در زمینه های مختلف همچون...
برترین شرکت های مشاوره مدیریت در سال ۲۰۱۵
دنیا در حال دگرگونی است و بیشتر مشاورین، هنوز می خواهند برای شرکت "مک کنزی"...
چگونه به عنوان مشاور انتخاب نشدم
من مبین عباسپور دانش آموخته مدیریت هستم و تجربیات مختلفی در عرصه تجارت، بازاریابی و...
مشاوره – راه اندازی کسب و کار جدید
مشاوره راه اندازی کسب و کار سلام و خسته نباشید تا بحال بیشتر مطالب ارسالی...
9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
سلام،
چه کردی عزیز بزرگوار؟
نتیجه را اعلام کن،
تا تجربه شود برای دیگران
موفق باشید.
سلام
این مشکل از چند موضوع ناشی می شه که برخی هاش در اختیار شماست و می تونید حلش کنید.
۱- حتما نرخ حقوقی در محیط کاری خودتون رو بطور میانگین و حداقل و حداکثر در بازار کار در بیارید. حقوقی که به افراد پیشنهاد می دید بین ۱۰ درصد کمتر از حداکثر تا ۱۰ درصد بیش از حداکثر باشه تا به اندازه کافی وسوسه کننده باشه.
۲-حتما با نیروی کار قرار داد بنویسید به محض توافق و ازش یک کارت شناسایی یا حداقل کپی اش رو بگیرید به همراه یک سفته امضا شده با ضامن. تاکید میکنم کسی که دنبال کاره و آدم به درد بخوریه تعهد هم داره. لذا این کار رو انجام میده اگه بهتون اعتماد کنه. اما همه نمونه هایی که نوشتید حداقل تعهد کاری نداشتن حتی اگر آدم به درد بخوری بودند. لذا کسی که این بند رو انجام نده بهتره خودتون رو درگیرش نکنید. با این روال دیگه بعد از آغاز کار نمی تونه شما را معطل نگه داره و بهانه جویی کنه. کما اینکه در این صورت از طریق نقد کردن سفته اش می تونید خسارتتون رو بگیرید.
۳- اصولا شما در برخوردهاتون با افراد در نمونه هایی که نوشتید خیلی منعطف بودید. این مورد بسیار غلطه و فکر نکنید موجب تشکر نیروی کار میشه. اصولا نیروی کار شخصیت تشکر کنی نیست و همیشه غر میزنه. شما باید برخورد قاطع و محکم داشته باشید.. خیلی سعی نکنید خودتون رو خوش اخلاق نشون بدید. اینجوری نمیگن به به چه رئیس خوب و خوش اخلاقی. میگن چه آدم شل و ولی. راحت میشه ازش کولی گرفت!!! باید بپذیرید مشکلات کرامندانتون به شما و کار ربطی نداره. اگر کسی مریض شده باید اثبات کنه. اگر بهانه می گیره فورا باید توبیخ شه. خیلی بعیده از اول کار کسی یا مشکلی برای خودش یا بچش بوجود بیاد و این ها اغلب بهانه است. جدی باشید و محکم و در مورد قوانین کار منعطف نباشید. حتی قوانین رو در قرار داد حتما قید کنید و بنویسید در صورت عدم تبعیت از قوانین چه عواقبی متوجه فرد هست.
۴- اصولا اغلب بهانه هایی از این دست که نوشتید دروغه. افراد دارن جای دیگه دنبال کار می گردن و کار دیگری رو تست می کنن و به شما میگن مشکلی پیش اومده. همون اوقاتی هم که پیش شما بودن به کارفرمای دیگری داشتن می گفتن مشکلی پیش اومده. کار انجام ندادن و شروع نکردن با این تیپ افراد بهتر از معطل شدنه در روزهای آتی و چشم به راه موندن و خصوصا لطمه خوردن به خود شماست.
یا علی
با سلام و احترام
در خصوص بیان مساله بایستی دقت نظر بیشتری داشته باشید تا بتوان به لحاظ مدیریتی و راهبری منابع انسانی آنرا از زوایای مختلفی بررسی کرد اما چون معتقدم چالش های منابع انسانی بسیار با اهمیت بوده و در فضای مجاز و بدون مذاکره خضوری و آسیب شناسی علمی قابل حل نیست ممنون می شوم در وهله ی نخست اساسنامه شرکت خود را برای اینحانب ایمیل فرمایید و چنانکه چشم انداز ، بیانیه ماموریت و استراتژی منابع انسانی را برای شرکت طراحی تدوین و اجرا فرموده اید اینجانب را از مفاد ان مطلع سازید. ذر ضمن ممنون می شوم بفرمایید چه میزان با قانون کار و تامین اجتماعی آشنا هستید و به چه میزان با قوانین و مقررات موصوف آشنا هستید و اینکه آیا درشرکت شما راهبر منابع انسانی مجرب استخدام شده است یا خیر ؟ چه میزان به عوامل انگیزشی و خلاقیت کارکنان بها داده می شود و ایا امکان بازدید حضوری از شرکت شما وجود دارد؟ ممنون / سامرند داودی smdhred@gmail.co
با سلام و احترام
در خصوص بیان مساله بایستی دقت نظر بیشتری داشته باشید تا بتوان به لحاظ مدیریتی و راهبری منابع انسانی آنرا از زوایای مختلفی بررسی کرد اما چون معتقدم چالش های منابع انسانی بسیار با اهمیت بوده و در فضای مجاز و بدون مذاکره خضوری و آسیب شناسی علمی قابل حل نیست ممنون می شوم در وهله ی نخست اساسنامه شرکت خود را برای اینحانب ایمیل فرمایید و چنانکه چشم انداز ، بیانیه ماموریت و استراتژی منابع انسانی را برای شرکت طراحی تدوین و اجرا فرموده اید اینجانب را از مفاد ان مطلع سازید. ذر ضمن ممنون می شوم بفرمایید چه میزان با قانون کار و تامین اجتماعی آشنا هستید و به چه میزان با قوانین و مقررات موصوف آشنا هستید و اینکه آیا درشرکت شما راهبر منابع انسانی مجرب استخدام شده است یا خیر ؟ چه میزان به عوامل انگیزشی و خلاقیت کارکنان بها داده می شود و ایا امکان بازدید حضوری از شرکت شما وجود دارد؟ ممنون / سامرند داودی smdhred@gmail.com
در کل مباحث منابع انسانی چند حوزه اصلی دارد که شما عزیزان استاد من هستید در این حوزه و من صرفا درس پس میدهم، این پنج حوزه عبارتند از:
– جذب
– اجتماعی سازی
– توانمند سازی
– ارزیابی عملکرد
– جبران خدمت
ببینید در کدام حوزه ضعف دارید، به هر من در خدمت هستم
انشالله موفق باشید
این پدیده نشات گرفته از عوامل مختلف و پیچیده است:
اولا: کارجو نیازهای خود را مد نظر قرار میدهد، نه نیازهای شما را!
این نیاز میتواند میزان ریال دریافتی، پرستیژ کاری، سمت، قدرت و اختیار و … باشد. تعداد افرادی که در نسل جدید وارد بازار کار شدند اکثرا بدون کار از سمت خانواده ها حمایت شده اند و تا زمانی که مجبور نباشند کاری را انجام نمیدهند، بنابر این در مراحل مصاحبه نیازها را شناسایی کنید و وعده ها را براساس نیازها بدهید و یادتان باشد نیازی جدیدی را در ذهن طرف ایجاد نکنید. و نیازهای سازمان را شفاف و سطح بالا اعلام کنید.
دوم: سطح علمی ضعیف:
متاسفانه شاهد هستیم فارغ التحصیلان حتی دانشگاه های دولتی معتبر ، رسوبات علمی خوبی از دوره تحصیلی خود ندارند، از سویی دیگر بدلیل داشتن مدرک ، خود را با بهره وری کامل میدانند، در جلسه مصاحبه به کسانی که سواد کار را ندارند بفهمانید که برای خبره شدن راه بسیار دارند ولی راهی که تا امروز رفتید قابل تقدیر است، این مطلب کمک میکند تا واقعیت را به آنها بفهمانید و روی حق و حقوق بتوانید مانور خوبی بدهید، و یادآور میشوم نیرو بسیار زیاد است ولی نیروی خوب خیلی کم، در صورتی که نیروی خوبی را شناسایی کردید، شرایط همکاری را حتما فراهم نمایید.
سوم: شرایط اقتصادی کشور:
وضعیت بحران رکود بر هیچ کس پوشیده نیست، این بحران برای بنگاه های اقتصادی بدلیل گرفتن وام و… بحرانی تر است، اکثر کارجویان این مطلب را نمیبینند یا نمیخواهند که ببینند، ولی بایستی قبول کرد که سرانه هزینه ماهیانه یک خانوار تهرانی در ماه طبق آخرین بررسی cbi ، حداقل ٢/۵ میلیون تا ٣/۵ میلیون بسته به موقعیت اجتماعی است. این مطلب یعنی یک خانوار ۴ نفره بایستی برای داشتن یک زندگی نرمال ٣ میلیون درآمد داشته باشد. حال این درآمد بایستی از یک جایی تامین شود، یا یک بنگاه اقتصادی این هزینه را پرداخت میکند و انرژی فرد را در کامل در اختیار خود میگذارد، یا فرد را استخدام میکند با حقوق کمتر که فرد هنوز مشکلات هزینه ای خانوار خود را داراست، پس یا فرار از کار رسمی دارد ( من نمیتوانم با شما کار کنم) یا فرار از کار غیر رسمی دارد( در محل کار حضور دارد ولی تا ١٠ صبحانه میخورد، در حین کار معامله تلفنی انجام میدهد) ، اینکه کدامیک برای سازمان شما مناسب است ، بسته به تصمیم و شرایط سازمان است.
چهارم: مقایسه:
افراد حقوق و مزایای خود را با چند چیز مقایسه میکنند:
– حقوق و مزایای من در مقابل گذشته خودم
– حقوق و مزایای من در مقابل شغلهای هم رده خود در سازمان فعلی و خارجی
– حقوق و دستمزد من در مقابل سایر شغلها
– حقوق و دستمزد من در مقابل زحمتی که به نسبت سایرین میکشم
این مقایسه ها نهایتا به یک تصمیم گیری ختم میشود:
– ماندن و کار خوب کردن
– ماندن و کار ضعیف انجام دادن
– ماندن و در اولین فرصت رفتن
– رفتن
راه حل: سیستم جبران خود را به صورت امتیازی یا رتبه ای ببندید و سعی کنید به طرف بفهمانید که در حالت مقایسه ای شما وضعیت خوبی را برایش ایجاد کردید.
پنجم: شرایطی که دهه شصتی ها و دهه هفتادی ها در آن رشد یافتن ( نسلی پر توقع و تمایل به آسانسور نه پله های ترقی):
نسل قدیم بدلیل نبود برخی تکنولوژی ها میدانستند که بایستی قدری زحمت بکشن، اکثر ماشینها بدون کولر، اکثر ارتباطات سخت( نبود اینترنت، تلفن همراه) و شرایط جنگی کشور و مشکلات خاص خود!
اکثریت نسل قدیم بدلیل داشتن این مشکلات ، تلاش کردند تا در نسل بچه ها خود این مشکلات نباشد، شما میبینید که در نسل جدید، هر کسی که دانشگاه قبول میشود خواستار لپ تاپ، ماشین. و … است. ازدواج که میکنند جهیزیه کامل ، خانه و …
این اپی دمی در انجام کار نیز متبلور است.
راه حل: پیشنهادی قاطعانه برخورد کنی، کسانی که کاری باشند میمانند.
مسلما متغییرهای بسیار دیگری وجود دارد که در صورت تمایل از طریق ایمیل در خدمت شما هستم.
Vahidjahangard@yahoo.com
عبدالملکی جان سلام
چون تقریبا با کاری که داری انجام میدی و نحوه عملکردت آشنایی دارم این جوابو یرات می نویسم.
مدل تعریف حقوقت خیلی سلیقه ای به نظر میرسه. اگر یکی گفت هیچ چیز نمی خواد تو هم حتما چیزی بهش نمیدی بعد هم توقع داری که مثل ساعت برات کار کنه. در صورتی که باید یک اشل ثابت داشته باشی (حداقل برای تعیین پایه حقوق) و بخشی از حقوق رو هم به صورت شناور تعریف کنی که به متغیرهایی مثل دقت و کیفیت کار، سرعت اجرا، فاصله از مبدا و … رو پوشش بده. نیروی کار دائم در حال مقایسه خودش با همکاران و اطرافیانشه. اگر مدل تعیین حقوق خودشو متفاوت از بقیه ببینه اثراتش حتما حین اجرای کار دیده میشه.
به احتمال زیاد پرسنل اجرایی از ریز قیمت ها و مبلغ قراردادت با مشتری خبر داره. بنابراین دو دو تا چهار تا میکنه میبینه همه کارو داره اون انجام میده و این شمایی که ۵۰ تا ۷۰ درصد مبلغ قراردادت سود خالصه پس شرایط رو غیر منصفانه میبینه و … .
مهمترین نکته که احتمالا برات سخت ترین راه حله: دید بلند مدت داشته باش و قدر پرسنل موجود رو بدون. اگه نیروهای خوب و دلسوزتو حفظ کنی بیشتر پروژه هاتو ساپورت می کنن. کمی دست و دلبازی جای دوری نمیره.
سلام و وقت بخیر د
اول اینکه ریشه یابی کن. وقتی فردی دیگه نیومد حتما بعدش از هر طریقی که شده باید دلیلشو گیر بیاری که چرا حاضر نشده باهات کار رو ادامه بده
دوم اینکه عرف دستمزد مشاغلی که باهاش درگیر هستی را در بیار تا در مذاکرات ازش استفاده کنی
سوم همه مسائلی رو که با نیروهات تموم می کنی حتما بده خودشون بنویسن تاثیر گذاره.
چهارم رو رفتارت کار کن به نظر بیشتر باید رو علوم مدیریتی و نحوه تعامل برد برد وقت بذاری
پنجم نحوه انتخاب نیرو و محل تامین نیرو رو بازنگری کن. پارامتریک موضوعات انتخاب نیرو رو ببین و سعی کن در ابتدای ککار کاملا سخت گیر باشی اما در ادامه با تعاملی که باهاشون برقرار می کنی سعی کن کنترل های داخلی رو در نیروها تقویت کنی
ذهن اونها رو درگیر این موضوع کن که با مشکلات مواجه هستی
ی دیتا بیس درست کن تا در هر موقعی که وقت برای استخدام گذاشتی و چند تا گزینه داشتی و به اجبار یکیشونو انتخاب کردی بقیه رو بذار تو اون تا در موقعیت فورس ماژور استرس کمتری داشته باشی
موفق باشی
سلام ،اصول کارهای روزانه و نیمه فصلی همین وضعیت است ، چون کارگر هم به سراغ کار ثابت میرود و یا حداقل به دنبال کاری میگردد که دردسرش کمتر و مزد روزانه اش بالا باشد ، کاری به در آمد کارفرما ندارد، در چنین مواقع کار را به صورت اشتراک و با نظارت مدیری خارج از سیستم خودت باید اداره کرد و نتیجه مطلوب خواهد بود.موفق باشید: گنجی