وقتی برای مصاحبه با شما تماس می گیرند، این ۱۰ سوال را بپرسید
دو نوع مصاحبه کننده وجود دارد. مصاحبه کننده های مودب و حرفه ای و مصاحبه کننده های بی ادب و غیرحرفه ای. معمولا در دنیای کسب و کار تعداد مصاحبه کننده های غیرحرفه ای بیشتر است.
با پرسیدن این ۱۰ سوال می توانید بفهمید فردی که برای استخدام با شما تماس می گیرد (می تواند مستقیما از سمت کارفرما باشد یا یک شرکت کاریابی) و شما را به مصاحبه دعوت می کند، ارزش صرف وقت و انرژی را دارد یا نه.
۱- آیا برای یک کار مشخص با من تماس گرفته اید یا فقط در حال جمع آوری اطلاعات برای بانک اطلاعاتی خود هستید؟ (بعد از شنیدن پاسخ می توانید تصمیم بگیرید که وقت خود را صرف پرکردن بانک اطلاعاتی آن شرکت بکنید یا نه.)
۲- از خودتان بگویید. چند وقت است که در حال استخدام کردن هستید؟ چند وقت است که با شرکت کنونی خود کار می کنید؟ (اگر مشخصات او را می دانید می توانید پروفایل او در شبکه های اجتماعی مثل لینکدین را ببرسی کنید.)
۳- امسال چند نفر را استخدام کرده اید؟ (این سوال بیشتر در رابطه با کاریابی ها است. با پرسیدن این سوال می توانید بفهمید کاریابی یا فردمصاحبه کننده کارش را درست انجام می دهد یا نه، فقط رزومه هایی که بدستش می رسد را برای کارفرما ارسال می کند.
۴- عنوان شغلی مورد نظر چیست و حقوق تقریبی آن چقدر است؟ (اگر درمورد حقوقش چیزی نگفت می توانید محترمانه تلفن را قطع کنید، چون استخدام کنندگان حرفه ای مقدار حقوق را می گویند. بعلاوه اگر نمی توانند درمورد چیز اساسی مثل حقوق با شما روراست باشند، بهتر است وقت خود را هدر ندهید.)
۵- محل کار کجاست؟ (مرکز شهر، غرب ، شرق؟)
۶- چه سوابق و مهارتهایی مد نظر شما است؟
۷- این امکان وجود دارد که دو یا سه روز بعد از اینکه با شرکتی که شما معرفی کردید مصاحبه کردم، به من اطلاع دهید آن شرکت چه تصمیمی گرفته است؟ (درمورد شرکت های کاریابی می توانید از این سوال استفاده کنید.)
۸- بعد از خواندن رزومه ی من فکر می کنید من تا چه اندازه ی برای آن شغل مناسب باشم؟
۹- اگر همین الان رزومه ام را برای شما بفرستم قدم بعدی چه خواهد بود؟
۱۰- چه چیزهایی دیگری می خواهید درمورد من بدانید؟
برخی افراد به این سوالات به راحتی پاسخ می دهند اما برخی سعی خواهند کرد کنترل را در دست بگیرند و یا شما را تحقیر کنند. این افراد عموما به اشتباه فکر می کنند افراد باصلاحیت زیادی برای استخدام وجود دارند.
شغل و اقبال شما خیلی مهم هستند، به افرادی که برای آنها و خود شما ارزشی قائل نیستند، اعتماد نکنید. وقت و توجه خود را صرف کارفرمایانی کنید که لیاقت شما را دارند.
منبع: Forbes – ترجمه مدیران ایران
این مطلب چه میزان برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد نظرات: 3
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چرا دیگران حرفم را نمی فهمند؟
گاهی ممکن است حرفی عادی بزنیم و به بدترین شکل ممکن تعبیر شود. بررسی میکنیم که چرا دیگران حرف ما را نمی فهمند؟
مهارت ارتباط با خود
شاید بتوان گفت که مهارت ارتباط با خود، مادر مهارتهای ارتباطی دیگر است و اگر بتوانیم این مهارت را در خودمان تقویت کنیم، بهتر میتوانیم با دیگران هم ارتباطی موثر برقرار کنیم.
لیست انواع مهارتهای ارتباطی
در این نوشته به این میپردازیم که ارتباط یعنی چه و برای برقراری ارتباطاتی خوب و حرفهای، به چه مهارتهایی نیاز داریم؟
راهکارهایی برای داشتن ارتباط بهتر با دیگران
دیگه چی ، سوالی که قفل مغزمان را باز میکند!
چطور کتاب بنویسیم
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید