خالق آمازون چگونه ثروتمندترین فرد دنیا شد ؟
جف بزوس اکنون ثروتمندترین فرد دنیا است و می تواند تعریف جدیدی از نوع دوستی ارائه دهد.
افزایش چمشگیر سهام آمازون در صبح پنجشنبه گذشته، ثروت خالص مدیرعامل آمازون را ۱.۱ میلیارد دلار افزایش داد تا او به ثروت ۹۰.۹ میلیارد دلار دست پیدا کند. این یعنی او رسما ثروتمندترین فرد جهان شد.
علاوه بر اینکه بزوس جای بنیانگذار مایکروسافت با ثروت ۹۰.۷ میلیارد دلار را گرفت، این اتفاق جدید می تواند علاقه ی او را برای کمک به پیشرفت های انسانی بوسیلهی شرکت های انتفاعی افزایش دهد، علاقه ای که می تواند طرز تفکر ثروتمندترین افراد جهان را درمورد نوع دوستی تغییر دهد.
جین ولز، مدیرعامل Global Philanthropy Forum (فروم جهانی بشردوستی) در گفتگو با بیزنس اینسایدر می گوید: « من فکر می کنم فعالیت های او تا به امروز نشان می دهد که او به برخی از سرمایه گذاری های تجاری به عنوان فرصت هایی برای پیشبرد تغییرات اجتماعی نگاه می کند.»
توافق آمازون برای خرید Whole Foods که در ۱۸ ژوئن اعلام شد، سهام خرده فروشان آنلاین را افزایش داد و همچنین باعث افزایش ثروت ۱.۸ میلیارد دلاری بزوس و رسیدن به ثروت ۸۴.۶ میلیارد دلار شد. در آن زمان او با بیل گیتس ۵ میلیارد دلار فاصله داشت.
برنامه خرید واشنگتن پست در ۲۰۱۳ توسط بزوس مدرک دیگری برای سرمایه گذاری های تجاری او به منظور پیشرفت تغییرات اجتماعی بود.
او سریعا واشنگتن پست را تبدیل به یک کارخانه روزنامه نگاری دیجیتالی ناب کرد، کاری که بسیاری از سازمان های خبری تلاش زیادی برای انجام دادن آن داشتند. به طور مشابه خرید Whole Foods شاید به دلیل علاقه بزوس به ابداع مجدد صنعت زنجیره ی تامین باشد. (حداقل فرصت این کار را پیدا کرد.)
ولز می گوید برنامه های تجاری بزوس جایگاه او را به عنوان تاثیرگذارترین فرد در دنیای بشردوستی تثبیت می کند، بدون در نظر داشتن موسسه خیریه خانواده بزوس که توس والدین او اداره می شود. در واقع بزوس به دنبال انجام پروژه های بیشتر است.
اخیرا او از حدود سیصدهزار فالوئر صفحه توئیتر خود خواست تا روش هایی برای فعالیت های اثرگذار سریع و قاطع پیشنهاد دهند، او نوشت: «در حال فکر کردن روی یک استراتژی بشردوستانه هستم، برخلاف عادت همیشگی که فکرکردن روی بلندمدت است. برای اقدامات بشردوستان خودم را در سوی دیگری می بینم: زمان حال!»
ولز می گوید: «با آن رویکرد می تواند راه حل های کوتاه مدت بیشتری برای مشکلات جهانی پیدا کند و این خوب است، مشکلاتی مثل بحران مهاجرت.
به گفته ولز این دست مشکلات نیاز به اقدام فوری دارند. دولت ها سر در گم شده اند و سیاست نمی تواند مشکلات را حل کند. موسسه خیریه خانواده بزوس که غالبا دارای تفکر بلندمدت است، به کمیته ی نجات بین المللی نیز کمک می کند، برای نجات جان کودکان و مراقبت از آنها، یعنی به تمامی سازمان هایی که هم راه حل های بلندمدت دارند و هم کوتاه مدت.
در سوی دیگر سایر میلیاردها به بلندمدت چسبیده اند! بیل و ملیندا گیتس برای ریشه کن کردن فلج اطفال برای همیشه تلاش می کنند و مارک زاکربرگ و همسزش پریسیلا چان سعی در از بین بردن بیماری و تقویت آموزش دارند.
اما بزوس در دنیای اقدامات بشردوستانه فردی نواندیش است. او ارتباطی به موسسه خیریه والدینش ندارد.
همچنین افرادی که وارد این حوزه می شوند یک یا دو سال طول می کشد تا یک استراتژی تدوین کنند و اقدام کنند. اگر بخواهیم با اقدامات قبلی بزوس او را قضاوت کنیم، سبک اقدامات بشردوستانه¬ی او سرمایه گذاری در استارتاپ هایی است که به دنبال پیشرفت های اجتماعی و خرید شرکت ها است.
با این حال همه افراد حوزه فعالیت های بشردوستانه نسبت به تاثیر مثبت اقدامات بزوس خوش بین نیستند.
لری بریلیانت، جانشین مدیرعامل موسسه ی Skoll Global Threats با انتقاد از رویکرد جمع سپاری بزوس، به نیویورک تایمز گفت: « حاصل تمام ایده هایی که بدست خواهد آمد، ایده های خواهند بود که خوب نیستند، مناسب رشد و ترقی نیستند و این فرآیند را غرق خواهند کرد.»
اخیر جیک هیمن که یک فعال حوزه ی اقدامات بشردوستانه است، در نامه ای سرگشاده خطاب به بزوس در فوربس، این موضوع را که تمرکز بر اهداف کوتاه مدت می تواند آثار پایدار داشته باشد، به چالش می کشد و می گوید: « این کار مثل این است که در تجارت به دنبال یک سرمایه گذاری مطمئن با بازگشت سرمایه ۱۰ برابر باشیم، چیزی که اتفاق نخواهد افتاد.»
بزوس در معاهده ای به نام The Giving Pledge که ۱۶ میلیاردر (از جمله وارن بافت و زاکربرگ) در آن عضو هستند، مشارکت ندارد. براساس این معاهده اعضا باید نصف ثروت خود را تا قبل از مرگ صرف امور خیریه کنند. اما ولز مدعی است که بزوس هنوز هم می تواند به ثروتمندان دره سیلیکون نشان دهد که اقدامات بشردوستانه برای او مهم است.
ولز می گوید: «او جوان است و در میانه ی مسیر شغلی خود و تا کنون حضور برجسته ای در دنیای تجارت داشته است. خواسته ای که او در توئیترش مطرح کرد به این معنی است که من نمی خواهم نسبت به مشکلات کنونی دنیا بی تفاوت باشم.»
منبع: ترجمه از مدیران ایران
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد نظرات: 1
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مدیریت مالی در شرایط بحرانی
تمام آنچه باید درمورد اهمال کاری بدانیم.
اهمال کاری ، دلایل و راهکارهای عملی آن . یک گزیده عالی از تمام آنچه بایددر مورد اهمال کاری بدانیم در این مقاله گرد آوری شده است .
بهره وری چیست و چطور بهره وری را افزایش دهیم؟
چطور در دام کلاهبرداری های جدید نیفتیم
در شرایط خاص فعلی، شرایط برای کلاهبرداری بسیار مهیا است!
در این مطلب و وبینار، روشهای کلاهبرداری و راههای تشخیص آن را با هم مرور میکنیم.
کاربردها و ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی این روزها جنبه های مختلف زندگی شخصی و حرفه ای همه ما را تحت تاثیر قرار داده است در این صفحه به مطالب و منابع مفیدی برای استفاده از هوش مصنوعی پرداخته ایم .
10 مهارت برتر و ضروری برای سالهای آینده
مجمع جهانی اقتصاد در سالهای مختلف نتیجه پژوهش هایش را برای لیست کردن مهارتهای ضروری برای سالهای آینده منتشر می کند لیست 10 مهارت برتر که افراد و سازمانها در سال 2025 به آنها نیاز دارند، یکی از مهمترین منابع برای کسانی است که علاقمند هستند مهارتهای به روز را برای خود و سازمانشان ایجاد کرده باشند .
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید