درکِ اینکه افراد چگونه منظور خود را بیان می کنند-بخش اول
افراد چگونه منظور خود را بیان می کنند?
تنش ناشی از مواجهه با موقعیت های استرس زا و چالش برانگیز، اغلب تعامل شما با د یگران را مختل می سازد. اینکه این موقعیت های استرس زا کدامند، بسامد وقوعشان چقدر است و برای چه افرادی روی می دهند، بسته به افراد مختلف فرق می کند. موقعیتی که برای یک فرد استرس زاست، ممکن است برای دیگری اهمیتی نداشته باشد. ممکن است یک روز کاری برای یک نفر پر از استرس و برای افراد دیگر پر از آرامش و صلح و صفا باشد. رویکرد شما در تعامل با دیگران، تاثیر عظیمی بر استرس زا و چالش برانگیز شدن موقعیت های کاری تان دارد.
انسان ها مقاصد خود را به چهار شیوه بیان می کنند. در اینجا شرحی از هر یک از رویکردها ارائه می دهیم تا در یابید قاطعیت، موثرترین رویکرد است.
درک چهار رویکرد در سخن گفتن
انسان ها، افکار و عقاید خود را به چهار شیوه بیان می کنند: با خشونت، بدون خشونت، با خشونتِ منفعلانه، و قاطعانه.
شما هم مانند بیشتر افراد، در زمان های مختلف هر چهار رویکرد را مورد استفاده قرار داده اید. اما ممکن است هنگامی که افراد خاصی را ملاقات می کنید و یا در مواجهه با موقعیت های خاص _ به ویژه افراد و موقعیت های چالش برانگیز و استرس زا_ اغلب یکی از الگوهای نه چندان موثر را برای بیان منظور خود به کار ببرید. مسئله ای نیست. اکثر افراد بشر همین کونه اند، اما در صورتی که با قاطعیت با این موقعیت ها مواجه شوید، که مثبت ترین و احترام آمیزترین شیوه ی حل و فصل مشکلات تان با دیگران است، در برقراری ارتباط با دیگران موفق تر خواهید بود.
رویکرد خشونت آمیز
صحبت کردن با خشونت، رویکردی خصمانه است و اغلب به عنوان رویکردی کنترل کننده و یا سلطه جو تلقی می شود. اغلب وقتی که شخصی با خشونت صحبت می کند، این پیام ها شنیده می شود:
« شما باید…»
«برای اینکه من گفتم.»
«توی ابله»
« تو همیشه/ هیچ وقت…»
«چه کسی این خرابکاری را کرد؟»
در رویکرد خشونت آمیز هیچ ظرافتی وجود ندارد. رفتارهای متداول شخصی که با خشونت صحبت می کند، از این قرار است:
- سرزنش، متهم کردن: در موقعیت های دشوار، شخصی که با خشونت صحبت می کند، پی در پی از دیگران انتقاد کرده و بر اشتباهاتی که دیگران مرتکب می شوند، تاکید می کند.
- زبان بدن مرعوب کننده: فردی که با خشونت صحبت می کند، گاهی از زبان بدن تهدیدآمیز یا مرعوب کننده استفاده می کند: اشاره با انگشت، نزدیک شدن به طرف، بحث کردن درباره نکته ای در مقابل صورت شما یا همراه با مشت کوبیدن بر روی میز.
- متوقع بودن، دستور دادن: هنگام گرفتن چیزی از فر د دیگر، رویکرد خشونت آمیز به معنی طلب کردن آنه و یا دستور دادن است. فردی که با خشونت صحبت می کند به شما می گوید که چه کاری «باید» انجام دهید.
- بالا بردن صدا: همانطور که حدس می زنید کسی که می خواهد مطلبی را بیان کند، صدایش بلندتر و لحن صدایش تیزتر می شود.
- زبان خشن و شخصی: فردی که با خشونت صحبت می کند، بیشتر بر فرد تاکید می کند تا موضوع. در این حالت، گفتاترش مملو از توهین و ناسزا شده و تدبیر یا سیاست کنار گذاشته میشود.
بخشی از کتاب ارتباط موثر-دامیز
ادامه دارد…
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد نظرات: 0
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چرا دیگران حرفم را نمی فهمند؟
گاهی ممکن است حرفی عادی بزنیم و به بدترین شکل ممکن تعبیر شود. بررسی میکنیم که چرا دیگران حرف ما را نمی فهمند؟
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
لیست انواع مهارتهای ارتباطی
در این نوشته به این میپردازیم که ارتباط یعنی چه و برای برقراری ارتباطاتی خوب و حرفهای، به چه مهارتهایی نیاز داریم؟
راهکارهایی برای داشتن ارتباط بهتر با دیگران
دیگه چی ، سوالی که قفل مغزمان را باز میکند!
چطور کتاب بنویسیم
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید